Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион

Гранада - Еспаньол
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 19.05.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Клос Гомес

Гранада ще изиграе последния си мач от елитната Примера Дивисон. През идната кампания андалусци ще участват в Сегунда и целта отсега за южняците ще е да се завърнат възможно най-скоро отново сред най-добрите. В момента клубът от едноименния град е на последното 20-то място с 20 точки, а в предишния кръг Гранада допусна седма поредна загуба след 1:2 кат о гост на другия изпадащ - Осасуна.

Тимът на Еспаньол допусна трето последователно поражение на собствен терен. Преди седмица "папагалчетата" отстъпиха с 0:1 от Валенсия. Така каталунците останаха с 53 пункта и са на 10-та позиция в таблицата.

Прогноза: Гранада - Еспаньол 0:2


Спортинг Хихон - Бетис
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 18:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Отборът на Спортинг Хихон постигна "пирова победа" в предишния кръг. Тогава клубът от област Астурия спечели с 1:0 гостуването си на Ейбар, но успехът се оказа недостатъчен за Спортинг, който стана третият изпадащ от Ла Лига. В момента "рохибланкос" са на 18-то място с 30 точки, на 3 от Депортиво Ла Коруня, чийто показатели са много по-добри.

Бетис прекъсна серията от три поредни загуби в първенството и в предишния кръг "зелено-белите" направиха 1:1 срещу Атлетико Мадрид в последното си домакинство за сезона. Севилци се намират на 15-то място и са с 38 точки в актива им.

Прогноза: Спортинг Хихон - Бетис 1:0


Депортиво Ла Коруня - Лас Палмас
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Марио Мелеро

Отборът на Депортиво Ла Коруня спечели най-важната си точка за сезона, след като в предишния кръг галисийци успяха да устискат 0:0 при визитата им на амбициозния тим на Виляреал. По този начин "Супер Депор" си гарантира мястото в Примера и през следващия сезон, тъй като в момента хората на Пепе Мел са на спасителната 17-та позиция с 33 точки, което е с 3 повече от Спортинг Хихон, но Депортиво е с по-добри показатели.

Лас Палмас пък инкасира четвърта последователна загуба в шампионата, когато в последния си мач съставът от Канарските острови бяха разбити с 1:4 у дома от борещия се за титлата тим на Барселона. "Лос амарийос" са с 39 пункта и са на 14-то място в колоната, като това е оптималната позиция, на която евентуално би завършила селекцията на Кике Сетиен.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Лас Палмас 1:1


Леганес - Алавес
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 20:00
Съдия: Алехандро Гонсалес

Леганес постигна голямата си цел за настоящия сезон, в който абсолютният дебютант в историята на Примера успя да се спаси от изпадане в дебютната кампания сред най-добрите в Испания. В предишния кръг тимът от покрайнините на столицата Мадрид успя да стигне до престижна точка при гостуването си на коравия Атлетик Билбао за крайното 1:1. "Лос пепинерос" са с 34 точки и се намират на 16-то място в подреждането.

Алавес записа трета поредна победа и така баските нямат поражение в Ла Лига вече в шест последователни срещи. Този път играчите на Маурицио Пелегрини се наложиха с 3:1 у дома над Селта. Алавес се придвижи до 9-ото място в таблицата с 54 точки. След седмица е големият мач за сезона за баските, когато във финала за Купата на Краля ще срещнат колоса Барселона.

Прогноза: Леганес - Алавес 0:0


Севиля - Осасуна
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Дел Серо

Коравият тим на Севиля отново демонстрира слабости в изявите си далеч от дома. В предишния кръг "рохибланкос" отстъпиха с 1:4 като гости на кандидат-шампиона Реал Мадрид. Андалусци ще завършат на 4-то място в крайното класиране в Примера и наесен ще трябва да минат през ситото на квалификациите за участие в груповата фаза на Шампионската лига. В момента хората на Хорхе Сампаоли имат 69 точки на сметката си.

Осасуна се прости с домакински успех в последния си мач пред собствена публика. Както стана ясно преди няколко седмици, наварци се завръщат обратно в Сегунда Дивсион и догодина ще се опитат отново да минат успешно поправителния и да стигнат до елитната дивизия. Възпитаниците на Петър Василйевич са на 19-та позиция с 22 точки.

