Мартинес: Изгарям от нетърпение да играя за Байерн


А. Павлов

Мартинес: Изгарям от нетърпение да играя за Байерн

Той е тук, той вече ходи по тревата на "Алианц Арена", но все още не е ясно, дали Хавиер Мартинес със сигурност ще играе срещу Щутгарт в неделя. "В момента не е важно дали Мартинес ще бъде в титулярния състав за мача в неделя, или дали ще запише няколко игрови минути", каза днес Юп Хайнкес при официалното представяне на испанеца като играч на Байерн. "Важно е това Хави да се запознае с всичко при нас и да свикне с обстановката", посочи още Хайнкес.

През последните дни и седмици на Мартинес му се насъбра много, смята старши треньорът на "баварците" с оглед на "много сложния" (Румениге) трансфер, който се проточи в продължение на седмици. В допълнение към това 23-годишният испанец изигра един уморителен сезон с Атлетик Билбао, след който участва на Евро 2012 и на Олимпийските игри в Лондон. "Ясно е, че тепърва Хави ще се успокоява и постепенно трябва да бъде интегриран в отбора", заяви по този повод Хайнкес.

"Изиграх 60 мача, имах само 10 или 11 дни ваканция", обясни Мартинес, който въпреки това обаче се чувства доста свеж и бодър и, разбира се, очаква с нетърпение своя дебют с екипа на Байерн. "Изгарям от нетърпение да играя за тима. Усещам невероятно желание да изляза на терена и да играя за Байерн. Искам да тренирам, искам да играя. Искам възможно най-бързо да допринеса за успеха на отбора", сподели още дефанзивният футболист.

Кога ще стане това, решава Юп Хайнкес, за когото би било най-добре, ако Мартинес не бъде повикан за предстоящите мачове на Испания и вместо това тренира в Мюнхен през следващата седмица. От тази гледна точка Хайнкес ще търси разговор с наставника на "ла роха" Висенте дел Боске, разкри самият старши треньор на мюнхенци. "Много е важно интеграционният процес при Хави Мартинес да бъде форсиран", изтъкна 67-годишният тактик.

В крайна сметка Хайнкес направи положителен извод от привличането на испанския национал: "Съставът ни е идеален. Направихме много добри покупки във всяка една линия. Това има голямо значение, когато искаш да се бориш на всички фронтове." Факта, че по този начин борбата за титулярни места в тима ще се изостри, наставникът на Байерн оценява като много позитивен. "Конкуренцията е полезна за отбора и за успеха", каза Хайнкес.

Мартинес, който може да играе като опорен халф и като централен бранител, също ще трябва да влезе в битката за титулярни места. Световният и европейски шампион с Испания осъзнава това и няма търпение да стъпи на тренировъчното игрище. "Ще трябва да си извоювам мястото в стартовата единайсеторка", заяви испанецът в интервю за официалния уебсайт на Байерн.

Статията е преведена от официалната уебстраница на Байерн

  Сподели
251