Анонс на 27 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 27 кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Байер Леверкузен

След две поредни победи, Шалке 04 се завърна отново на пистата, но трябва да кажем, че единият от успехите беше срещу аутсайдера Кайзерслаутерн, така че сега „миньорите" ще бъдат подложени на истински тест в мача си срещу Байер Леверкузен. В момента отборът от Гелзенкирхен е четвърти, на точка от третия Борусия М'гладбах и на десет пред утрешния си съперник, който ще се опита да направи всичко възможно за да намери място в топ 4.

Нещата с Байер Леверкузен не се развиха добре напоследък и „фармацевтите" загубиха последните си два мача от Бундеслигата. Това остави отбора на Робин Дут на пето място в класирането на точка пред шестия Вердер Бремен и на две пред седмия Хановер 96 и ако „аспирините" имат намерението догодина да участват изобщо в европейските турнири, те ще трябва да подобрят резултатите си. Всъщност, двубоят срещу Шалке 04 на практика се явява последен опит на отбора да запази някакви шансове за участие в следващото издание на Шампионската лига.

За домакините няма да играят контузените Унерстал, Фьохрман, Хьоведес и Метцелдер. Вероятно Хилдебранд ще започне отново на вратата, а Учида като десен бек. Стивънс едва ли ще предприеме други промени и вероятно ще заложи на постройка 4-2-3-1.

Гостите ще бъдат без Чорлука, Бендер, Адлер, Сам, Балак и Барнета, които са контузени. Наставникът на тима ще запази схемата на игра 4-2-3-1 с Кислинг отпред. Чорлука може да бъде заменен от Дани да Коща, а Ролфес да играе вместо Бендер в опорната зона.

- Шалке 04 вкара поне 3 гола в 7 от последните си 8 мача в Бундеслигата
- Шалке 04 спечели едновременно първото полувреме и целия ма в 7 от последните си 8 мача в Бундеслигата
- Шалке 04 спечели 7 от последните си 8 мача в Бунделигата.
- Шалке 04 вкара под 2,5 гола в последните си 4 мача срещу Байер Леверкузен във всички състезания.


Очакванията са домакините да доминират в притежанието на топката, докато Байер ще разчита основно на своите бързи контраатаки и укротяване на противника в опорната зона. Очакванията са вълнуващ двубой, с много удари към двете врати. Силата на „миньорите" е в максималното използване на създаваните положения за гол и в създаване на светкавични ситуации пред противника. „Аспирините" ще разчитат на индивидуалните умения на нападателите и предимството си във въздушните двубои.

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.90
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.90
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 3.75

Прогноза за: Шалке 04 - Байер Леверкузен 1:1

 

 

 

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм


Не е ясно, в какво състояние Борусия ще излезе за този мач. „Кончетата" за трети път от началото на сезона се сражаваха достойно против Байерн Мюнхен, но този път не успяха да победят. Равенство в редовното и допълнителното време, поражение в дузпите - това е огромно изтощение във физически и психологически план. Победата миналата седмица в Леверкузен обаче дава основание да предположим, че Борусия няма да се предаде и ще направи всичко възможно да запази третото място, като по този начин ще съумее да избегне квалификациите за групите на Шампионската лига.

Хофенхайм загуби последните си два мача и спечели само пет точки от средата на февруари насам, което приближи „селяните" опасно близо до опасната зона. В момента хората на Бабел се намират на 12-то място в таблицата за класиране на пет пункта от 16-я Фрайбург и при неблагоприятен резултат утре и успех на „соколите" Хофенхайм ще се окаже замесен в битката за оцеляване.

Домакините са без наказания Нордтвайт, който ще бъде заместен от Торбен Маркс. От наказание се завръща Янтчке и вероятно бранителят ще започне на десния фланг на защитата. Хеман излекува контузия, което означава, че Ослар Вендт ще започне мача на пейката. Схема на игра 4-4-2 с Ройс и Ханке начело на атаката.

Защитникът Матиас Ясле е контузен от Хофенхайм, но това няма да бъде проблем пред старши-треньора Бабел, който в тази част на терена има няколко опции. В центъра на отбраната може би ще започнат Яник Вестергаард и Марвин Компер, но не е изключено да видим и Исак Ворса. Руди и Уилямс вероятно ще се появят в централната част на халфовата линия, което ще позволи на Салихович да изпълнява атакуващи функции. Лакич не е напълно готов и при схема на игра 4-2-3-1 вероятно Шиплок ще води нападението.

Очакванията са по-активният отбор да бъде този на Гладбах, който въпреки умората, ще се опита да се представи добре пред феновете си. Гостите са в лошо състояние на духа и нисък морал и единственото, на което могат да разчитат е да се отбраняват, рушейки играта на своя противник и чрез дълги топки да търсят в предни позиции единственият си нападател. Все пак, логиката сочи, че макар и трудно, домакините ще победят.


