Анонс на 24 кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 24 кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Хамбургер - Щутгарт


Хамбургер се представя добре напоследък и споменът от загубата в Дербито на Севера бе заличен с добра игра при равенството срещу Борусия М'гладбах в миналия кръг. Въпреки това, „динозаврите" все още не успяват напълно да компенсират последиците от лошото начало на сезона и заемат 12-то място в класирането на седем точки от зоната на изпадащите.

Микер и Торе са контузени от домакините, но за сметка на това Джефри Брума се завръща, но след няколко впечатляващи изпълнения на заместника му Слободан Райкович, едва ли Джефри ще започне мача. Яролим и Ринкон ще започнат в центъра, а Личевич ще замени Сала по дясното крило. Петрич излекува травмата си, което означава, че Арслан отива на пейката.

Въпреки, че спечели последните си две домакинства, Щутгарт не се намира в най-добрата си форма, а и победите бяха срещу отбори, които се намират в зоната на изпадащите. Натискът върху Лабадия става все по-голям и ако в следващите няколко мача „швабите" запишат неблагоприятни резултати, почти сигурно е, че наставника ще напусне своя пост.

Вероятно домакините ще се опитат да направят всичко възможно да зарадват своите фенове след загубата от Вердер и почти сигурно е, че хората на Финк ще установят надмощие от първите минути на срещата. Едва ли „динозаврите" ще си позволят лукса да загубят второ поредно домакинство и ако не станем свидетели на нещо изненадващо от страна на гостите, Хамбургер би трябвало да победи.

Прогноза за: Хамбургер - Щутгарт 3:1

 

 

Кайзерслаутерн - Волфсбург

Домакините се намират в много лоша серия от четири поредни загуби, които ги изпратиха на предпоследното място в класирането на три точки от спасителния бряг. Нещата обаче ще станат необратими, ако „червените дяволи" пропуснат да победят у дома си отбор в долната половина на таблицата. Контузени са Кналер, Коуемаха, Трап, Бугера и Шехтер. Вероятно Симунек и Родней ще започнат в центъра на отбраната. Йенсен ще замени Бугера на левия край на отбраната, Борисюк и Де Вийт ако започнат в централната част на халфовата линия, тогава Тиферт ще отиде на ясното крило.

Волфсбург бе най-активен през зимния трансферен прозорец, но „вълците" загубиха два поредни мача и недоволството срещу Магат отново започва да се надига. В момента неговият отбор с енамира на 13-то място в класирането на седем точки от опасната зона и евентуална загуба ще увеличи напрежението върху наставника и отбора. Гостите са без кадрови проблеми и като изключим Полак, ням друго отсъстващи. Жосуе и Хасебе се конкурират за място в халфовата линия, а Хелмес може да получи своя шанс да започне със Сио отпред.

Очакванията са това да бъде оспорван мач, но едва ли двата отбора ще рискуват през първото полувреме. Ако домакините не постигнат благоприятен резултат до почивката, вероятно Курц ще увеличи нападателната мощ през втората част, което ще даде повече възможности за контраатака от страна на неговия противник. Разумното е да играем срещата с два знака, но ако все пак нямаме тази възможност, по-добре ще бъде да заложим на победа за Кайзерслаутерн, отколкото на равенството.

Прогноза за: Кайзерслаутерн - Волфсбург 2:1

 


Херта - Вердер

Берлинчани загубиха шест мача един след друг и в крайна сметка „Старата дама" вече се намира в зоната на изпадащите. Никой не е в състояние да обясни какво се случва с тима, който всички специалисти определяха преди два месеца, че от всички дебютанти е най-сигурен да се задържи в елита. Франц и Лустенбергер са контузени, а Нимайер и Отл изтърпяват наказание. Лел се завръща от контузия и вероятно ще започне на десния край на защитата, а Кобиашвили ще отиде в центъра на халфовата линия, където ще замени Отл.

Вердер след четири поредни равенства постигна забележителна победа в Дербито на Севера и то в Хамбург, но „музикантите" изненадващо загубиха домакинството си миналия уикенд срещу Нюрнберг. Всъщност, точно това характеризира играта на Вердер през настоящия сезон. В момента бременци се намират на шесто място в класирането, без шансове да се преборят в зона „Шампиосна лига". Гостите са без контузените Прьодл, Налдо, Боровски и Хънт, а Фриц е контузен. Сократис може да замени Налдо в центъра на отбраната, а Игнжовски да играе вместо Фриц на десния фланг на защитата. Марин ще започне като титуляр, а Арнатович и Розенберг се конкурират за място в нападението.

Очакванията са гостите да доминират в притежаването на топката и да създадат повече положения за гол. Логиката сочи, че Вердер би трябвало да победи. Единственото, което може да ни разколебае е какво гениално би могъл да предприеме Ото Рехагел за да постигне желания резултат. Трудна задача, още повече, че моралът на възпитаниците му е много нисък.

Прогноза за: Херта - Вердер 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174