Олимпиакос - Барселона: Без милост


Н. Гавазов

Олимпиакос - Барселона: Без милост

Олимпиакос - Барселона
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 31.10.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)


Олимпиакос и Барселона си дават среща в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Уверено можем да кажем, че двубоят е определящ за двата тима. Победа за каталунците на практика ще им гарантира първото място в групата, а гърците ще се опитат да избегнат загубата, за да запазят шансове да играят в Европа догодина. Любопитното е, че Ернесто Валверде за трети път за последните две седмици ще се изправи срещу бивши отбори - испанецът отлично изпълни професионалните си ангажименти и без сантиментални чувства победи Атлетик и същия този Олимпиакос.

Предишната среща между двата отбора завърши с победа 3:1 за каталунците, като при това домакините играха цяло полувреме с човек по-малко, заради изгонването на Жерар Пике. Головете на Дине и Меси след почивката снеха всякакви въпросителни около победителя в мача, доказвайки, че "блаугранас" е с една глава над съперника си. Така испанците събраха 9 точки и се утвърдиха на лидерската позиция, на 3 пункта пред Ювентус, а гърците останаха с 0 точки и съответно последни в групата, на 3 пункта след Спортинг.

След този сблъсък Олимпиакос изигра още три срещи във вътрешните турнири, записвайки победи в Купата и първенството на страната и загуба от принципния си съперник Панатинайкос в шампионата на страната. Така "червено-белите" се озоваха на четвърта позиция, на 4 точки от втория ПАОК.

Барселона също изигра три мача, като хората на Валверде постигнаха три победи с общ резултат 7:0. Така безпогрешната серия на каталунците във всички турнири достигна 14 двубоя, като 13 от тях бяха спечелени. Последният успех бе в Билбао през уикенда, където "блаугранас" контролираше играта и без особени усилия надделя с 2:0, с прекрасен гол на Меси и попадение от контраатака на Паулиньо. Това помогна на каталунците да се утвърдят на върха в Примера на 4 точки пред близкия си преследвач Валенсия и на 8 пред историческия съперник Реал Мадрид.

Аут за домакините е Себа, който се възстановява. Повече кадрови проблеми има в състава на гостите, които са без контузените Рафиня, Дембеле и Иниеста, а Пике е наказан. Възстановяващите се Туран и Видал също пропускат мача, който идва твърде рано за двамата.

Не бива да имаме никакви съмнения, че домакините ще направят всичко възможно, за да постигнат положителен резултат пред своята публика, която, впрочем е една от най-гръмогласните в Европа. Едно е обаче да искаш и съвсем друго да можеш, защото класата на Барса е такава, че прави каталунците абсолютен фаворит в мача. Гостите превъзхождат съперника си във всички линии, а добрата форма на Меси, Паулиньо и Ракитич не вещае нищо добро за Олимпиакос. Освен, ако подчинените на Валверде не решат да проявят милост към съперника си.

Все пак очакванията са за победа на "блаугранас", с поне два гола във вратата на Прото, като от уважение към домакините предвиждаме и едно попадение от тяхна страна. Но, който желае може и да пропусне този сантимент, а това едва ли ще бъде грешка, с оглед на добрата игра на Марк-Андре Тер Щеген.

Прогноза: Олимпиакос - Барселона 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Олимпиакос
(Гърция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.10.2017 Супер Лига Панатинайкос 1 - 0 Олимпиакос
25.10.2017 Купа на Гърция Ахарнайкос Мениди 0 - 3 Олимпиакос
22.10.2017 Супер Лига Олимпиакос 1 - 0 ПАОК
18.10.2017 ШЛ група D Барселона 3 - 1 Олимпиакос
14.10.2017 Супер Лига Паниониос Атина 3 - 4 Олимпиакос


Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.10.2017 Примера Дивисион Атлетик Билбао 0 - 2 Барселона
24.10.2017 Купа на Краля Реал Мурсия 0 - 3 Барселона
21.10.2017 Примера Дивисион Барселона 2 - 0 Малага
18.10.2017 ШЛ група D Барселона 3 - 1 Олимпиакос
14.10.2017 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 1 Барселона


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.10.2017 ШЛ група D Барселона 3 - 1 Олимпиакос
  Сподели
173