Прогноза: Севиля - Осасуна 4:1


Селта Виго - Реал Сосиедад
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 21.05.2017 г.
Час: 17:45
Съдия: Хосе Санчес

Селта инкасира шеста поредна загуба и общо осма за последните си девет мача в първенството. Спадът във формата на галисийци се дължеше на обстоятелството, че играчите на Едуардо Берисо хвърлиха много усилия турнира Лига Европа, но на полуфиналите "небесноисните" бяха елиминирани от Манчестър Юнайтед. В рамките на няколко дни Селта загуби първо от Алавес 1:3, а през седмицата клубът от Виго отстъпи и с 1:4 от Реал Мадрид. В момента галисийци са на 13-то място с 44 точки.

Реал Сосиедад продължава да се надява на място в Лига Европа наесен. В предишния кръг баските направиха 2:2 у дома срещу Малага, като за тяхна радост претендентите Виляреал и Атлетик Билбао също не спечелиха своите срещи. Така хората на Еусебио Сакристан са 7-ми с актив от 63 точки, което с точка по-малко от Виляреал и с еднакъв актив с Атлетик, чийто показатели са по-добри.

Прогноза: Селта Виго - Реал Сосиедад 0:1


Валенсия - Виляреал
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 21.05.2017 г.
Час: 17:45
Съдия: Давид Фернандес

Отборът на Валенсия записа втора поредна победа в първенството. В предишния кръг "прилепите" се наложиха с минималното 1:0 като гости на Еспаньол. По този начин "лос че" вече има 46 точки и към момента заема 12-то място в колоната, което със сигурност не съответства на амбициите на отбора, която цел през следващия сезон ще е отново да е сред водещите отбори в Испания.

Виляреал пък изненадващо се препъна при домакинството си на Депортиво Ла Коруня за крайното 0:0. Точката не устройва "жълтата подводница", която в момента се намира на 5-то място с актив от 64 пункта, тъй като преследвачите на Атлетик Билбао и Реал Сосиедад са на дистанция от едва 1 точка. Петото място в крайното класиране дава право на директно участие в групите на Лига Европа.

Прогноза: Валенсия - Виляреал 2:2


Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 21.05.2017 г.
Час: 17:45
Съдия: Хавиер Естрада

В един от най-сантименталните мачове от програмата на финалния 38-ми кръг на Примера Дивисон Атлетико Мадрид ще изиграе последния си двубой на паметния "Висенте Калдерон". През следващия сезон "дюшекчиите" ще заиграят на ултрамодерния 70-хиляден "Уанда Метрополитано" и със сигурност ще искат да затворят ерата край Мансанарес с успех.

Иначе в предишния кръг Атлетико Мадрид стигна само до равенство 1:1 при визитата си на Бетис. "Дюшекчиите" първи получиха попадение в своята врата, но стигнаха до точката със спорен гол на Стефан Савич. Бетис откри резултата в 57-ата минута, когато Дани Себайос с бомбен шут от воле не остави шансове на вратаря за 1:0. В 66-ата минута след центриране от фаул Саул Нигес продължи към Стефан Савич, който отблизо засече във вратата, фиксирайки крайния резултат. При това положение обаче домакините имаха сериозни претенции и протестираха, че Саул е играл с ръка при единоборството във въздуха. В крайна сметка мачът завърши без победител и Атлетико взе ценна точка, като вече няма как да бъде изместен от 3-ото място в крайното класиране. "Дюшекчиите" имат 75 точки и са с 5 повече от Севиля.

Атлетик Билбао пък се издъни у дома, завършвайки наравно 1:1 с новака Леганес. Така "лъвовете" пропиляха златна възможност да са в по-изгодна позиция за местата, даващи право на участие в Лига Европа преди последния кръг. В момента баските в схватка с тимовете на Виляреал и Реал Сосиедад. Играчите на Ернесто Валверде са 6-ти с 63 точки, което е с 1 по-малко от Вияреал и еднакъв актив с Реал Сосиедад.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269