Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте - Хетафе
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Новакът Леванте прекъсна серията от две поредни загуби, но в предишния кръг "прилепите" отново не победиха. Този път валенсианци направиха 0:0 като гости на Еспаньол. В момента Леванте заема 12-то място с 10 точки. Контузени за домакините са Луна, Лопес, Джейсон и Марти.

Другият от новаците - Хетафе, пък очаквано отстъпи с 1:2 у дома в градското дерби срещу шампиона на Испания и Европа - Реал Мадрид. Поражението остави тима от покрайнините на столицата с 8 пункта, като към момента селекцията на Хосе Бордалас е на 14-та позиция в колоната. За визитата на Източния бряг аут са Монтеро, Шибасаки, Пачеко, Санчес и Хименес.

Прогноза: Леванте - Хетафе 2:1


Бетис - Алавес
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Даниел Трухийо

След три поредни победи и едно равенство, съставът на Бетис допусна поражение у дома. "Зелено-белите" бяха разбити с 3:6 от Валенсия. Играчите на Кике Сетиен губеха с 0:4 в резултата, но успяха да стигнат до 3:4 и точно, когато Бетис си повярва, че е способен на чудо - Валенсия довърши севилци с два бързи гола в края на срещата. В момента южняците са на 9-то място с 13 точки. Отсъстващи за Бетис са Гарсия, Думиси и Дигар.

След като прекъсна негативната поредица от шест последователни поражения с успех с 2:0 над Леванте, в предишния кръг тимът на Алавес инкасира ново поражение. Този път играчите на наскоро назначения Джани Де Биаси отстъпиха с 0:2 в регионалното баско дерби срещу Реал Сосиедад. Поражението остави Алавес на предпоследното 19-то място с 3 точки. Лагуардиа и Ернандес са с травми за гостите.

Прогноза: Бетис - Алавес 3:1


Валенсия - Севиля
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 21.10.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Валенсия се поздрави със зрелищен успех с 6:3 като гост на Бетис в среща от 8-ия кръг на Ла Лига. "Лос че" поведоха с 4:0 след голове на Кондогбия, Гедеш, Родриго и Санти Мина. Впоследствие, обаче, "прилепите" се отпуснаха и само в рамките на 5 минути домакините върнаха три попадения чрез Кембъл, Санабрия и Тейо. Точка на спора сложи Симоне Заза с поредния си гол от началото на сезона, с което успокои гостите. В добавеното време Андрес Перейра оформи крайното 6:3. С категоричната победа Валенсия успя да се изкачи до 2-ото място във временното класиране, където предвожданият от Марселино Гарсия Торал клуб е с актив от 18 точки и изостава на 4 от лидера Барселона. Под въпрос са настоящия двубой е Весо.

Севиля инкасира втора загуба в последните си три мача от испанското футболно първенство. Този път отборът отстъпи с 0:1 като на Атлетик Билбао в двубой от 8-ия кръг на Примера. Единственото попадение в срещата реализира Микел Весга, който бе точен две минути преди почивката. През втората част Севиля бе по-активният тим, като пред нападателите се откриха няколко чисти положения за гол, но в крайна сметка така и не успяха да отмъкнат поне точка от "Сан Мамес". Поражението смъкна андалусци на 5-ата позиция, където "рохибланкос" са с 16 точки. Лошата серия на Севиля продължи и през седмицата, когато тимът бе разбит с 1:5 при гостуването си на Спартак Москва в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Карисо, Пареха и Нзонзи пропускат гостуването на Валенсия.

Прогноза: Валенсия - Севиля 3:2


Виляреал - Лас Палмас
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Давид Фернандес

Отборът на Виляреал започва да набира скорост, откакто Хавиер Кайеха замени на треньорския пост Фран Ексриба. В предишния кръг "жълтата подводница" записа втора поредна победа, като този път валенсианци се справиха с новака Жирона за крайното 2:1. Успехът изкачи Виляреал на 8-мо място в таблицата, а тимът от Източния бряг има 13 точки. Фернандес, Семедо, Сориано и Марин са с травми, а Асенхо е под въпрос.

Лас Паламс продължава с неубедителното си представяне и под ръководството на новия наставник Пако Айестеран. В последния си мач в Ла Лига "лос амарийос" отстъпиха с 2:5 у дома от Селта Виго. Поражението остави клубът от Канарските острови с 6 точки, като Лас Палмас продължава да е под чертата, заемайки 18-то място. За визитата на Виляреал аут са Халилович, Ортуно и Сампер.

Прогноза: Виляреал - Лас Палмас 2:1


Леганес - Атлетик Билбао
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Антонио Матеу

Втората поредна победа като гост изкачи тимът на Леганес до 6-ото място във временното класиране на Примера. В предишния кръг "лос пепинерос" надиграха с 2:0 като гости слабака Малага. По този начин хората на Асиер Гаритано вече имат 14 точки на сметката си. Серантес, Рамос и Муньос продължават да лекуват контузии.

Амбициозният тим на Атлетик Билбао прекъсна серията от четири поредни кръга без победа в Примера, в която баските инкасираха три загуби. Преди седмица "лъвовете" се наложиха с 1:0 у дома над участника в Шампионската лига Севиля. Единственото попадение в срещата реализира Микел Весга, който бе точен две минути преди почивката. През втората част Севиля бе по-активният тим, като пред нападателите се откриха няколко чисти положения за гол, но в крайна сметка така и не успяха да отмъкнат поне точка от "Сан Мамес". Муняин, Ундабарен и Де Маркос не са на разположение на треньора Хосе Сиганда.

Прогноза: Леганес - Атлетик Билбао 0:1


Реал Сосиедад - Еспаньол
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 22.10.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Марио Мелеро

Реал Сосиедад сложи край на серията от четири поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг възпитаниците на Еусебио Сакристан се наложиха с 2:0 като гости над Алавес в малкото регионално дерби на Баската автономна област. С победата "синьо-белите" се изкачиха на 7-мо място в подреждането, като в момента клубът от пограничния град Сан Себастиан е с актив от 13 пункта. В лазарета на Реал остават Агирече, Сурутуса, Гуриди, Вела, Хуанми и Ордиосола.

Еспаньол пък записа трети пореден двубой без загуба на собствен терен. В предишния кръг каталунците направиха 0:0 срещу новака Леванте, а със спечелената точка "папагалчетата" вече имат общо 9, като към момента заемат 13-то място в колоната. Треньорът Кике Санчес Флорес няма а може да разчита на Лопес, Мата и Дуарте.

Прогноза: Реал Сосиедад - Еспаньол 2:0


Депортиво Ла Коруня - Жирона
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 23.10.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Хесус Хил

Съставът на Депортиво Ла Коруня извъртя нулево реми като гост на Ейбар. По този начин галисийци вече имат 8 точки и са на 15-то място във временното класиране, но играчите на Пепе Мел продължават да са близо до опасната зона. Аут за домакините са Хил, Шар, Адриан, Ламас, Куейхейро, Москера и Мартинес.

Дебютантът Жирона инкасира трета поредна загуба у дома и общо четвърта до момента на сметката си, след като в предишния кръг каталунците отстъпиха с 1:2 от Виляреал. В момента селекцията на Пабло Махин е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема 17-то място с 6 точки. За гостуването в срещуположния край на Испания няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Жирона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249