Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона - Реал Сосиедад
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 17.11.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Отборът на Жирона записа трети пореден успех в Примера. И този път играчите на Пабло Махин се наложиха с 2:1, само че този път като гости на Леванте. По този начин каталунците, които са дебютанти в елитната дивизия, затвърдиха добрите изяви и доказаха, че победата над колоса Реал Мадрид не е била случайна. В момента Жирона се намира на 10-то място с 15 точки.

Амбициозният тим на Реал Сосиедад записа едва втората си победа от началото на сезона пред собствена публика. Преди паузата за баражите баските надиграха 3:1 състава на Ейбар в малкото регионално дерби, а успехът е първи от края на месец август насам. В момента хората на Еусебио Сакристан са на 7-мо място със 17 пункта. Отсъстващи за гостите са Агирече и Гуриди.

Прогноза: Жирона - Реал Сосиедад 2:2


Хетафе - Алавес
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Сантяго Хайме

Новакът Хетафе направи второ поредно равенство като гост. Този път отборът от покрайнините на Мадрид завърши 2:2 като гост на Бетис. Възпитаниците на Хосе Бордалас определено могат да съжаляват, тъй като на почивката водеха с 2:0, но през втората част пропиляха комфортния аванс и в крайна сметка добавиха само точка към баланса си, който в момента е общо 13 пункта, а столичани са на 12-та позиция в подреждането. Шибасаки и Пачеко са контузени за домакините.

Алавес прекъсна серията от три поредни загуби и успя да поеме глътка въздух. В предишния кръг баските се наложиха с минималното 1:0 у дома над Еспаньол, като по този начин хората на Джани Де Биаси записаха едва втория си успех за сезона. В момента клубът от Витория е с 6 точки и продължава да е под чертата, заемайки 18-та позиция. Лагуардиа, Ернандес и Галилеа са с травми.

Прогноза: Хетафе - Алавес 1:1


Севиля - Селта Виго
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Барселона се наложи над Севиля с 2:1 в сблъсък от 11-ия кръг на Примера Дивисион. Резултатът откри Пако Алкасер в 23-ата минута. След час игра гостите от Севиля изравниха с гол на Писаро, който се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар. Пет минути по-късно Алкасер вкара и втория си гол в мача, а асистенцията бе на Ракитич, с което оформи крайния резултат в срещата. Така "рохибланкос" остават с 19 точки, заемайки 6-ото място в колоната. В лазарета на андалусци са Карисо, Пареха, Родригес, Меркадо, Ленгле и Монтоя.

Селта успя да прекъсне серията от две последователни поражения в Ла Лига. В предишния кръг "небесносините" сразиха с 3:1 у дома тима на Атлетик Билбао. Така галисийци постигнаха четвърти успех за кампанията и в момента тимът от Западния бряг е с 14 точки, като се намира на 11-та позиция. Треньорът Хуан Унсуе няма да може да разчита на наказания Бланко, а под въпрос са Мор и Ронкаглия.

Прогноза: Севиля - Селта Виго 2:2


Малага - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хуан Мартинес

Седмица след като постигна първия си успех за сезона, тимът на Малага отново бе свален обратно на земята. Този път южняците отстъпиха с 0:2 при визитата си на Виляреал, а поражението остави андалусци на последното 20-то място с актив от едва 3 точки. Лазаретът на Малага е пълен и в него са Ролан, Рика, Кузманович, Онтиверос, Гьонен, Торес, Поланко, Росадия и Уелингтон, а с наказание е Рецио.

Атлетико Мадрид се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Депортиво Ла Коруня в среща от кръга на Ла Лига. Срещата вървеше към нулево равенство, но късен гол на Томас в самия край донесе трите точки на столичани. "Супер Депор" пък не успя да постигне втора поредна победа и е на опасна близост до зоната на изпадане - 16-то място с 11 точки, което е на 5 пункта от първия от отборите под чертата. И в редиците на гостите има много отсъстващи. Контузени са Москера, Бичо, Хил, Лусиньо, Ламас и Кейхейро.

Прогноза: Малага - Депортиво Ла Коруня 0:0


Еспаньол - Валенсия
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Алехандро Ернандес

Тимът на Еспаньол допусна четвърта загуба за сезона. В предишния кръг каталунците отстъпиха донякъде изненадващо с 0:1 при визитата си на намиращия се в зоната на изпадащите Алавес. "Папагалчетата" са 13-ти с 13 точки. Аут за предстоящия двубой са Ермосо, Лопес, Мата и Наваро.

