Пенев оглави втория отбор на Валенсия


Пенев оглави втория отбор на Валенсия

Бившият нападател на националния отбор на България Любослав Пенев бе назначен за старши-треньор на втория отбор на Валенсия, който се състезава в третото ниво на испанския футбол. Неговото представяне пред медиите ще се състои в сряда. Пенев заменя на треньорския пост във втория отбор на Валенсия Куро Торес, който бе начело на тима през последните сезони. В щаба на Любослав Пенев влизат Давид Родригес, който ще бъде втори треньор, Хуан Монар - кондиционен треньор, Унай Алба - треньор на вратарите и Карлос Аройо.

50-годишният специалист по-рано водеше няколко отбора от родното първенство, а в периода 2011-2014 бе начело на националния отбор на България.

Името на Любослав Пенев е свързано с испанския футбол, тъй като футболист той игра за Валенсия, Атлетико Мадрид и Селта.


"Щастлив съм, че се връщам в моя дом. Амбициозен съм, знам какво е да бъдеш тук като играч и имам ясна идея какво да направя. Моето желание е да създам играчи, готови за първия тим", каза Пенев пред официалния сайт на Валенсия.

 

2226