Билд: Сити влиза в битката за Хави Мартинес


А. Павлов

Билд: Сити влиза в битката за Хави Мартинес

Според немския вестник "Билд" Манчестър Сити ще се включи в битката за халфа на Атлетик Билбао Хави Мартинес, който е трансферна цел и на Байерн. Мениджърът на английския шампион Роберто Манчини потвърди, че Сити се интересува от национала на Испания. "Вече обмисляхме привличането на Мартинес", каза италианецът. По този начин Манчестър Сити се превръща в сериозен съперник на "баварците" в състезанието за подписа на Мартинес, тъй като зад "гражданите" стои финансовата подкрепа на шейх Мансур.

И така какво ще стане с бъдещето на Хави Мартинес? Ще поеме ли към Манчестър или Мюнхен или в крайна сметка ще остане в Билбао?

23-годишният полузащитник, който е световен и европейски шампион с "ла роха", има принципна договорка с Байерн. Въпреки това президентът на Атлетик Билбао Хосу Урутия продължава с опитите си да задържи Мартинес в отбора. В договора на Мартинес с баския клуб е заложена клауза, според която играчът може да бъде закупен от друг отбор за сумата от 40 милиона евро. Урутия обаче поиска от Мартинес сам да откупи трансфера си в Байерн, като по този начин сумата на трансфера ще нарасне до 46 милиона евро.

Вчера президентът на "баварците" Ули Хьонес се изказа по този въпрос. "Ръководството на Атлетик Билбао иска или да затрудни, или да предотврати сделката, като непрекъснато поставя нови препятствия. В момента от управата на баските казват, че парите за трансфера трябва да плати самият футболист. В такъв случай може да възникне данъчен проблем, с който няма да можем да се справим", коментира Хьонес.

"От наша гледна точка има само едно решение - Атлетик Билбао да поиска трансферна сума от Байерн. Тогава можем да имаме подписан договор", допълни 60-годишният президент на мюнхенци.

Заради Хосу Урутия този контракт все още не се е появил на бял свят, на което Ули Хьонес дори се възхищава до известна степен. "От една страна, ядосва ме това, че не сме се справили. От друга страна, харесвам хора, които имат принципи", заключи Хьонес.

  Сподели
125