Барселона се отказа от Коутиньо


Барселона се отказа от Коутиньо

Не успявайки да получи Филипе Коутиньо, Барселона насочи своето внимание към креативния лидер на Тотнъм Кристиан Ериксен, твърдят британски източници. Напомняме, че вчера Ливърпул излезе с изявление, в което изключи продажбата на Коутиньо през този трансферен прозорец. Бразилецът реагира като подаде молба за трансфер, която Ливърпул отклони във вечерните часове, давайки ясно да се разбере, че няма да се раздели с бразилеца срещу никаква сума.

Според информацията, веднага след тези събития ръководството на Барселона се е събрало и обсъдило ситуацията, стигайки до решението да бъдат прекратени всякакви опити за привличане на Филипе и да бъде насочено вниманието към 24-годишния Ериксен. След кратка консултация с треньорския щаб на "блаугранс" се е стигнало до извода, че датчанинът идеално съответства на стила на игра на отбора.

Непреодолимо препятствие за трансфера на Ериксен могат да станат финансовите искания на Тотнъм. Датчанинът подписа контракт през миналата година и съглашението му с "шпорите" е до 2020 година. Освен това в контракта на играча няма опция за откупване, което означава, че Тотнъм може да поиска всякакви пари за Ериксен. Според информацията, лондончани няма да се съгласят на преговори за по-малко от 100 милиона паунда, особено с оглед на това, че Барселона продаде Неймар на ПСЖ за 220 милиона евро.

 


10295