Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Фортуна Дюселдорф - Айнтрахт
Стадион: "Есприт", Дюселдорф
Дата: 30.11.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

Първият град, върху който ще падне погледът на любителите на немския клуб в този кръг е Дюселдорф. Домакините във вторник играха срещу нежеланият тим на Юрген Клоп и раздавайки се на терена на шампиона, успяха да измъкнат едната точка. А миналата седмица „95-те" успяха да огорчат у дома си Хамбургер.

„Орлите" в 14-ти кръг сътвориха истинска сензация, претърпявайки първа домакинска загуба. Айнтрахт повече владееше топката от Майнц 05, но спечели по-малко единоборства и пробяга 6.5 км по-малко от своя съперник. Ето защо, поглеждайки към статистиката, поражението е напълно заслужено. Що се отнася до гостуванията на Айнтрахт, преди да завършат наравно в Гелзенкирхен, „орлите" загубиха в М'гладбах, Щутгарт и Мюнхен.

Соареш, Левелс, Малазес и Ча от домакините се намират в лазарета. Пауревич е наказан. Гостите са без контузеният Андерсон и наказаните Самбрано и Швеглер.

Очакванията са за оспорван мач, в който всеки един тим може да бъде победител. Ще загуби отборът, на който най-много ще се отрази липсата на важни играчи.

Прогноза за: Фортуна Дюселдорф - Айнтрахт 1:1


Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 3.00
Равен - 3.40
Айнтрахт - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.90
Равен - 3.15
Айнтрахт - 2.45

 

 

Байер Леверкузен - Нюрнберг
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 01.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт


Байер Леверкузен в момента се намира в страхотна форма. Уверената победа над хората на Хууб Стивънс, трудните три точки в Зинсхайм и разгромът на „музикантите" в Бремен изкачиха „фармацевтите" на втора позиция, на десет точки от лидера Байерн Мюнхен.

Нюрнберг също се върна на пистата и възпитаниците на Дитер Хекинг не познават поражение в три поредни срещи, включително и при домакинството на Байерн Мюнхен. Благодарение на това баварците започнаха да се отдалечават от опасната зона и вече се намират на 13-то място, на 4 точки от 16-я Хофенхайм.

Кадлец, Сам, Белараби, Швааб и Бендер се намират в лазарета на Байер. Този на гостите също не е празен и там с енамират Хлосек, Стефан и Мендлер. Отделно от това е наказан Фойлнер.

В продължение на седем години „аспирините" не позволяваха на Нюрнберг да тържествува в Леверкузен, но миналата година домакините трябваше да преклонят глава пред своя съперник на „Бай Арена" и то с резултат 0:3. Ще има ли сега реванш? Най-вероятно да - формата на Байер е великолепна и ако домакините не подценят съперника си, би трябвало да спечелят трите точки.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Нюрнберг 2:1

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.44
Равен - 4.50
Нюрнберг - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.47
Равен - 4.20
Нюрнберг - 6.50

 

Шалке 04 - Борусия М'гладбах
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 01.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Сегашното състояние на Шалке 04 може да бъде определено с една дума - криза. След чудесния октомври, през който „миньорите" записаха 3 победи от 3 възможни (в това число и в Дортмунд), гилзенкирхенци допуснаха две загуби, а равенството у дома срещу Айнтрахт едва ли е влизало в плановете на Хууб Стивънс. Все пак, заради грешките на останалите конкуренти Шалке 04 остава на четвърто място, на три точки от втория Байер Левркузен.

На обратния полюс е Борусия М'гладбах. Очевидно Люсиен Фавре напипа необходимата „химия". Редовно в състава се появяват Торбен маркс и Лукса Руп, които по-рано търкаха скамейката, Херман също навлезе във форма и трагедиите 0:5 в Дортмунд и 0:4 в Бремен бяха заменени с победи в Хановер и Фюрт, а също и с класиране за плейофите в Лига Европа. Благодарение на всичко това „кончетата" започнаха да се изкача ват в таблицата за класиране и вече са девети, на четири точки от утрешния с съперник.

Мориц, Хьогер и Афелай са контузени от домакините, състоянието на Пападопоулос все още се изяснява, но ако гърка не се възстанови, Матип ще играе на негово място. Гостите са само без Даемс, който продължава да лекува травмата си. Де Йонг напусна лазарета, но не е включен в групата за мача.

За последните десет сезона единственото, което постигнаха „кончетата" в Гилзенкирхен са две равенства. Миналата година тази серия можеше да бъде прекъсната, но през второто полувреме Шалке 04 заличи пасива от два гола. Утрешният двубой се очаква да бъде открит, с положения пред двете врати. Фаворити са домакините, но не е изключено да станем свидетели и на равенство.

