Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Вердер Бремен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 23.08.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

Борусия Дортмунд за първи път при Юрген Клоп започна сезона с две победи в два стартови мача от Бунделсигата. Три успеха на старта дортмундци са постигали през сезон 1994/95 и 2001/02. Вердер също започна с две победи - за последно това се случи през сезон 2006/07, в който "музикантите" финишираха трети. Другото, което трябва да отбележим е, че Вердер е единственият отбор, който все още не е допускал гол - хората на Робин Дут победиха с по 1:0 Аугсбург и Брауншвайг (пак ще отбележим, че в двата мача бременци получиха общо 30 удара към вратата си!).

Другият интересен факт от утрешния двубой е това, че Борусия не е губил петъчен мач вече едно десетилетие. Последно това се случи през януари 2004 година срещу Шалке 0:1. Оттогава досега Дортмунд спечели 11 срещи и завърши наравно в 6. Що се отнася до Вердер, в историята на немския футбол има само три отбора, които са напускали елита след победи в двата първи мача.

Домакините няма да могат да разчитат на контузените Гюндоган и Пишчек. Положението при гостите е по-лошо - там в лазарета се намират Трибу, Шмитц, Баргфреде, Стеванович и Калдирола.

Въпреки доброто начало за Вердер, бременци трудно ще се противопоставят на своя съперник, който твърдо е решен да си върне титлата. Елементарната логика сочи, че щом Аугсбург успя да отправи 15 удара срещу Миелиц, за нападателите на Борусия тази цифра ще е много е по-голяма, а с това нарастват и шансовете Вердер да получи гол.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Вердер 2:0


Коефициенти от bet365: Борусия Дортмунд - 1.20 Равен - 6.50 Вердер Бремен - 13.00

 

Байерн Мюнхен - Нюрнберг
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 24.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Предстоящият двубой може да бъде смятан за централен на кръга. И тук не става дума за това, че силите на двата тима са изравнени, а за това, че мачът се явява дербито на Южна Германия.

Байерн Мюнхен започна кампанията си с две поредни победи и така Гуардиола стана вторият треньор след Отмар Хитцфелд, по този показател - тук става дума за нови треньори на баварския тим. Ако продължим по темата, Хитцфелд през 1998 година постигна седем поредни победи.

Нюрнберг под ръководството на Михаел Вайзингер значително подобри класата си. Отборът започна с две равенства срещу Хофенхайм и Херта, като особено срещу "селяните" баварците показаха много воля и не се предадоха до последно, но треньорският щаб трябва да намери начин как да подобри отбраната.

За домакините няма да играят Бадщубер, а гостите са без контузените Антонио и Хлусек, както и без възстановяващия се Нилсон.

На книга този двубой е с предопределен край. Но дали наистина е така? Последните три мача тук Нюрнберг не успя да отбележи гол, а получи цели 11, но изхождайки от това, че шампионите са изправени пред това да проведат три мача за една седмица и вероятните ротации в състава свързани с този факт, трябва да кажем, че успехът няма да е толкова лесен, както в предишните двубои.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Нюрнберг 2:1

Коефициенти от bet365: Байерн Мюнхен - 1.10 Равен - 9.00 Нюрнберг - 26.00

 

 

Байер Леверкузен - Борусия М'гладбах
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 24.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Всъщност, това е истинското дерби на кръга. Не само заради претенциите на двата тима, но и защото силите изглеждат по-изравнени от участниците в по-горния двубой.

Байер Леверкузен в първите си два мача показа, защо трябва да бъде считан за фаворит за попадане в топ 3. "Аспирините" победиха Фрайбург и Щутгарт, като новите попълнения показаха, че с успех са се включили в отбора.

Борусия М'гладах изглежда много гъвкаво в атака. "Кончетата" се върнаха на пистата след класически успех срещу Хановер 96, но ако трябва да бъдем справедливи, Борусия не изглеждаше зле и при загубата срещу Байерн Мюнхен в стартовия мач от сезона в Бундеслигата.

Двата отбора на практика са без кадрови проблеми - за домакините няма да играят контузените Кор и Ломб, а за гостите Даемс.

Това ще е много оспорван мач, с много динамика и високо темпо, както и с бърза смяна на притежанието на топката. Ако Борусия играе така, както го направи срещу Байерн, но успявайки да си вкара положенията - нищо добро не чака Байер. Няма да е лесно и на "кончетата" обаче, ако "аспирините" покажат играта от началото на второ полувреме срещу Фрайбург. Това е чудесен мач за тези, които обичат риска, още повече, че коефициентите на bet365 са чудесни за тази цел.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Борусия М'гладбах 2:2


Коефициенти от bet365: Байер Леверкузен - 1.61 Равен - 4.00 Борусия М'гладбах - 5.25

 

Хановер 96 - Шалке 04
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 24.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Ето един мач, който предизвиква много въпросителни, а интригата в него е не по-малка от тази в в двубоя например в Леверкузен.

