Реал Мадрид измъкна точката от голямото дерби с Барса (видео)


FUTBOL-TV

Реал Мадрид измъкна точката от голямото дерби с Барса (видео)

Барселона и Реал Мадрид не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в суперсблъсък от 14-ия кръг на Ла Лига. Луис Суарес откри резултата в 53-ата минута. Серхио Рамос обаче успя да изравни резултата в 90-ата минута и да донесе точката на своя тим.

Срещата на "Камп Ноу" започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия. Срещата започна с две спорни ситуации. В 4-ата минута Васкес бе спрян от Масчерано в наказателното поле и гостите поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. Домакините също поискаха дузпа в 10-ата минута, след като топката се отби в ръката на Рамос, но съдията бе категоричен, че бранителят не е играл умишлено с нея.

Като цяло чистите положения липсваха през това първо полувреме. Роналдо пробва на два пъти рефлексите на стража на Барса, но Тер Стеген спаси без особено затруднения. В 40-ата минута домакините имаха нови претенции за дузпа за игра с ръка на Карвахал, но реферът отново подмина ситуацията.

Малко след почивката се стигна до ново спорно положение. В 49-ата минута страничният рефер вдигна флага за засада на Лукас Васкес, като повторенията показаха, че такава няма.

В 53-ата Варан фаулира Неймар встрани от наказателното поле. Бразилецът центрира, а Суарес се пребори във въздуха и с глава заби топката в мрежата - 1:0. Този път останаха съмнения за нарушение в атака, както и за засада.

В 68-ата минута Неймар излезе сам срещу вратаря, след като се освободи от Карвахал, но прати топката над вратата. В 79-ата резервата Марко Асенсио поиска дузпа след атрактивно изпълнение с пета. Не се видя добре дали има ръка. В 82-ата минута резервата в този мач Иниеста даде отличен пас към Меси, а аржентинецът нямаше късмет да се разпише.

Последната дума в този мач имаше Рамос, който изравни в 90-ата минута, след като засече с глава топката от близка дистанция след центриране на Модрич и донесе точката на тима си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
434