Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия М'гладбах - Шалке 04
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 03.05.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Резултат от първата част от сезона 1:1 (Де Камарго, Дракслер)

- Шалке 04 все по-уверено се чувства на четвъртото място, а Борусия продължава да претендира за Лига Европа. "Миньорите" са с три точки пред Айнтрахт, а "жребците" на един пункт от шестия Фрайбург;

- Борусия е без домакинска загуба в 9 поредни двубоя, при това отборът спечели 21 от 27 възможни точки;

- Петте последни гастрола на Шалке 04 в Мьонхенгладбах бяха провали - 4 загуби в Бундеслигата и една в Купата за Германия;

- Срещите между тези два отбора често завършват с равенства - статистиката сочи, че те са 26;

- Ако Борусия победи, "кончетата" ще се доближат на две точки от Шалке 04.


Контузени/наказани:

Шалке 04: Фукс, Метцелдер, Пападопулос, Афелай, Фарфан, Обаси, Марика.


Фаворит за победа в този мач е Шалке 04, но съществено влияние върху изхода на мача ще изиграе натрупаната умора сред играчите и най-вече кой с какви резерви разполага. Те са по-големи при домакините, които с оглед на програмата, са по-мотивирани да търсят победата, ако разбира се "кончетата" искат да играят в евротурнирите. Много е вероятно да станем свидетели на равенство и този знак е разумно да намери място в нашата игра. Ако имаме право само на един избор, по-добре е да се спрем на "1". Колкото и изненадващо да изглежда.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Шалке 04 1:1


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 3.50
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.05

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 3.30
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.05

 

 


Нюрнберг - Байер Леверкузен
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 04.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Резултат от първата част на сезона 0:1 (Кислинг)

Нюрнберг записа три поредни загуби, с които сложи край на серията си от девет мача без поражение. На практика "Клубът" си осигури запазване на мястото в елита и вероятно това е причината за спада във формата. Байер Леверкузен е трети, на осем точки от втория Борусия Дортмунд и на седем пункта от четвъртия Шалке 04. Това означава, че евентуален успех утре ще означава, че "аспирините" ще се окичат с бронзовите медали от шампионата.

Контузени/ наказани:

Нюрнберг: Маркос, Глоушек, Нганкам, Гебхарт;

Байер: Белараби.

Мачът съвпада със 113-годишната от създаването на Нюрнберг. Не се знае каква програма са подготвили домакините, но едва ли в плановете им влиза загуба от Байер. Интригата в този мач е, че в последните десет срещи между тези два съперника, победител е този отбор, който открива резултата, като за "цвят" един от двубоите завърши без голове. Ако търсим логика, Байер е по-качественият тим и в по-добра форма. Не е изключено гостите да развалят празника на своя съперник.

Прогноза за: Нюрнберг - Байер Леверкузен 1:2

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 3.75
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 3.75
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 1.85

 

 

Вердер Бремен - Хофенхайм
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 04.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Резултат от първата част на сезона 4:1 (Прьодл, Арнаутович - 3; Салихович)

Отстъпвайки миналата седмица в Леверкузен, "музикантите" започнаха да чувстват дъха на своите преследвачи, а сянката на Втора Бундеслига надвисна със страшна сила: Аугсбург е на две точки, а Хофенхайм на пет. Още по-обезпокоителното е, че в този мач Вердер влиза след десет срещи без победа. Подобна черна серия бременци преживяха през сезон 1995/96.

Хофенхайм е с две загуби в последните си седем мача, но дали щурмът за оцеляване не идва малко късно за "селяните"?. От спасителния бряг остават три точки, а мачовете до края са само три, като един от тях е срещу Борусия Дортмунд. В същото време един успех в Бремен ще остави тима в битката за оцеляване, загубата означава почти сигурно понижаване на статута на отбора, който в началото на сезона бе изявил претенции за участие в евротурнирите.

Контузени/ наказани:

Вердер: Волф, Стеванович, Трибул, Екиджи, Арнаутович, Елиа, Фюлкург;

Хофенхайм: Гомес, Полянски, Вукчевич, Дердийок.

