Дортмунд измъкна трите точки в мача си с Инголщат, Шалке също с победа


FUTBOL-TV

Дортмунд измъкна трите точки в мача си с Инголщат, Шалке също с победа

Борусия Дортмунд записа трудна домакинска победа с 2:0 над Инголщат в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата. Срещата вървеше към нулево равенство, но в крайна сметка головете паднаха в последните минути и бяха дело на Пиер-Емерик Обамеянг. Първият от тях бе факт в 77-ата минута, макар да останаха съмнения за засада, която съдиите обаче не видяха.

Все пак 86-ата минута падна второто попадение, с което на практика бе сложена точка на спора. Другото положение, което трябва да се отбележи бе в 65-ата минута, когато резултатът все още беше 0:0, а Матс Хумелс си вкара автогол, след като върна силно топката към вратаря Роман Бюрки и тя го прехвърли. Арбитърът обаче не зачете попадението, защото прецени, че капитанът на домакините е бил фаулиран от Лескано.

Шалке записа успех с 2:0 при визитата си на Дармщад в среща от кръга на Бундеслигата. Максимилиан Майер даде аванс на "кралскосините" с попадение две минути преди почивката. В 53-ата минута Лирой Зане реализира второто попадение за "миньорите", с което на практика решиха спора в този мач.

  Сподели
90