Хановер 96 както винаги е нестабилен. Саксонците победиха в първия кръг амбициозния Волфсбург, поднасяйки изненадата на старта, но миналият уикенд възпитаниците на Мирко Сломка бяха безпощадно разгромени от Борусия.

Шалке 04 е главното разочарование на старта на сегашния сезон. Мачът срещу ПАОК в сряда потвърди този факт. "Миньорите" показаха срещу гърците вяла игра, а резултатът 1:1 поставя под въпрос по-нататъшното им участие в Шампионска лига. Действията срещу представителя на Балканите всъщност са продължение на онова 3:3 срещу Хамбургер у дома и 0:4 при гостуването на Волфсбург.

И двата тима имат своите кадрови проблеми. Хановер 96 е без контузените Балас, Хофман, Черундоло, Фелипе и Франка, а Шалке 04 пристига без Коласинич, Хунтелаар, Анан, Пападопоулос, Обаси и Фарфан - кадровите проблеми при гостите са по-големи.

Предположенията са, че играчите на Шалке 04 са малко по-изморени от обикновено, което ще даде предимство на саксонците. Друго предимство за хората на Мирко Сломка е това, че са домакини. В същото време къде е кандидатът за топ 4? Не е ли време да се събуди? И какъв по-добър начин да го направи срещи нестабилния Хановер 96 - отбор, срещу който Шалке 04 няма загуба тук от април 2010?

Прогноза за: Хановер 96 - Шалке 04 2:1

Коефициенти от bet365: Хановер 96 - 2.75 Равен - 3.40 Шалке 04 - 2.50

 

Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Рейн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 24.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Победата на Хофенхайм с 5:1 при гостуването на Хамбургер стана една от главните изненади миналата седмица. Отборът, който миналата година едва се спаси от изпадане, вече има в своя актив 4 точки и явно няма намерение повече да си играе с огъня. Разбира се, от един мач не бива да се правят изводи и Хофи трябва да продължи да доказва, че унищожението на динозаврите не е случайно. Добър шанс за това е мачът срещу Фрайбург.

"Соколите" през този сезон са значително по-слаби от миналогодишния. Доказателство за това е, че Фрайбург все още няма спечелена точка, но време за губене няма и отборът трябва да се сработва, в противен случай кръженето около зоната на изпадащите може да се превърне в тенденция.

Грал, Вукчевич и Руди са отсъстващите от Хановер96, за Фрайбург няма да играят Хеденстад, Пилар и Тирацино.

Очертава се поредният "завързан" двубой в Бундеслигата. Домакинското предимство на Хофенхайм е факт, както и по-доброто морално състояние на тима. Какво ще противопостави Фрайбург - това ще видим утре.

Прогноза за: Хофенхайм - Фрайбург 2:1


Коефициенти от bet365: Хофенхайм - 1.85 Равен - 3.60 Фрайбург - 4.00

 

Майнц 05 - Волфсбург
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 24.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Майнц 05 по навик стартира силно, записвайки победа у дома над Щутгарт и вземайки три точки във Фрайбург. Тези успехи обаче трябва да бъдат развити в домашния мач срещу Волфсбург, който постигна разгромна победа в миналия кръг над Шалке 04. Това не е единствената добра новина за феновете на "вълците", тъй като отборът се подсили с Луис Густаво и по такъв начин ще бъде сложен малко ред в по-дефанзивната линия на тима.

Еде, Рукавица и Кох няма да играят за домакините, а гостите пристигат без Арнолд и Дост.

Съставът на гостите изглежда много мощен и позволява да се бори за място в Лига Европа, а защо не и в Шампионска лига. За да се получи това обаче, съперници като Майнц 05 трябва да бъдат побеждавани. Има ли шансове за това? Ще го покаже утрешната среща, но логиката сочи към победа за Волфсбург.

Прогноза за: Майнц 05 - Волфсбург 1:2

 

Коефициенти от bet365: Майнц 05 - 2.50 Равен - 3.40 Волфсбург - 2.70

 

Херта - Хамбургер
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 24.08.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Марко Фритц

Берлинската Херта отбеляза своето завръщане в елита с крупна победа над Айнтрахт Франкфурт. "Старата дама" демонстрира нелош футбол под ръководството на Лухукай, включително и при гостуването на Нюрнебрг. В крайна сметка Херта спечели 4 точки от два мача и отбеляза осем гола, което никак не е зле за новак.

Хамбургер допусна осем гола и има само един пункт в актива си. Тревогата идва от загубата с 1:5 от Хофенхайм, където се видя, че колективът на Торстен Финк има огромни проблеми, най-вече в отбранителен план.

Ндженг и Ван ден Берг няма да играят за домакините, а гостите пристигат без Йенсен, Джуру, Аого и Ринкон.

Очертава се поредният оспорван и интересен мач на кръга. Херта ще се опита да зарадва още един път своите фенове, а Хамбургер ще направи всичко възможно да докаже, че фиаското миналата седмица е недоразумение.

Прогноза за: Херта - Хамбургер 2:2


Коефициенти от bet365: Херта - 1.90 Равен - 3.60 Хамбургер - 3.75

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155