Алавес - Барселона: Меси и компания отново ще покорят Страната на баските


Н. Гавазов

Алавес - Барселона: Меси и компания отново ще покорят Страната на баските

Депортиво Алавес - Барселона
Стадион: "Естадио де Мендисороса", Витория Гайстес
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 19:15
Съдия:

Депортиво Алавес и Барселона ще открият съботната програма на кръга в Примера дивисион, което ще бъде своеобразно повторение на финала за Купата на Краля от миналия сезон, спечелен от каталунците с 3:1. Оттогава се промениха много неща в двата отбора, което засилва интригата, а и миналогодишната история на сблъсъците прави мача много интересен.

Алавес влезе в новия сезон с нов треньор в лицето на Луис Субелдиа и без важните играчи Зухаир Федал и Дейверсон. Клубът винаги е живял скромно и според джоба си, за това и новите попълнения като Сивера, Ели, Марипан, Бурги и Собрино едва ли говорят нещо на широката футболна общественост. Основните проблеми за Алавес обаче дойдоха от треньорския щаб - босовете не успяха да се договорят с Хосе Бордалас, който изпълни мечтата, връщайки тима в елита, а Маурисио Пелегрино реши да се отправи към голямото предизвикателство Висша лига на Англия. Така управата се обърна към аржентинската школа. Субелдиа обаче едва ли може да бъде доволен от формата на хората си. Тимът записа две равенства и две загуби в последните си четири мача, а на старта на кампанията в Ла Лига претърпя поражение с 1:0 в Леганес.

По-рано казахме, че Барселона преживява много бурен период след заминаването на Неймар. Управата на каталунците се опитва да похарчи катарските пари и да даде свеж дъх в отбора, като към момента успя да изпълни намеренията си само по отношение на Усман Дембеле. Опитите за привличане на Филипе Коутиньо придобиха комичен оттенък, а що се отнася до Анхел Ди Мария, там информациите са много противоречиви. В отсъствието на контузения Луис Суарес единственият, който трябва да вдъхнови отбора остава Лионел Меси, но и около него се появи напрежение по отношение на новия договор и слуховете за намерението на Манчестър Сити да активира клаузата му за освобождаване. Впрочем, аржентинската звезда не вкара гол на старта срещу Бетис, въпреки трите удара към вратата на съперника, но помогна за победата с 2:0 посредством традиционната си динамика в играта и способността да ангажира противниковите защитници.

Домакините са без Виктор Лагуардиа, който лекува травма, така че в центъра на защитата ще видим Руано и Ели. Домакините вероятно ще използват схема 4-2-3-1, като тук треньорът може да заложи на Собрино на върха на атаката, а може да използва Сантос на този пост, а Собрино да играе зад гърба му.

Барселона ще пътува до сърцето на Баския без Луис Суарес и Рафиня. Предполага се, че Ернесто Валверде ще направи малки промени в състава от първия мач и по-конкретно ще остави Алкасер на пейката, а ще започне вместо него със Серхи Роберто, който срещу Лос Бетикос действаше в полузащитата. Промяна се очаква и в защитата - очаква се Пике и Умтити да започнат в центъра, а Самедо и Алба на фланговете, което означава, че Масчерано ще бъде на пейката.

През миналия сезон двата тима направиха запомнящи се двубои. Вероятно си спомняте, че новакът предизвика сензация, шокирайки съперника си с 2:1 на "Камп Ноу". Отмъщението на "блаугранас" дойде след пет месеца, когато каталунците вкараха шест гола за 30 минути и победиха съперника си с 6:0. Казахме вече и за финала в Купата за Краля, в който Меси, Алкасер и Неймар направиха разликата.

Как ще завърши поредната среща между двата отбора? Проблемите около Барселона не отнемат лидерската позиция на каталунците, така че големият фаворит в мача са гостите. Всякакви други мисли граничат със сферата на фантастиката. За това съветът ни е смело да се заложи за победа на гостите. Интересен можем да си направим залога, ако потърсим времето за отбелязване на попаденията на Барселона - и в трите миналогодишни мача техният противник издържа поне до 30-та минута, включително и при разгрома 6:0. Ето защо можем да увеличим вероятната печалба, залагайки на това, че първото попадение на гостите ще е между 30-та и 45-а минута. И не на последно място - просто ще е грехота да не включим Меси сред тези, които ще се разпишат в мача.

Прогноза: Алавес - Барселона 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Алавес

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.08.2017 Примера Дивисион Леганес 1 - 0 Алавес
12.08.2017 Приятелски срещи Атлетик Билбао 2 - 2 Алавес
09.08.2017 Приятелски срещи Алавес 1 - 1 Леганес - - -
06.08.2017 Приятелски срещи Алавес 1 - 1 Леванте
02.08.2017 Приятелски срещи Трабзонспор 2 - 0 Алавес


Последни 5 срещи - Барселона

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.08.2017 Примера Дивисион Барселона 2 - 0 Бетис
17.08.2017 Суперкупа Реал Мадрид 2 - 0 Барселона
13.08.2017 Суперкупа Барселона 1 - 3 Реал Мадрид
07.08.2017 Приятелски срещи Барселона 5 - 0 Чапекоензе SC
04.08.2017 Приятелски срещи Химнастик де Тарагона 1 - 1 Барселона


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.05.2017 Купа на Краля Барселона 3 - 1 Алавес
11.02.2017 Примера Дивисион Алавес 0 - 6 Барселона
10.09.2016 Примера Дивисион Барселона 1 - 2 Алавес
  Сподели
197