Мьонхенгладбах развали празненството на Байерн, надеждата на Дортмунд е жива


FUTBOL-TV

Мьонхенгладбах развали празненството на Байерн, надеждата на Дортмунд е жива

Байерн Мюнхен не успя и днес да спечели титлата в Германия. При успех баварците щяха да са и на теория шампиони, но съумяха да спечели домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах. Двата тима завършиха мача си без победител, при резултат - 1:1.

В същото време вторият в класирането Борусия Дортмунд разгроми Волфсбург с 5:1 и съкрати на 5 точки разликата са с Байерн, а до края остават два кръга. Така за баварците остава възможността да триумфират след седмица при гостуването на Инголщат 04.

Срещата започна отлично за тима от Мюнхен след ранен гол на Томас Мюлер в 6-ата минута. Мюлер свали с глава към малкото наказателно поле, където Сердар Ташчъ опита да направи добавка с върха на обувката си, но не стана ясно дали е успя да докосне кълбото, което попадна във вратата на съперника. В крайна сметка попадението беше записано на името на Мюлер. Крайният резултат оформи Андре Хаан в 72-ата минута, с което обърка плановете на играчите на Гуардииола, които се канеха да празнуват днес.

В същото време Дортмунд спечели по категоричен начин срещата от кръга и така запази живи шансовете си за първото място. Резултатът в тази среща откри Шинджи Кагава, който се разписа в 7-ата минута. Мхитарян се опита да отправи удар от воле, но се получи асистенция - 1:0. Две минути след това гол на Рамос окончателно уби интригата. Кагава го намери с хубав пас зад защитата и колумбиецът бе точен с удар в близкия ъгъл.

В 59-ата минута стражът на гостите на два пъти се намеси решително, но в крайна сметка Ройс нанесе решаващ удар, който направи резултата класически. В 77-ата минута Обамеянг се разписа, след асистенция на Мхитарян. 60 секунди по-късно габонецът отново се разписа, а силите на гостите стигнаха само за почетен гол на Шюрле в 86-ата минута.

  Сподели
92