Валенсия продължава с доброто си представяне от началото на сезона в Примера дивисион. В среща от 11-ия кръг "прилепите" надделяха с класическото 3:0 при домакинството си на Леганес.

След четвърт час игра Даниел Парехо откри резултата след точно изпълнение на пряк свободен удар. В 71-ата минута Родриго Морено удвои, засичайки с глава центриране отдясно на Андреас Перейра, като по този начин сложи точка на спора. Крайното 3:0 оформи Санти Мина от дузпа осем минути преди края. Така хората на Марселино Гарсия Торал записаха седмата си поредна победа в първенството. С успеха тимът от "Местая" се утвърди на втората позиция в класирането, събирайки актив от 27 точки - с 4 по-малко от лидера Барселона. Хименес, Дзадза и Паулища пропускат визитата в Каталуня.

Прогноза: Еспаньол - Валенсия 0:2


Лас Палмас - Леванте
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Седма поредна загуба за Лас Палмас в Ла Лига и много въпросителни за бъдещето на "лос амарийос" в елитната дивизия. В предишния кръг съставът от Канарските острови падна очаквано с 0:3 като гост на Реал Мадрид. Поражението остави играчите на Пако Айестеран в зоната на изпадащите, като Лас Палмас е на предпоследното 19-то място с 6 точки. Танане, Халилович, Айтами и Ортуно са контузени.

Новакът Леванте записа шести пореден двубой без победа в Примера. В предишния кръг "прилепите" отстъпиха с 1:2 у дома от приятната изненада Жирона. Валенсианци заемат 14-то място с 12 точки. Лерма е наказан, а Алегрия, Лопес и Марти ще са дълго извън терените.

Прогноза: Лас Палмас - Леванте 1:1


Атлетик Билбао - Виляреал
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Медие

Атлетик Билбао не прилича на себе си през настоящия сезон и по всичко личи, че напускането на треньора Ернесто Валверде в посока Барселона се отразява сериозно на "лъвовете". В предишния кръг баските допуснаха шесто поражение до момента, като този път Атлетик отстъпи като гост на Селта Виго с 1:3. В момента тимът от Билбао е на 15-то място с 11 точки и наставникът Хосе Сиганда има да нарежда много ребуси. В лазарета на баските са Ечебария, Муняин, Ундабарен и Де Маркос. Весга е наказан.

Виляреал се наложи с 2:0 като домакин над последния в класирането Малага в среща от 11-ия кръг на Примера Дивисион. В неочакван герой за "жълтата подводница" се превърна резервата Никола Сансоне, който вкара и двата гола. Италианският нападател се появи в игра след малко повече от час игра и в 68-ата минута изведе домакините напред с удар с глава след асистенция на Карлос Бака. В 76-ата минута Сансоне бе изведен очи в очи с вратаря Роберто и нямаше как да пропусне, оформяйки крайния резултат. След този успех Виляреал е с 20 точки и заема 5-та позиция в подреждането. Кастийехо, Семедо, Фернандес, Суарес и Сориано са с травми за валенсианци.

Прогноза: Атлетик Билбао - Виляреал 1:1


Ейбар - Бетис
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 20.11.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Гонсалес

В предишния кръг Ейбар инаксира седма загуба за сезона и отделно от това баските за седми пореден път не успяха да победят. Този път хората на Хосе Мендилбар отстъпиха с 1:3 като гости на Реал Сосиедад в регионален сблъсък от кръга в Примера. Така Ейбар остава на 17-то място с 8 точки, като клубът от едноименния град е непосредствено над зоната на изпадащите, а първият от отборите под чертата е на дистанция от два пункта. Ескаланте, Родригес и Рико са контузени за домакините.

Бетис записа второ равенство за сезона. В последния си мач от шампионата "зелено-белите" демонстрираха характер и успяха да наваксат пасив от два гола за крайното 2:2 у дома срещу новака Хетафе. Играчите на Кике Сетиен стигнаха до точката през втората част. В момента андалусци са на 8-ма позиция със 17 пункта. Гереро, Кемпбъл, Федал, Дурмиси и Дигар са контузени.

Прогноза: Ейбар - Бетис 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
427