Коефициенти от bet365:

Борусия М. - 1.66
Равен - 3.60
Хофенхайм - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М. - 1.72
Равен - 3.50
Хофенхайм - 4.75


Прогноза за: Борусия М'гладбах - Хофенхайм 2:1

 

 

Вердер Бремен - Аугсбург

Вердер Бремен посреща Аугсбург в бедствено положение - „музикантите" загубиха три от последните си четири мача в Бундеслигата, а епидемията от контузени играчи освен, че нарушава последователността в представянето на бременци, допълнително усложнява задачата пред отбора да запази мястото си в топ 6. В момента Вердер е шести, но само на точка пред Ханофер 96 и на три пред набралия скорост Щутгарт.
Аугсбург върши малки чудеса и след четири мача без загуба, баварците изглеждат много по-стабилно, отколкото в началото на сезона, когато се намираха в компанията на неудачниците. Подобряването на играта в защитен план и реализирането на положенията за гол се отрази и на резултатите на новака - равенства срещу Борусия Дортмунд и Ханове и победи над Херта и Майнц 05. Въпреки това, опасността все още не е преминала, защото Аугсбург се намира на точка от опасната зона.

Томас Шааф няма да може да разчита на цял един отбор - Арнаутович, Прьодл, Налдо, Боровски, Хънт, Визе, Баргфреде, Екици и Марин са контузени. За капак е наказан Писаро. Опциите пред наставника не са много - Миелц ще замени Визе на вратата, а Сократис Налдо в центъра на защитата. Тринкс ще играе вместо Марин зад двамата нападатели Розенберг и Фюлкруг.

В сравнение със своя противник, гостите направо изглеждат блестящо. Контузени са Де Йонг, Бах и Гогиа. Лухукау вероятно ще заложи на схема на игра 4-2-3-1 с Хосогай и Брекер в опорната зона. Оерл и Мьолдерс се конкурират за място в нападението. Коо и Белингхаузен ще бъдат по крилата.

Любопитен мач, който ако се играеше преди месец, спокойно бихме се доверили на домакините. При сегашното състояние на нещата обаче, невъзможно е да бъдем сигурни в победата на Врдер, въпреки амбициите и мястото, което заема отбора.

Коефициенти от bet365:
Вердер - 1.80
Равен - 3.50
Аугсбург - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер - 1.85
Равен - 3.35
Аугсбург - 4.20


Прогноза за: Вердер Бремен - Аугсбург 1:1

 

 


Фрайбург - Кайзерслаутерн

След три мача без загуба, включително и победи над Шалке 04 и конкурента Хамбургер, Фрайбург успя да се измъкне от опасната зона и вече заема 16-то място в класирането на точка от 15- я Аугсбург. Домакините ще бъдат без контузените Путсила, Флум, Барт, Брандщетер и Хьон. Щрайх вероятно ще използва схема на игра 4-4-1-1 с Розентал зад Фрейс. Проблем пред тима ще бъдат контузиите на играчи от защитата и това ще наложи използването на неопитни бранители, което би могло да даде шансове на гостите.

Кайзерслаутерн уволни Марко Курц след 16 мача без победа. Новият старши-треньор Красимир Балъков, който ще направи своя дебют като наставник на „червените дяволи", ще има трудна задача пред себе си -възпитаниците му спечелиха само две точки в последните си седем мача и осем кръга преди края на шампионата заемат 18-то място на шест точки от спасителния бряг. Коемаха, Симунек, Йоргесен и Вагнер са контузени и няма да могат да играят срещу Фрайбург. Вероятно Тобиас Сипел ще замени Кевин Трап на вратата. Родней и Абел ще започнат в центъра на защитата, а Тифет в опорната зона, което ще позволи на Оливер Кирх да отиде на дясното крило. Андрю Уутън може да получи шанс да започне като титуляр. Вероятно Бала ще използва схема на игра 4-2-3-1, но това ще разберем утре.

Очакванията са Фрайбург да се опита да контролира играта от самото начало и да атакува по крилата своя противник. Интересно ще бъде да видим колко бързо Балъков ще бъде в състояние да промени нещата за Кайзерслаутерн, но ако трябва да бъдем честни - воденият от него отбр трудно ще се противопостави на своя съперник, въпреки че подобни треньорски смени понякога предизвикват нужния мотивационен ефект.

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.00
Равен - 3.40
Кайзерслаутерн- 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 1.95
Равен - 3.30
Кайзерслаутерн- 3.75


Прогноза за: Фрайбург - Кайзерслаутерн 2:1

 

 


Майнц 05 - Херта

Майнц 05 подобри значително представянето си и в момента се намира на пет точки от опасната зона, което все още не гарантира, каквото и да е безопасност. Контузени от домакините са Поспех, Свенсон, Ризе и Бел. Вероятно Тухел ще използва схема на игра 4-2-3-1 с Полански и Сото в центъра на полузащитата. Сзалай се завръща от наказание и може да започне отпред.

Херта спечели само 4 точки в последните си 11 мача и закономерно отборът попадна във вихъра на битката за оцеляване. Смяната на треньора засега не дава нужния резултата и миналата седмица отборът беше пометен от Байерн Мюнхен на „Олимпиащадион". Рони, Миятович, Франц и Лустенбергер са контузени, а Кобиашвили се завърна от изтърпяване на наказание и може би ще започне в опорната зона. Вероятно Рехагел ще се върне към 4-2-3-1 с Рамос начело на атаката.

Може би домакините ще имат по-голям контрол на топката и ще се опитат от самото начало да установят надмощие в мача. Със сигурност Херта ще се защитава, но доколко това ще бъде ефективно, ние ще разберем утре. Фаворит за спечелване на мача е Майнц 05 и всеки друг резултат ще бъде изненадващ.

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 1.72
Равен - 3.54
Херта - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 1.72
Равен - 3.50
Херта - 4.75


Прогноза за: Майнц 05 - Херта 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169