Очакванията са за равностоен двубой и много нерви на терена. Съперниците са без някои водещи футболисти, като по-силно се изразява тяхното отсъствие при домакините. Може би началото на сблъсъка ще е по-внимателно, играчите ще започнат по-прибрано и с течение на времето играта ще се раздвижи. Този вариант би устроил Вердер, но не е изключено след почивката гостите повече да атакуват, което ще създаде предпоставки за опасни контраатаки на "музикантите". Мачът е идеален за търсене на изненада, така че, защо да не рискуваме?

Прогноза за: Вердер - Хофенхайм 0:1

Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 2.10
Равен - 3.60
Хофенхайм - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 2.10
Равен - 3.60
Хофенхайм - 3.05

 

 

Хановер 96 - Майнц 05
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 04.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Резултат от първата част на сезона 1:2 (Шулц; Мюлер, Салай)

Последните неуспехи превърнаха Хановер 96 и Майнц 05 от реални кандидати за топ 6 в аутсайдери в борбата за еротурнирите. Три кръга преди края на шампионата двата утрешни съперника се намират от шестото място съответно на 4 и 5 точки. Саксонците са без домакинска победа в три поредни мача и четвърти подобен резултат ще стане антирекорд за отбора под ръководството на Мирко Сломка. След зимната пауза хората на Томас Тухел спечелиха само 14 точки. Единственото успокоение за Майнц 05 е това, че в последните три мача срещу Хановр 96 отборът постигна победа и две равенства.

Контузени/ наказани:

Хановер 96: Фелипе, Джуру, Шмидебах, Андреасен, Франса, Хусти;

Майнц 05: Мюлер, Кирхоф, Иваншиц, Еде, Чупо-Мотинг, Класнич, Салай.

Очаква се домакините да бъдат по-активния тим в един общо взето равностоен мач. И двата отбора не се намират в най-добрата си форма и много от нещата в тази среща ще се решат в зависимост от това, коя защитата ще допусне по-малко грешки, а също така, дали противниковите нападатели ще се справят с открилите се възможности пред тях. Твърде вероятно е съперниците да не успеят да се победят, което окончателно ще сложи точка на амбициите им да финишират в топ 6.

Прогноза за: Хановер 96 - Майнц 05 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.30
Равен - 3.40
Майнц 05 - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.45
Равен - 3.30
Майнц 05 - 2.70

 

Очаквайте прогнози и на останалите срещи от кръга:

Щутгарт - Гройтер Фюрт
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 04.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Резултат от първата част на сезона 1:0 (Оказаки)

Само отявлен противник на Щутгарт може да смята, че "швабите" биха изпаднали от елита. Отборът има девет точки повече от 16-я Аугсбург и ако в останалите три мача Щутгарт успее да спечели един пункт, тимът и на теория ще остане в елита. Повод за оптимизъм са двете поредни домакински победи и то срещу отбори от горната половина на таблицата - Борусия М'гладбах и Фрайбург.

Относно Гройтер Фюрт, отборът вече се готви за Втора Бундеслига. Фюртци спечелиха само шест точки в последните си 11 мача и почти сигурно ще завършат сезона на последното място в елита. По-интересното е, че Гройтер има всички шансове да влезе в историята като единственият отбор, който няма победа пред родна публика.

Контузени/ наказани:

Щутгарт: Ташчи, Нидермайер, Ба, Хайнал, Дидви, Каку, Ибишвич;

Гройтер Фюрт: Шмидтгал, Тирала, Пекович, Сарарер.

Единствената интрига в този мач е това, че победите на Гройтер през този сезон са само на терените на своите съперници. Не е изключено и утре да станем свидетели на подобно нещо, но по-логичното е да се доверим на домакините, които демонстрират добра форма напоследък.

