Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Щутгарт - Борусия М'гладбах
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 22.11.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Щутгарт посреща Борусия М,гладбах в мач от 13-я кръг на Бундеслигата и ще се опита да развие успеха си от последния мач в шампионата на Германия, в който победи като гост отбора на Фрайбург. В двубоя срещу "соколите" "швабите" сложиха край на лошата си серия от четири мача без победа, която ги изпрати във втората половина на таблицата за класиране. Сега обаче Щутгарт е осми, с актив от 16 точки и евентуален успех би ги доближил до зоната на евротурнирите, от която се намират на 4 пункта.

Борусия също се намира в добра серия, след като "кончетата" имат само една загуба в последните си седем мача, в които постигнаха пет победи. Миналият кръг хората на Фавре се наложиха с 3:1 над Нюрнберг, а преди това надделяха над Айнтрахт Франкфурт и като гост на Хамбургер. Добрите резултати засега осигуряват на тима четвърто място в класирането - с една повече от преследвача Волфсбург.

Повечето специалисти отдават предпочитанията си на домакините и може да са прави, особено имайки в предвид факта, че след международните паузи понякога се получават интересни резултати. Фактите обаче говорят, че Борусия има всички шансове да спечели мача - "кончетата" имат много бързи флангове, успешно играят в защитата и на контраатака, докато Щутгарт продължава да има проблеми с играта си в защитата. Срещу отбор като Борусия това е равносилно на самоубийство.

Прогноза за: Щутгарт - Борусия 1:2

 


Нюрнберг - Волфсбург
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 23.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Мачът между Нюрнберг и Волфсбург вероятно е най-предвидимият от всички срещи от съботната програма на кръга в Бундеслигата. Домакините са последни в класирането и без победа през сезона. Освен това "швабите" загубиха последните си два мача, включително домакинството си на другия аутсайдер Фрайбург.

Относно Волфсбург, "вълците" постигнаха четири поредни победи и като цяло имат седем успеха дотук и нито един равен мач, което показва, че мачовете с участието на отбора никак не са скучни. По-важното е, че точковият актив на Волфсбург засега му осигурява пето място в класирането, на един пункт от четвъртия Борусия М'гладбах.

Много често след международната пауза са се получавали интересни резултати, но този път едва ли може да се случи подобно нещо. Формата и качеството на състава на гостите са много по-добри, което предполага, че ще спечелят мача.


Прогноза за: Нюрнберг - Волфсбург 1:2

 

 

Брауншвайг - Фрайбург
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 23.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Айнтрахт Брауншвайг посреща Фрайбург в дербито на слабаците. Домакините имат само две победи от началото на сезона, но забележете - втората е срещу кандидатът за топ 4 Байер Леверкузен. Иначе Брауншвайг регистрира осем загуби, отбеляза само осем гола и допусна 23. Отборът се намира на предпоследно място в класирането, имайки в актива си осем точки.

Фрайбург спечели първата си победа през сезона при гостуването на Нюрнберг в началото на този месец, като класическият успех даде надежда на феновете, че отборът започва да се стабилизира. Още в следващия си мач обаче "соколите" бяха приземени от Щутгарт и така тимът остана само с осем точки (победа и 5 равенства), изпреварвайки утрешния си съперник само с по-добра голова разлика.

Мачът в Долна Саксония се очертава да бъде много равностоен. По принцип двата тима не играят затворено, което предполага, че ще има положения за гол, въпросът е доколко защитите ще се справят с опасните ситуации. Може би трябва да отчетем фактора домакинство, както и това, че моралът на Айнтрахт е малко по-висок заради отсъствието на поражение в последните два двубоя на тима. Ако предположим, че последните резултати на брауншвайгци не са плод на случайността, то тогава какво пречи да им се доверим в тази среща?

Прогноза за: Айнтрахт Брауншвайг - Фрайбург 1:0

 

 

Аугсбург - Хофенхайм
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 23.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

След доброто начало на сезона Аугсбург изпадна в дълбока криза и в последните си шест мача баварците имат само една победа и едно равенство. Отборът събра 13 точки в 12 мача и заема 13-то място в класирането. Точковият актив на Хофенхайм е колкото този на утрешния си съперник, с тази разлика, че "селяните" записаха в последните си шест мача две равенства и победа и изпреварват Аугсбург с по-добра голова разлика.

Няколко любопитни факти:

- В 4 мача от Бундеслигата между тези два тима бяха отсъдени 3 дузпи;
- Двата съперника имат помежду си 16 официални мача. Балансът е 5 победи за Хофенхайм и 7 за Аугсбург;
- Сеяд Салихович получи първият си червен картон в Бундеслигата в мач срещу Аугсбург;
- На 20 август 2011 година в двубо срещу Хофенхайн Аугсбург претърпя първата си загуба в Бундеслигата;


Отсъстващи: Екин за домакините, от гостите няма да играе Саси и Вукчевич.

Предполага се, че срещата ще бъде много равностойна, тъй като качеството на съставите на двата тима е еднакво, формата и моралът също са на едно ниво, както впрочем има равновесие и по отношение на историята в последните срещи между съперниците. Домакините имат леко предимство заради подкрепата на трибуните, но и това няма как рязко да наклони везните в тяхна полза, което означава, че трябва да сме много внимателни в нашия избор.

Прогноза за: Аугсбург - Хофенхайм 1:0

 

 

Айнтрахт - Шалке 04
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 23.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Айнтрахт е в лоша серия от седем мача без победа в Бундеслигата, последните три от които бяха загубени, включително и домакинството от набиращия скорост Волфсбург. По всички личи, че "орлите" не успяват да се справят на два фронта и участието им в Лига Европа засега им изиграва лоша шега. Заради лошите резултати отборът се свлече на 15-то място в класирането, на 2 точки от опасната зона.

При Шалке 04 нещата навлязоха в нужните коловози и като изключим домакинската загуба от Борусия Дортмунд, "миньорите" спечелиха четири от последните си пет мача. Последната победа срещу Вердер дойде много трудно, едва в последните пет минути бяха снети въпросителните в този мач, но така или иначе гилзенкирхенци си заслужиха трите точки, защото доминира през целия двубой. След 12 изиграни срещи в Бундеслигата Шалке 04 събра 20 точки в актива си, което засега осигурява шесто място на тима, на две точки от четвъртия Борусия М'гладбах.

Отсъстващи: за домакините няма да играят Швеглер и Щендер, а гостите са без Пападопулос, Анан, Клеменс, Хьогер, Хунтелаар и Обаси.

Някои интересни факти:

- С победата над Шалке 04 през април тази година Айнтрахт прекъсна серията от 13 мача без загубана "миньорите";
- В последните 9 мача Айнтрахт е вкарал само 5 гола;

- Никого "орлите" не са побеждавали у дома си толкова често, както гилзенкирхенци (22), който на свой ред имат най-много победи като гости именно във Франкфурт.


Всъщност, последното означава, че в двубоите между Айнтрахт и Шалке 04 може да очакваме всичко, а това важи и за утрешния мач. Домакините са в ужасяващо лоша серия и в момента е трудно да си представим, че могат да се надяват на положителен резултат, но пък Шалке 04 е един от отборите, които могат да изненадат всички с играта си - както в положителен, така и в отрицателен смисъл. Соломоновското решение е да заложим на знак "Х", а който иска може да използва и останалите.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165