Прогноза за: Шалке 04 - Борусия М'гладбах 2:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.44
Равен - 4.50
Борусия М'гладбах - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.45
Равен - 4.20
Борусия М'гладбах - 7.00

 

Майнц 05 - Хановер 96
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 01.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Среща между двама съседи в таблицата за класиране. Домакините преди седмица добре се представиха срещу шампиона, въпреки че загубиха, а през седмицата постигнаха изненадващ успех във Франкфурт. Хановер96 бе подложен на изпитание от страна на календара - саксонците изиграха 3 мача за шест дни. Равенството срещу Твенте бе очаквано, а двубоят в Мюнхен бе ясен преди да започне мача, но вече Среща между двама съседи в таблицата за класиране. Домакините преди седмица добре се представиха срещу шампиона, въпреки че загубиха, а през седмицата постигнаха изненадващ успех във Франкфурт. Хановер96 бе подложен на изпитание от страна на календара - саксонците изиграха 3 мача за шест дни. Равенството срещу Твенте бе очаквано, а двубоят в Мюнхен бе ясен преди да започне мача, но вече срещу Гройтер Фюрт хората на Мирко Сломка си взеха своето.

Интересен двубой, в който на книга домакините са фаворити, но в същото време те са без четирима основни играчи - Бунгерт, Еде и Кирхоф са контузени, а Баумгартлингер е наказан. Гостите продължават да бъдат без намиращите се в лазарета Фелипе, Андреасен и Абделауи, но се завърна Стиндл, което би трябвало да заздрави средната линия на Хановр 96. Дали тук няма да станем свидетели на някоя Интересен двубой, в който на книга домакините са фаворити, но в същото време те са без четирима основни играчи - Бунгерт, Еде и Кирхоф са контузени, а Баумгартлингер е наказан. Гостите продължават да бъдат без намиращите се в лазарета Фелипе, Андреасен и Абделауи, но се завърна Стиндл, което би трябвало да заздрави средната линия на Хановр 96. Дали тук няма да станем свидетели на някоя изненада? Все пак, нека да бъдем по-умерени.

Прогноза за: Майнц 05 - Хановер 96 1:1


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.00
Равен - 3.50
Хановер 96 - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.00
Равен - 3.35
Хановер 96 - 3.60

 

Аугсбург - Фрайбург
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 01.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Намирайки се на самото дъно на турнирната таблица, Аугсбург в последните няколко кръга дава някакви признаци на живот. Баварците вкараха гол на Борусия Дортмунд, два пъти огорчиха Айнтрахт, завършиха наравно с Борусия М'гладбах и упорито се съпротивяваха на Щутгарт. Една точка не е нищо, но трябва да признаем, че по маниера си на игра Аугсбург изобщо не изглежда като обречен аутсайдер.

Фрайбург в мача си с Байерн Мюнхен остана с човек по-малко още в 18-та минута, но не се предаде. До последно „соколите" се държаха, пресираха своя съперник и кой знае по какъв начин щеше да завърши срещата, ако реферът Флориан Майер не беше подарил дузпа на мюнхенци. Поражението срещу Байерн всъщност беше първо за Фрайбург в последните шест мача и това показва, че формата на соколите е добра.

Домакините са без Йенч, Рейнхард, Вогт и Верхаег, които са контузени. Загубите в кадрово отношение за гостите са по-големи - в лазарета се намира Путсила, Терацино, Гинтер и Езекиел. наказани са Калигиури и Фалоу.

От общо осем мача между тези два тима, Фрайбург има 5 победи, но в Аугсбург „соколите" успяха само веднъж да вземат трите точки. Утре именно те са фаворити за победа, но в същото време този мач е идеалният, в който може да потърсим изненадата. Именно това смятам лично аз да направя.

Прогноза за: Аугсбург - Фрайбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 2.50
Равен - 3.30
Фрайбург - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 2.55
Равен - 3.30
Фрайбург - 2.65

 

 

Гройтер Фюрт - Щутгарт
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 01.12.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Към момента домакините се намират от зоната на плейофите на 4 точки, а от спасителния бряг на 7. Гройтер повече от всякога се нуждае от победи и равенства, ако иска да запази елитния си статут. Домакинството на Нюрнберг миналата седмица се получи много симпатичен мач, но равенството едва ли е задоволило фюртци.

Щутгарт се бори на два фронта и поради „швабите" изпитват трудности. Победата в Румъния беше задължителна и хората на Лабадия я постигнаха, но след това претърпяха истински крах срещу Фрайбург. През седмицата Щутгарт пък се измъчи с Аугсбург и само благодарение на головия нюх на Ибишевич успя да вземе трите точки, които оставиха тима на точка от топ 6 в Бундеслигата.

Тирала, Ндой и Фал от домакините са контузени, а Сарарер е наказан. Гостите са без намиращите се в лазарета Квист, Дидави, Какау и Хоогланд.

Преди 30 години тези два тима се срещнаха на ниво Втора Бундеслига и от 4 сблъсъка, 2 завършиха с успех на Щутгарт. „Швабите" обаче нямат успех във Фюрт. Дали това няма да се промени утре?

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Щутгарт 1:2


Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 3.10
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 2.95
Равен - 3.25
Щутгарт - 2.35

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233