Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Селта Виго - Жирона
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 29.09.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Отборът на Селта записа най-изразителния си успех до момента за сезона, който е и втори за галисийци до момента. В предишния кръг играчите на Хуан Унсуе разбиха с 4:0 като гости тима на Ейбар. С добавените три точки Селта вече има на сметката си общо 7 и към момента е на 13-то място. Контузен за домакините е Радоя.

Новакът Жирона допусна трета загуба в Ла Лига, след като преди по-малко от седмица каталунците очаквано отстъпиха с 0:3 у дома в регионалното дерби от гранда Барселона. Поражението остави дебютанта в Примера с актив от 5 точки, а селекцията на Пабло Мачин е на 17-то място в колоната.

Прогноза: Селта Виго - Жирона 2:1


Депортиво Ла Коруня - Хетафе
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Хавиер Естрада

Седмица след като постигна първата си победа за сезона, в предишния кръг тимът на Депортиво Ла Коруня допусна и най-изразителната си загуба за кампанията. Този път галисийци отстъпиха с 1:4 като гости на Еспаньол. Поражението смъкна играчите на Пепе Мел на 18-то място подреждането, а "Супер Депор" остава с 4 точки. В лазарета на домакините са Мартинес, Хил, Сидней, Ламас, Баккали, Мускера и Галан.

Хетафе записа разгромен успех с 4:0 над гостуващия Виляреал в двубой от шестия кръг на Примера Дивисион. Кастилският тим стигна до успеха с попадения през втората част. След нулево първо полувреме - Анхел Родригес успя да открие резултата в 54-ата минута. Отново той бе точен в самия край на мача, а между тези две негови попадения се разписаха Хорхе Молина (64 мин.) и Маркел Бергара (68 мин.). Така Хетафе се изкачи до 10-та позиция с 8 точки в актива си. За визитата край бреговете на Атлантическия океан отсъстващи са Шибасаки, Пачеко, Горосито и Чули.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Хетафе 1:1


Севиля - Малага
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Даниел Трухийо


Амбициозният тим на Севиля допусна първа загуба за сезона, която сложи край на поредицата от четири последователни успеха за андалусци. В предишния кръг възпитаниците на Едуардо Берицо отстъпиха с 0:2 при визитата си на Атлетико Мадрид. Поражението смъкна "рохибланкос" на 3-ото място във временното класиране, като севилци остават с 13 точки и са на 5 от лидера Барселона. През седмицата Севиля записа първа победа в групите на Шампионската лига, след като надигра с 3:0 у дома словенския Марибор. За настоящия двубой аут за домакините е Кяер.

Много неубедителният до момента състав на Малага не победи и в шестия си мач в Примера, но поне южняците успяха да се отлепят от дъното. В последния им двубой от първенството играчите на Мичел демонстрираха характер и успяха да стигнат до равенство 3:3 при домакинството си на Атлетик Билбао, въпреки че бяха с човек по-малко и изоставаха с два гола. Въпреки спечелената точка, клубът от средиземноморския пристанищен град остава под чертата, заемайки предпоследното 19-то място. За регионалното дерби със Севиля контузени са Маестре, Кастро, Гьонен, Росадия и Уелигтон, а Рецио е наказан.

Прогноза: Севиля - Малага 3:1


Леванте - Алавес
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Фернандес

Новакът Леванте започна много добре кампанията и в първите пет кръга "прилепите" не познаваха вкуса на поражението. В последния си мач от първенството, обаче, валенсианци бяха разбити с 0:4 при визитата си на Бетис. След загубата Леванте заема 9-та позиция с 9 пункта. Наставникът Хуан Мунис няма да може да разчита на Марти, Лопес, Лерма и Джейсън.

