Матеус: Искам Гуардиола да остане в Байерн


Н. Гавазов

Матеус: Искам Гуардиола да остане в Байерн

Бившият футболист на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия Лотар Матеус коментира предстоящото напускане на старши-треньора на баварците Хосеп Гуардиола.

"Може би Гуардиола иска да приеме ново предизвикателство. Мога да го разбера, тъй като вероятно заплатата в Манчестър Сити ще е безумно висока. Това е един от най-добрите специалисти в света. Обикновено критикувам Гуардиола, но ми се иска за по-дълго да остане в Мюнхен. Хосеп винаги е бил интересен в общуванията си с журналистите, той подобри отбора. От друга страна, някои негови действия и до момента са неразбираеми", заяви Матеус.

"Не ми харесва когато той сменя позициите на играчите. Не бих искал да играя като ляв нападател, ако съм свикнал да бъда в отбраната. Например, наложи се Алаба да привиква към новата си роля. Той играеше като централен полузащитник, докато най-добрите му мачове са на левия фланг на защитата", добави немецът.

"Трябва да признаем, че все пак Гуардиола бе успешен. Трябваше да бъде подписан нов договор, тъй като се ползва с доверието на ръководството и на топ играчите. Клубът изпълни всички негови искания що се отнася до играчи, треньори и дори лекари. Но договорът на Гуардиола изтича и той има свобода на избора", завършва Матеус.

 

  Сподели
79