Анонс на 22 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 22 кръг на немската Бундеслига - срещите в събота

Байер Леверкузен - Аугсбург

Байер Леверкузен не се намира в най-добрата си форма напоследък и е трети мач без победа в Бундеслигата като през уикенда загуби с 0:1 гостуването си в Дортмунд. „Аспирините" са шести в класирането с 31 точки и почти без шансове да се преборят за участие в Шампионска лига догодина.

За утрешния мач отпадат контузените Адлер, Балак, Сам, Дердийок и Барнета. След като направи дебюта си през миналия уикенд, вероятно Чорлука ще започне отново като десен бек. Кадлец се завърна от изтърпяване на наказание и ще заеме позиция на ляв бек. Робин Дът ще заложи на схема на игра 4-3-3 с Кислинг в центъра на атаката.

След три поредни равенства едно след друго, Аугсбург заема предпоследно място в класирането на две точки от спасителния бряг. Баварците проявиха характер в двубоите си срещу Кайзерслаутерн и Хофенхайм, а срещу Нюрнберг единствено липсата на опит попречи на тима да победи.

Контузени са Де Йонг, Моравек, Бах и Рафаел, а Байер изтърпява наказание. Лухукау вероятно ще използва схема на игра 4-2-3-1 с Хосогай и Коо в централната част на полузащитата. Матиас Острзолек ще замени Де Йонг на левия фланг на защитата. Елингхаузен се завърна от контузия и ще може да започне на лявото крило.

Аугсбург отчаяно се нуждае от победа за да се измъкне от опасната зона, но задачата срещу Байер ще бъде много трудна. Единственото предимство за гостите е умората в „аспирините" от мача им срещу Барселона в средата на седмицата и въпреки това, фаворит в този мач са домакините.

Коефициенти от bet365:
Байер - 1.50
Равен - 4.00
Аугсбург - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер - 1.47
Равен - 4.00
Аугсбург - 6.75

Прогноза за: Байер Леверкузен - Аусбург 2:1

 

 

Хамбургер - Вердер

„Северното дерби" винаги е било горещо и притежава всички условия да се превърне в една ожесточена битка. Хамбургер се намира в добра форма и загуби само един мач в последните си 13 срещи, а в последните си три мача „динозаврите" записаха две победи извън Хамбург и домакинско равенство срещу Байерн Мюнхен. Отборът е десети в класирането, но евентуална победа над Вердер ще изпрати хората на Торстен Функ в борбата за евротурнирите.

Домакните са без Микел, Берг и Торе, които лекуват контузии. Джефри Брума е годен за игра, но след впечатляващите изпълнения на Слободан Райкович едва ли холандецът ще бъде титуляр. Ринкон се завърна от наказание и ще замени Гойко Качар в централната част на халфовата линия. Яколо Сала и Иво Личевоч се конкурират за място на дясното крило.

Четирите поредни равенства на Вердер и тежката загуба в края на годината показват, че отбора не се намира в добра форма. Освен това „музикантите" отпаднаха от топ 4 и в момента са пети в класирането на 8 точки от четвъртия Шалке 04. Контузени са Себастиан Прьодл, Налдо, Тим Боровски и Ааарън Хънт. Добрата новина е завръщането на Клаудио Писаро, който с Арнаутович или Розенборг ще започне в нападение. Юнузович и Екичи се конкурират за място в центъра, а Сократис ще замени Налдо в отбраната.

„Северното дерби" е 96-то в рамките на Бундеслигата - повече от което и да е било друго. Очакванията са да станем свидетели на интензивен мач като и двата тима ще търсят победата. Леко предимство за домакините, въпреки че „динозаврите" играят по-силно навън. Лошата форма на гостите пък се компенсира със завръщането на Писаро и всичко това създава предпоставки да станем свидетели на хубав и открит мач.

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.00
Равен - 3.52
Вердер - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.00
Равен - 3.40
Вердер - 3.50


Прогноза за: Хамбургер - Вердер 2:2

 

 

Кайзерслаутерн - Борусия Мьонхенгладбах

Кайзерслаутерн е без победа в 11 мача от Бундслигата, а в последните си три срещи записа поражения. „Червените дяволи" се справят сравнително добре в защитен план, но най-голямата слабост продължава да бъде създаването на положения за гол. Отборът се смъкна на 16-то място с по-добра голова разлика от предпоследния Аугсбург и с мрачни перспективи през втората част а сезона.

Единственият отсъстващ за домакините е контузения Коемаха. Суминек и Родни може да се върнат в центъра на защитата, въпреки че Курц има и други опции за тази част на тима. Вероятно Бугера ще заеме мястото на левия бек, а завърналия се от изтърпяване на наказание Борусчук ще замени Кирх в халфовата линия.

Играчите на Борусия за изпълнени с увереност след впечатляващата победа над Шалке 04 миналия уикенд. Отборът е без загуба от началото на календарната година и спечели 10 от 12 възможни точки.

Гостите също нямат особено големи кадрови проблеми и единственият отсъстващ е контузения Ханке, който вероятно ще бъде заменен от Де Камарго. Брауърс и Щранцел ще се борят за място в центъра на защитата, а Нойщьодер ще организира играта в средата на терена.

Вероятно Кайзерслаутерн ще започне внимателно мача за да избегне получаване на ранен гол. По-добрата форма на Борусия обаче предопределят изхода на срещата и гостите не би трябвало да имат проблеми с победата.

Коефициенти от bet365:
Кайзрслаутерн - 3.20
Равен - 3.30
Борусия - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Кайзрслаутерн - 3.25
Равен - 3.15
Борусия - 2.20


Кайзрслутерн - Борусия М'гладбах 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188