Анонс на 32 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 32 кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Волфсбург (петък)

След впечатляващата победа над Кьолн и равенството като гост на Байерн Мюнхен, Майнц 05 събра 37 точки и почти сигурно ще запази мястото си в Бундеслигата. Един успех утре вечер окончателно ще гарантира елитния статут на отбора, защото дори 16-ят Кьолн да победи, два кръга преди края разликата между двата тима ще остане осем точки. Тухел няма да може да разчита на контузените Свенсон и Рийзе. Наставникът най-вероятно ще използва схема на игра 4-2-3-1 с Полански и Сото в центъра на полузащитата. Зидан е първа опция да застане зад Сзалай, въпреки че Иваншич също може да получи своя шанс

След четири поредни победи Волфсбург записа три поредни загуби и на практика „вълците" загубиха шансовете си за класиране в евротурнирите. На теория това е възможно, но само ако хората на Магат спечелят оставащите си срещи до края, а конкурентите загубят своите - на практика, мисия невъзможна. Гостите са без Крис, Лопес, Хитцлспегре и Медожевич, които са контузени. Под въпрос е Кале. Вероятно Медлунг ще започне в центъра на отбраната, за да замени за пореден път Лопес. Жосуе и Йрачек се конкурират за място в централната част на халфовата линия, а Хелмес ще получи още един шанс да започне отпред с Манджукич. Схема на игра 4-4-2.

Мотивацията на домакините ще бъде по-голяма, докато единственото, което може да накара „вълците" да надскочат себе си е желязната ръка на Магат и желанието да бъде избегнато четвърто подред поражение. Едва ли обаче това ще бъде достатъчно и вероятно след тази среща Майнц 05 ще гарантира мястото си в елита.

Прогноза за: Майнц 05 - Волфсбург 2:1

 

 

Срещите в събота:

 

Хофенхайм - Байер Леверкузен

Хофенхайм е в серия от пет мача без поражение и вече има в актива си 41 точки, които гарантират оставането на тима в елита. Три кръга преди края на шампионата разликата от шестия Байер Леверкузен е четири точки и една победа в събота вечер ще даде шансове на тима за класиране в евротурнирите. Ще приемат ли хората на Маркус Бабел предизвикателството да атакува местата, осигуряващи класиране в Лига Европа? Фирмино и Яйсъл са контузени. Вероятно Компер и Ветсергаард ще започнат в центъра на отбраната, което означава, че Ворса ще отиде на пейката. Себастиан Руди и Тобиас Вайс ще започнат в централната част на халфовата линия, което ще позволи на Салихович да изпълнява повече нападателни функции. Райън Бабел може да се завърне в стартовия състав, за да замени контузения Роберт Фирмино. Схема на игра 4-2-3-1.

Байер Лееркузен спечели само пет точки в последните си седем мача и не само отпадна от борбата за класиране в Шампионска лига, но постави под заплаха мястото си в Лига Европа. В момента формата на „аспирините" е лоша, въпреки завръщането на много от контузените и Сами Хюпия трябва да предприеме нещо, ако иска неговите възпитаници да играят в евротурнирите през следващата година. Аугусто, Сам, Да Коща и Швааб са контузени, Рейнартц изтърпява наказание. Ролфес и Балак ще започнат в опорната зона, атаката ще се води от Кислинг, а схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Интересен мач. На пръв поглед в състава на Байер има повече качествени изпълнители и е необяснимо „аспирините" да играят по този начин. Хофенхайм са силно мотивирани да постигнат победа и вследствие на нея да направят опит в последните два кръга да атакуват призовите места. Със сигурност Байер не споделя това мнение на своя противник, което обещава интересен и пълен с обрати мач.

