Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Валенсия - Малага
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 19.09.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Леванте и Валенсия не успяха да се победят завършвайки наравно 1:1 в градското дерби. Символичните домакини от Леванте могат да бъдат по-доволни от точката, тъй като "прилепите" пропуснаха доста положения. След малко повече от половин час Валенсия откри резултата. Андреас Перейра проби по фланга и центрира към Родриго, който бе точен с глава - 1:0. Малко след това удар на Санти Мина попадна в гредата, а при добавката Солер не успя да се разпише от отлична позиция. Противно на логиката Леванте изравни малко преди почивката. В 41-ата минута Енис Барди получи кълбото на границата на наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на стража на "прилепите" - 1:1. След почивката отново играчите на Валенсия бяха по-активни, но така и не успяха да стигнат до ново попадение и така двата тима поделиха по точка. "Лос че" има 6 точки и е на 9-та позиция. Весо е контузен за домакините.

Падението на Малага продължи и в предишния кръг, когато андалусци отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Атлетико Мадрид. По този начин южняците продължават дори да нямат спечелена точка от началото на сезона и логично заемат предпоследното 19-то място. За визитата на Източния бряг аут са Маестре, Росадия, Лопес и Муньос.

Прогноза: Валенсия - Малага 3:1


Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Хавиер Естрада

Амбициозният тим на Атлетик Билбао инкасира първа загуба за новия сезон. Поражението дойде от малко неочакван съперник и баските отстъпиха с 0:1 при визитата си на Лас Палмас. Така "лъвовете" остават със 7 точки, като в момента възпитаниците на Хосе Сиганда са на 6-то място в подреждането. Де Маркос и Алварес са с травми за домакините.

Атлетико Мадрид се наложи над Малага с минималното 1:0 в историческия първи мач на новия стадион на "дюшекчиите" - "Уанда Метрополитано". Близо 70 000 зрители изпълниха до краен предел трибуните на модерното съоръжение и станаха свидетели на успеха на любимците си. През първата част двата тима си размениха по едно интересно положения, но без резултат. След малко повече от час игра падна и първия гол на новия стадион, а негов автор стана Антоан Гризман. Така играчите на Диего Симеоне вече има 8 точки и успяха да се придвижат до 4-ото място във временното класиране. Хименес, Фернандес и Върсалко са в лазарета на столичани.

Прогноза: Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:1

Леганес - Жирона
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Марио Мелеро

Леганес започна силно кампанията, постигайки две поредни победи, но в последните си два мача съставът от покрайнините на столицата Мадрид е в поредица от две последователни загуби. В последния си двубой "лос пепинерос" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Ейбар. Така играчите на Асиер Гаритано остават с актив от 6 точки и към момента Леганес е на 10-то място.

Абсолютният дебютант Жирона също е в серия от две поредни загуби. В последния си мач от Примера каталунците паднаха с 0:1 от коравия тим на Севиля, като Жирона дори изпусна дузпа в последната минута. Поражението остави хората на Пабло Махин с 4 точки, а новаците са на 15-то място.

Прогноза: Леганес - Жирона 0:0


Севиля - Лас Палмас
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 23:00
Съдия: Алехандро Гонсалес

Севиля записа минимална победа с 1:0 при визитата си на новака Жирона в среща от 4-ия кръг на Примера Дивисион. Автор на единственото попадение стана Луис Муриел, който се разписа в 69-ата минута. Евер Банега намери Сарабия, който изведе Муриел. Колумбиецът напредна и стреля ниско в близкия ъгъл, носейки успеха на своя тим. "Рохибланкос" са 2-ри във временното подреждане с 12 точки. За настоящия двубой наставникът Едуардо Берицо не може да разчита на Нолито и Писаро.

След като започна новия сезон в Ла Лига с две поредни загуби, сега отборът на Лас Палмас започва да набира скорост. В предишния кръг "лос амарийос" записа втора последователна победа. Този път клубът от Канарските острови срази с минималното 1:0 у дома амбициозния тим на Атлетик Билбао. В момента възпитаниците на Маноло Маркес са с 6 пункта на сметката, като заемат 11-то място. Серантес и Муньос са контузени за гостите.

Прогноза: Севиля - Лас Палмас 2:0


Виляреал - Еспаньол
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 21.09.2017 г.
Час: 21:00
Съдия: Хосе Мунуера

Виляреал записа впечатляващ успех с класическото 3:0 като гост Алавес, като по този начин се реваншира пред феновете си за двете загуби на старта на кампанията. "Жълтата подводница" вече има две поредни победи, а Алавес продължава да дълбае дъното в Примера с 4 поражения и нито един отбелязан гол.Така Виляреал вече е на 6-та позиция с 6 точки от 4 мача. За междинния кръг старши треньорът на валенсианци Фран Ескриба няма да може да разчита на контузените Асенхо, Марин, Дармиан и Барбоса.

Еспаньол постигна първи успех за новия сезон. В последен двубой от програмата на предишния 4-ти кръг "папагалчетата" се наложиха с 2:1 над Селта. Така каталунците вече имат 4 точки на сметката си и успяха да се придвижат по-напред в класирането, като в момента селекцията на Кике Санчес Флорес е на 16-то място. Лопес и Гайтан са контузени за Еспаньол.

Прогноза: Виляреал - Еспаньол 3:0


Селта Виго - Хетафе
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 21.09.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Даниел Трухийо

Селта допусна трето поражение до момента, след като галисийци отстъпиха с 1:2 при визитата си на Еспаньол. Поражението остави "небесносините" с 3 точки, като в момента предвожданият от Хуан Унсуе тим заема 17-то място в колоната. Под въпрос за домакините е единствено Радоя.

Барселона записа изключително трудна победа с 2:1 при визитата си на Хетафе в двубой от четвъртия кръг на Ла Лига. "Каталунците" губеха с 0:1 след страхотен гол на Гаку Шибасаки, който се разписа с удар от въздуха пет минути преди почивката. Впоследствие, обаче, възпитаниците на Хосе Бордалас допуснаха пълен обрат и така инкасираха втората си загуба за сезона. В момента тимът от покрайнините на Мадрид се намира на 14-то място с 4 пункта. Пачеко и Горосито са контузени, а Шибасаки е под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Хетафе 1:1


Леванте - Реал Сосиедад
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 21.09.2017 г.
Час: 23:00
Съдия: Хесус Хил

Леванте и Валенсия не успяха да се победят завършвайки наравно - 1:1 в градското дерби, което бе от програмата на кръга в Ла Лига. Символичните домакини от Леванте могат да бъдат по-доволни от точката, тъй като "прилепите" пропуснаха доста положения. Въпреки това, със спечелената точка, играчите на Хуан Мунис са непобедени до момента и имат 6, като валенсианци заемат 8-мо място в подреждането. Отсъстващи за домакините са Ногалес, Лерма, Лопес и Марти, а Оласабал е под въпрос.

Серията от три поредни победи за Реал Сосиедад приключи в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 1:3 у дома от шампиона Реал Мадрид. Въпреки поражението, играчите на Еусебио Сакристан остават в челните позиции, като заемат 3-то място с 9 точки. За визитата във Валенсия аут за Реал са Навас, Гуриди и Мартинес.

Прогноза: Леванте - Реал Сосиедад 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199