Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго - Леганес
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 24.11.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Алехандро Ернандес

Севиля се наложи с 2:1 над Селта в среща от 12-ия кръг на Примера Дивисион. Максимилиано Гомес откри резултата в 13-ата минута, след като бе точен с глава, а асистенцията бе на Пионе Систо. Впоследствие, обаче, домакините все пак стигнаха до пълен обрат. Поражението остави галисийци с актив от 14 точки, като "небесносините" са на 13-та позиция. Треньорът Хуан Унсуе не може да разчита на Мор и Роканглия, а Бланко е наказан.

Тимът на Леганес инкасира трета поредна загуба в първенството. Този път "лос пепинерос" очаквано не успяха да поднесат изненада при домакинството си на лидера в класирането Барселона. Селекцията на Асиер Гаритано се намира на 8-мо място в колоната, с актив от 17 точки. Серантес и Рамос пропускат визитата на Западния бряг.

Прогноза: Селта Виго - Леганес 2:1


Алавес - Ейбар
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Хосе Мунуера

Седмица след като записа втората си победа за сезона, тимът на Алавес бе върнат обратно в реалността. Този път баските бяха разбити с 1:4 при гостуването си на новака Хетафе, като по този начин играчите на Джани Де Биаси допуснаха 10-та загуба от началото на сезона. В момента Алавес се намира на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 6 точки. Аут за домакините са Ернандес, Вигарай и Лагуардиа.

Ейбар записа едва трета победа за сезона, която дойде в много правилен за баските момент. В предишния кръг тимът от едноименното градче размаза с 5:0 у дома Бетис. Така възпитаниците на Хосе Мендилбар успяха да се отдалечат на 4 пункта от опасната зона, като в момента Ейбар заема спасителното 17-то място в класирането. Успехът бе първи за баските от повече от два месеца. За регионалното дерби срещу Алавес с травми за гостите са Леон, Родригес и Рико.

Прогноза: Алавес - Ейбар 0:0


Бетис - Жирона
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Отборът на Бетис инкасира втора последователна загуба далеч от дома. Този път "зелено-белите" изненадващо бяха унизени с 0:5 при гостуването си на скромния Ейбар, като по този начин севилци допуснаха най-изразителното поражение в актива си. Хората на Кике Сетиен остават с актив от 17 точки, като към момента южняците заемат 9-то място в класирането. Отсъстващи за Бетис са Манди, Гереро, Кемпбъл, Федал и Дигар.

Приятната изненада Жирона записа четвърти пореден двубой без поражение в Ла Лига. Този път каталунците направиха 1:1 у дома срещу Реал Сосиедад, като равенството сложи край на добрата серия от три поредни успеха. В момента играчите на Пабло Махин се намират на 11-то място с 16 пункта на сметката им. За гостуването в Севиля няма липсващи състезатели.

Прогноза: Бетис - Жирона 1:1


Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 26.11.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Гонсалес

Съставът на Депортиво Ла Коруня инкасира втора последователна загуба, като и този път галисийци бяха сломени в заключителните минути. "Супер Депор" се издъни като гост с 2:3 на намиращия се в зоната на изпадащите тим на Малага. По този начин играчите на наскоро назначения Кристобал Парало също продължават да са близо до опасната зона, като заемат 16-та позиция с актив от 11 точки. В лазарета на домакините са Бичко, Баккали, Сидней, Морено, Домингес, Кейхейро и Адриан, а с наказания са Луисиньо и Торес.

Атлетик Билбао и Виляреал не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в среща от 12-ия кръг на испанската Примера. Резултатът можеше да бъде открит още в 20-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа, но Тригерос пропусна от бялата точка. Все пак осем минути Тригерос се реваншира, след като успя да се разпише за 1:0. Преднината на "жълтата подводница" бе до 77-ата минута, когато Ариц Адурис успя да изравни и да фиксира крайния резултат. "Лъвовете" продължават да се представят много под очакванията и имат едва 12 точки, като предвожданият от Хосе Сиганда клуб е на 15-то място. Муняин, Ечебария и Ундабарене са контузени.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао 1:1


Реал Сосиедад - Лас Палмас
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 26.11.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Пабло Гонсалес

Реал Сосиедад направи 1:1 като гост на новака в Примера Жирона. Със спечелената точка баските вече имат 18 пункта и са на 7-мо място в таблицата. В търсене на втората поредна победа пред собствена публика наставникът Еусебио Сакристан няма да може да разчита на Агирече, Гуриди, Сурутуса и Вела.

Равносметката за Лас Палмас след първите 12 кръга на текущата кампания в Примера е отчайваща. "Лос амарийос" заемат последното 20-то място, тъй като имат 6 точки, с колкото е и Алавес, но тимът от Канарските острови е с най-лошата голова разлика - 8:30. В предишния кръг Лас Палмас отстъпи с 0:2 у дома срещу Леванте и по всичко личи, че през настоящия сезон островитяните ще трябва да хвърлят бая усилия, за да се спасят. Халилович, Айтами и Ортуно са контузени за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад - Лас Палмас 2:0


Виляреал - Севиля
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 26.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Алберола

Атлетик Билбао и Виляреал не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в среща от 12-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Резултатът можеше да бъде открит още в 20-ата минута, когато играчите на Хавиер Кайеха получиха право да изпълнят дузпа, но Тригерос пропусна от бялата точка. Все пак осем минути Тригерос се реваншира, след като успя да се разпише за 1:0. Преднината на "жълтата подводница" бе до 77-ата минута, когато Ариц Адурис успя да изравни и да фиксира крайния резултат. Виляреал е 6-ти с 21 точки и е само на 3 от Топ 4 и място в зона "Шампионска лига". В лазарета на домакините са Асенхо, Фенандес, Семедо, Суарес и Кастейехо.

Севиля се наложи с 2:1 над гостуващия Селта. Максимилиано Гомес откри резултата в 13-ата минута, след като бе точен с глава. "Рохибланкос" все пак стигнаха до пълен обрат. Луис Муриел изравни в 36-ата минута, а в самото начало на втората част Нолито даде аванс на тима си за радост на феновете на "Рамон Санчес Писхуан". До края на мача имаше положения и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна. След успеха селекцията на Едуардо Берицо се доближи само на две точки от Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, като андалусци са 5-ти с 22 пункта. За тежката визита на Виляреал аут са Карисо, Пареха и Родригес, а Кяер е под въпрос.

Прогноза: Виляреал - Севиля 2:2


Еспаньол - Хетафе
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 27.11.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Хуан Мартинес

Валенсия стигна до осма поредна победа в Ла Лига. "Прилепите" се поздравиха с успех с 2:0 при гостуването си на Еспаньол в мач от 12-ия кръг на испанското първенство. По този начин каталунците инкасираха втора последователна загуба в шампионата, която остави "папагалчетата" с 13 пункта, а играчите на Кике Санчес Флорес са на 14-то място в колоната. Отсъстващи за домакините са Баптищао и Лопес.

Новакът Хетафе записа втора поредна победа у дома и вече в четири последователни срещи тимът от покрайнините на Мадрид няма загуба в първенството. Този път кастилци разбиха с 4:1 състава на Алавес. По този начин селекцията на Хосе Бордалас събра 16 точки на сметката си и в момента столичани са на 10-ото място в подреждането. За гостуването в Барселона с травми са Шибасаки и Пачеко.

Прогноза: Еспаньол - Хетафе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231