Барселона подаде съдебен иск срещу Федерацията и Тебас


Н. Гавазов

Барселона подаде съдебен иск срещу Федерацията и Тебас

Ръководството на Барселона реагира на критиките от страна на испанските футболни чиновници по адрес на играчите на отбора на Луис Енрике, които се забъркаха в комична ситуация по време на празнуването си на победния гол в мача с Валенсия през миналия уикенд.

Напомняме, че когато футболистите на гостите празнуваха попадението, 17-годишен фен на "прилепите" хвърли бутилка с вода по насъбралите се играчи на Барселона, като трима от тях изпопадаха на земята и започнаха да се превиват, а останалите се хванаха за главата.

В същото време президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и Футболната Федерация на Испания излязоха с изявления по случая, обвинявайки каталунците в провокация и симулация.

"Всички видяхме тази ситуация, видяха и милиони деца. Мен ще ме е срам, ако моите деца ме видят да симулирам", заяви тогава Тебас.

Тези изказвания възмутиха ръководството на Барселона, които вече се обърнаха към Административния спортен съд с искане за откриване на дисциплинарно производство срещу Федерацията и Тебас. Съдебният иск е предаден и на министъра на спорта на Испания Мигел Карденал.

Освен това, Барселона заяви, че няма да подкрепя Тебас на поредните избори за президент на Ла Лига.

 

  Сподели
193