Прогноза за: Щутгарт - Гройтер Фюрт 1:0

 

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.66
Равен - 3.75
Гройтер Фюрт - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 1.65
Равен - 3.75
Гройтер Фюрт - 4.75

 


Айнтрахт - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 04.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Резултат от първата част на сезона 0:4 (Разингер, Финк, Нанду, Белингхаузен)

- Нито Айнтрахт, нито Фортуна могат да бъдат спокойни. Първите се борят за място в евротурнирите, намирайки се на две точки пред седмия Борусия М'гладбах и на три точки след четвъртия Шалке 04. Относно Фортуна, след този кръг дюселдорфци могат да се окажат в зоната на плейофите, а в следващия и в зоната на изпадащите;

- Именно срещу Фортуна "орлите" претърпяха своето най-крупно поражение при Фее;

- В последните си 12 гостувания Фортуна спечели само две точки;

- Айнтрахт спечели само 4 точки в последните си пет домакинства.

Контузени/ наказани:

Айнтрахт: Трап, Швелгер;

Фортуна: Боли, Балогун.

Няма никакви съмнения, че се очертава много напрегнат и вероятно нервен двубой. В последните три мача между тези отбори червените картони бяха част от играта, а утре срещата се очертава отново да бъде "гореща" предвид целите, които преследват съперниците. Фаворит за спечелване на мача е Айнтрахт, но евентуалният успех на "орлите" няма да дойде леко, защото гостите ще направят всичко възможно да откраднат точката. Не е изключено да го направят, което мнозина биха сметнали като сензация, но ако погледнем резултата през първата част на сезона - това не бива да ни изненадва.

Прогноза за: Айнтрахт - Фортуна 2:1

 

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.80
Равен - 3.50
Фортуна Дюселдорф - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.80
Равен - 3.60
Фортуна Дюселдорф - 4.00

 


Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.05.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман

 Резултат от първата част на сезона 1:1 (Гьотце; Кроос)

Три седмици преди финала в Шампионска лига на "Уембли", двата гранда на немски футбол се изправят лице в лице! Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Двата най-добри отбора в Европа. Предстоящото немско "Ел Класико" ще привлече към себе си вниманието и на тези, които дори не са предполагали за съществуването на Бундеслигата (друг в въпросът, че за тв права в Испания се дават под 2 милиарда евро, а в Германия точно 4...).

Юрген Клоп заяви на всеослушание, че отива да пие бира, а също така, че ще позволи на своите футболисти да празнуват на воля успеха срещу Реал Мадрид, като при това заяви, че евентуалното поражение от Байерн ще бъде най-приятното в неговата кариера. Не е изключено нещо подобно да е казал и Юп Хайнкес към своите възпитаници, но като по-малко емоционален човек, наставникът на баварците не го направи обществено достояние.

Ако трябва да определим с една дума утрешният мач, той ще наподобява нещо като опит за маскировка преди сблъсъка в Лондон. Опит, защото двата тима се познават много добре, а маскировка, защото футболистите едва ли ще хвърлят всичко в предстоящия двубой, а още по-малко двамата треньори ще тръгнат да се надлъгват. Просто нас ни очаква зрелище, което трябва да гледаме през призмата на предстоящия финал в Шампионска лига. Не ни остава нищо друго освен да му се насладим!

Иначе, за статистиката - Байерн е недостижим на върха, а Борусия Дортмунд на практика е недосегаем на второто място. Ако "жълто-черните" вземат една точка в оставащите си три мача (включително и утрешния), те ще се окичат със сребърните медали.

Контузени/ наказани:

Борусия Дортмунд: Амини, Гьотце;

Байерн Мюнхен: Бадщубер, Кроос.


В друго време, вероятно този двубой щеше да изглежда малко по-различен. Сега само може да кажем, че той ще бъде генерална репетиция за истинския сблъсък на "Уембли". Това не означава, че играчите няма да зарадват публиката. Напротив, 22-та ще играят по-разкрепостено, по-свободно и вероятно ще ни доставят удоволствие с няколко гола. Победителят... той ще стане известен на 25 май.

Прогноза за: Борусия - Байерн 2:2

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 3.10
Равен - 3.40
Байерн Мюнхен - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 3.00
Равен - 3.40
Байерн Мюнхен - 2.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177