Прогноза за: Хофенхайм - Байер Леверкузен 2:2

 

Кьолн - Щутгарт

След още едно тежко поражение през миналата седмица, Кьолн влоши положението си и сега отборът се намира само на точка от предпоследния Херта, който в събота вечер приема аутсайдера Кайзерслаутерн. Още след този кръг хората на временният наставник на тима Шаефер могат да се окажат в зоната на изпадащите и да останат там до края на шампионата. Андрезиньо, Утх и Чичи са контузени. Макена може да играе като централен защитник, а Пешко и Ишак се конкурират за място на крилото. Схема на игра 4-4-2.

Ако говорим за отбор, който в момента се намира в най-добра форма след Борусия Дортмунд, то това е Щутгарт. Вероятно, ако „швабите" имаха пред себе не три, а допълнителни два кръга, с тази игра можеха и да се промъкнат в топ 4. Седем точки разлика от четвъртия обаче са си цяла пропаст три мача преди края и вероятно Щутгарт ще наблегне над това да обезпечи мястото си в Лига Европа. Аудел и Буларуз продължават да лекуват контузии. Вероятно Сакай ще играе отново на десния край на защитата, а Молинаро и Бока ще се конкурират за позицията ляв бек а Кузманович и Гентнер за място в централната част на халфовата линия. Схема на игра 4-2-3-1 с Ибишевич начело на атаката и Шийбер на лявото крило, което означава, че Оказаки отива на пейката.

Един срещу друг застават отбор, който спечели една точка в последните си шест мача и друг, който за същият брой срещи заработи 16 точки.

Прогноза за: Кьолн - Щутгарт 1:3

 

 

Нюрнберг - Хамбургер

След като постигна две поредни победи, Нюрнебрг си осигури безопасността и хората на Хецкинг вече могат да започнат да играят по-свободно и разкрепостено и да радват с действията си феновете. Извън строя се намират контузените Хлоушек, Ейглер, Есвайн и Мендлер. Вероятно Волшийд ще започне като централен защитник, а Пинола отново като ляв бек. Схема на игра 4-2-3-1 с Пекхарт начело на атаката.

Хамбургер спечели трудно срещу Хановер 96 и „динозаврите" се намират в много добра позиция да запазят мястото си в Бундеслигата, но отборът се нуждае поне още от една победа, за се успокоят феновете и да се избегне натиска от Кьолн и Херта. Мицкел, Диекмайер и Райкович са контузени, Гереро изтърпява наказание. Под въпрос са Бесич и Кастелен и участието на двамата ще стане ясно непосредствено преди мача. За място в халфовата линия се конкурират Качар и Ринкон, а Личевич, Сала и Торе ще спорят за позицията дясно крило. Петри се завърна от травма и може да започне заедно със Сон, въпреки че тук има друга опция в лицето на Маркус Берг. Схема на игра 4-4-2.

Интересен мач, защото формата на домакините е малко по-добра от тази на техния противник, но любопитното е доколко е висока мотивацията на нюрнбергци. Очакванията са Хамбургер да доминират в притежанието на топката и оттам да се опитат да установят контрол върху играта.

Прогноза: Нюрнберг - Хамбургер 1:1

 

 

 Херта - Кайзерслаутерн

Битката в зоната на изпадащите се очертава да бъде изключително оспорвана, а по всичко изглежда, че интригата ще се запази до последния кръг. Херта се намира на предпоследно място, но само на точка от 16-я Кьолн, а това означава, че „Старата дама" няма друга алтернатива пред себе си, освен да потърси победата срещу отбора воден от първия български треньор в Бъндеслигата. Защото след тоа берлинчани гостуват на Шалке 04, а в последния кръг приемат коравия отбор на Хофенхайм. Извън игра се намират контузените Джуричин, Миятович, Нойман, Франц, Аертс и Лустенбергер, а Кобиашвили е наказан. Рехагел вероятно ще използва схема на игра 4-2-3-1 с Рамос отпред. Защитата отново ще бъде изградена от изцяло нови футболисти, като в нея може да видим Бастианс. Турун и Хатира се конкурират за място на лявото крило.