Реал Мадрид се завърна на победния път в Примера Дивисион, след като днес постигна труден успех с 2:1 като гост над Алавес. В герой за "белите" се превърна Дани Себайос, който реализира и двете попадения. Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха поне до точката, тъй като пропуснаха няколко добри положения и дори удариха две греди чрез резервата Алфонсо през второто полувреме. Целта пред баските е да не изпаднат, като Алавес е с нов треньор в лицето на италианеца Джани Де Биаси. В момента северняците се намират на последното 20-то място и са единственият отбор в Ла Лига, който все още няма спечелена точка. За визитата на Леванте с травми са Ернандес и Лагуардия.

Прогноза: Леванте - Алавес 2:1


Реал Сосиедад - Бетис
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 01.10.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес

След трите поредни победи в Ла Лига, сега коравият тим на Реал Сосиедад демонстрира спад в изявите си и е поредица от три последователни поражения. В предишния кръг баските отстъпиха с 2:3 у дома от Валенсия в интригуващ двубой, в който селекцията на Еусебио Сакристан на два пъти изравняваше в резултата, но в крайна сметка не спечели точки. Реал има 9 пункта на сметката си и преди настоящия кръг е на 8-мо място. Навас, Гуриди и Вела са контузени за домакините.

Бетис пък започва все повече да придобива увереност. Няколко дни след престижната победа с 1:0 като гост на Реал Мадрид андалусци разбиха с 4:0 у дома състава на Леванте, за да запишат трети пореден успех до момента в Ла Лига и общо четвърти на сметката си. Така възпитаниците на Кике Сетиен вече имат 12 точки и се придвижиха до 5-ото място в колоната. За визитата в Сан Себастиан отсъстващи са Камараса, Дигар и Тоска.

Прогноза: Реал Сосиедад - Бетис 1:1


Валенсия - Атлетик Билбао
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 01.10.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Отборът на Валенсия явно си е взел поука от представянето си преди година и сега "прилепите" се представят на нивото, което сме свикнали да ги виждаме. "Лос че" са един от трите отбора в Ла Лига, които са непобедни след първите шест кръга на кампанията. Преди седмица възпитаниците на Марселино Гарсия Торал, който е смятан за главния "виновник" за силните изяви на валенсианци, победиха с 3:2 като гости тима на Реал Сосиедад. "Прилепите" на два пъти повеждаха в резултата, а в заключителните минути Дзадза оформи крайния резултат с нов гол. В момента Валенсия е с актив от 12 точки и е на 4-то място. Хименес и Весо са контузени за домакините.

Амбициозният тим на Атлетик Билбао продължава да не намира правилния ритъм. Преди седмица баските пропиляха аванс от два чисти гола, а и бяха с човек повече на терена, за да завършат наравно 3:3 като гости на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Малага. "Лъвовете" сложиха край на серията от две поредни загуби, но ремито край Коста дел Сол едва ли се приема радушно. В момента играчите на Хосе Сиганда имат 8 пункта и са на 11-то място. Рико, Ундабарене и Де Маркос са с травми.

Прогноза: Валенсия - Атлетик Билбао 2:2


Виляреал - Ейбар
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 01.10.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Съставът на Виляреал допусна трета загуба от началото на сезона. В предишния кръг "жълтата подводница" падна с 0:4 при гостуването си на новака Хетафе, а кастилският тим стигна до успеха с попадения през втората част. Двубоят се оказа и последен за треньора на валенсианци Фран Ескриба, който бе уволнен. Сега начело на Виляреал застана наставникът на Б-отбора Хавиер Кайеха, който ще трябва да стабилизира изявите на "жълтите", които към момента имат 7 точки и са на 14-то място в подреждането. Асенхо, Фернандес и Марин продължават да лекуват травми за домакините.

Ейбар инкасира четвърта загуба за сезона и втора поред, след като в предишния кръг баските бяха разбити с 0:4 у дома от Селта. По този начин играчите на Хосе Мендилбар остават с 6 пункта на сметката си и към момента Ейбар е на 16-то място в таблицата. За гостуването на Виляреал аут са Пералта, Леон, Родригес, Морено, Рамис и Рико.

Прогноза: Виляреал - Ейбар 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167