Кайзеслаутерн вече е във Втора Бундеслига, но „червените дяволи" могат да направят опит да останат фокусирани в последните си три мача в елита. Под ръководството на Балъков „лаутерите" загубиха пет от пет мача, но българинът остава на своя пост, където ще гради нов отбор през следващия сезон. Куемаха, Симунек, Йоргенсен и Дерстроф са контузени, а Тиферт е наказан. Дик се завърна от дисквалификация, а Борисюк от контузия, така че Оливер Кирх ще изпълнява повече нападателни функции.

Херта може да е предпоследен, но моралът на берлинчани е твърде висок, защото отборът все още има шансове да оцелее в елита. Това бе показано в миналия кръг срещу Байер Леверкузен, докато същото не важи за „червените дяволи". Всякакъв друг резултат в този мач освен победа за домакините би означавало огромна изненада.

Прогноза за: Херта - Кайзерслаутерн 2:1

 

 

Срещите в неделя:

 

Аугсбург - Шалке 04

Аугсбург победи като гост Волфсбург през миналата седмица и вече се намира на четири точки от 16-я Кьолн и на пет пункта от предпоследния Херта, който към момента на анонса губи на собствен терен от Кайзерслаутерн. Това означава, че почти сигурно баварците ще избегнат последните две места в групата, но за да осигурят напълно своята безопасност, хората на Лухукау ще трябва да спечелят още някоя и друга точка.

След две поредни загуби Шалке 04 се нуждае от победа, за да запази третото си място, което ще отърве „миньорите" от квалификациите за групите в Шампионската лига. Разликата от четвъртия Борусия М'гладбах е само точка и хората на Стивънс нямат право на никаква грешка, още повече, че „кобалтовите" гостуват в последния кръг на Вердер.

Домакините са без контузените Де Йонг, Бах, Гогиа и Хайн. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Хосогай и Байер в централната част на халфовата линия. Оерл и Рафаел се конкурират за място в нападението, а Коо ще играе зад който и да е от двамата нападатели.

Гостите са без контузените Фьорман, Хилдебранд и Пападопоулос и без наказания Фух. Хьоведес отново ще започне като десен бек с Матип и Метцелдер в центъра на защитата. Ескудеро ще започне като ляв бек.

Очакванията са за затворен мач. Шалке 04 ще доминира в притежанието на топката, докато домакините ще се отбраняват и разчитат на контраатаки. По-добрият отбор е този на гостите, но добрата форма на баварците в известен смисъл изравнява силите.

Прогноза за: Аугсбург - Шалке 04 1:1

 

Хановер 96 - Фрайбург

Хановер 96 в момента е седми на точка от топ 6 и все още не се е отказал от своите европейски амбиции. Това обаче може и да не се случи, защото в следващият кръг тимът от Долна Саксония гостува на конкурента Байер, а според статистиката, хановерци са едни от най-слабите гости в Лигата. Контузеният Диуф няма да може да помогне на своите, както и наказания Пинто. Погаец и Хагуи се борят за място в центъра на защитата, а Черундоло и Чахед за позицията десен бек.

Фрайбург се представя впечатляващо под ръководството на новия си треньор Щрайх и мачът утре вечер може да осигури окончателно безопасността на „соколите", защото дистанцията от 16-я Кьолн е седем точки. Извън игра са контузените Муждза, барт, Брандщетер, Шустер и Флум. Схемата на игра вероятно ще бъде 4-4-1-1 с Дембеле зад Фрейс, въпреки че тук има и други опции. Много контузени защитници ще принуди Щрайх отново да използва неопитни футболисти в отбраната. Гуеде вероятно ще играе в централната част на халфовата линия.

Това ще бъде оспорван мач. И двата тима се нуждаят от точки за постигане на целите си. Гостите са с по-добър морал и настроение, след като оцеляха, така че вероятно ще успеят да измъкнат точката.

Прогноза за: Хановер 96 - Фрайбург 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171