Анонс на 21 кръг на немската Бундеслига - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 21 кръг на немската Бундеслига - срещите в петък и събота

Волфсбург - Фрайбург

След обещаващото равенство срещу Борусия Мьонхенгладбах миналата седмица, Волфсбург ще се опита да продължи с доброто си представяне у дома напоследък. „Вълците" делят осмото място с Кьолн и Хофенхайм и имат 24 точки в своя актив - с шест повече от опасната зона. Със сигурност отпадат контузените Ян Полак и Томас Хитцлспергер, а участието на Кале все още е под въпрос. В строя обаче се завръща Марио Манджукич, който ще добави по-голямо качество в атаката на отбора.

Фрайбург все още се намира на последно място в таблицата за класиране, но след много добро представяне срещу Вердер Бремен миналия уикенд, „соколите" са малко по-уверени в себе си. Остава да видим обаче, как те ще се справят без опитния централен защитник Павел Крмас. Отсъстващи са също така контузените Менсур Муждза, Юлиян Шустер, Айкине Абдесадки и Дембеле, който участва в Купата на Африка. Вероятно Диагне ще заеме мястото на Крмас в центъра на отбраната, а Хьон, който направи своя дебют миналата седмица ще започне отново като втори централен защитник. Голмайсторът на родната А група за миналия сезон Гара Дембеле продължава да търка пейката или да играе за втория отбор на Фрайбург, въпреки че Папис Сисе напусна тима.

Очакванията са домакините да не променят стила си на игра и да се защитават твърдо, изчаквайки своите шансове за отбелязване на гол. Вероятно Фрайбург ще владее повече топката, но едва ли това ще бъде достатъчно срещу отбора на Феликс Магат.

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.72
Равен - 3.50
Фрайбург - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 1.72
Равен - 3.50
Фрайбург - 4.75


Прогноза за: Волфсбург - Фрайбург 2:1


Вердер Бремен - Хофенхайм

Вердер е в серия от четири поредни мача без победа и това смъкна „музикантите" на пето място в таблицата за класиране. Но бременци се представят силно у дома си, само остава да видим как те ще се справят без звездата си Писаро. Прьодл, Налдо, Боровски и Хънт са останалите отсъстващи. Сократис може да замени Налдо в центъра на отбраната, позволявайки на Клеменс Фриц да започне като десен бек. Баргфреде и Инжовкси ще се конкурират за място в опорната зона. След като Юнузович направи своя дебют в Бундеслигата през миналия уикенд, сега полузащитник отново може да започне в центъра на терена. Най-вероятно Арнаутович ще замени наказания Писаро.

Определено Хофенхайм се намира в много лоша форма след като в десет поредни мача отбора е без победа. Днес Станиславски бе освободен след снощната загуба от Гройтер Фюрт в Купата на Германия и сега новия треньор е изправен пред много работа, за да изгради стройна система, с която да стабилизира положението. Ибертсбергер, Жайсл, Бабел и Ворса отпадат за мача в Бремен. Така в центъра на защитата ще видим отново Марвин Компер и Яник Вестергаард, а Даниел Уилямс може да замени Сеяд Салихович в централната част на халфовата линия. Бабел ще бъде заменен от Фабиан Джонсън, а новото попълнение Сърджан Лакич ще направи своя дебют в Бундеслигата, след като вече игра в Купата на Германия.

Очакванията са Вердер да контролира играта и да не позволи много свобода на действие на своя противник. Мачът няма да бъде лесен, имайки в предвид отсъствието на Клаудио Писаро. Но по-разумно е да се доверим на бременци, отколкото да търсим някаква изненада в мача.

Коефициенти от bet365:
Вердер - 1.83
Равен - 3.50
Хофенхайм - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер - 1.90
Равен - 3.35
Хофенхайм - 4.00


Прогноза за: Вердер Бремен - Хофенхайм 2:1

Майнц 05 - Хановер 96

Майнц постигна много обещаващо равенство миналата седмица при гостуването си на Шалке 04, а преди това победи Фрайбург и хората на Тухел вече се намират на четири точки от опасната зона - недостатъчно, за да бъдат спокойни феновете, но много по-добре от това да си на точка над чертата. За мача отпадат контузените Бо Свенсон и Марсел Рийзе. Вероятната схема на игра ще бъде 4-4-2 като в халфовата линия се завръща Ян Кирчоф. Юнус Мали, Ойген Полански и Андреас Иваншич ще се конкурират за място в центъра. Мохамед Зидан може да поведе атаката, въпреки че Тухел има и друга опция със завръщането на Алагуи от Купата на Африка.

След няколко поредни равенства, Хановер 96 постигна две победи една след друга и отборът от Долна Саксония се намира на комфортното седмо място с 30 точки в своя актив - само два пункта от петия Вердер и защо да не говорим за европейски амбиции на „червените"? Леон Андреасен, Маркус Милър, Хенинг Хаугер, Карлитос, Емануел Погатец и Дидие Конан са контузени и отпадат от групата за мача. В строя обаче се завръща Карим Хагауи, който взе участие в Купата на Африка и ще заеме място в центъра на отбраната, а това означава, че Кристиан Шулц ще бъде ляв бек. Маме Бирам Диуф вероятно ще започне на пейката.

Това ще бъде много оспорван мач. Най-вероятно Майнц ще поеме контрола на играта в началото, докато Хановер ще разчита на преса и на контраатаки. Равностоен двубой, в който победител може да бъде всеки един от двата тима.

Коефициенти от bet365:
Майнц05 - 1.90
Равен - 3.40
Хановер 96- 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц05 - 1.90
Равен - 3.40
Хановер 96- 3.75

Прогноза за: Майнц 05 - Хановер 96 1:1

Щутгарт - Херта

Определено „швабите" се намират в криза - отборът е без победа в седем поредни мача в Бундеслигата и отпадна от Купата на Германия. Така хората на Бруно Лабадия се смъкнаха на 11-то място в класирането само на пет точки от опасната зона. С наказания Кристиян Молинаро и отсъстващия заради Купата на Африка Артур Бока, Халид Боларуз ще започне като ляв бек. Контузени са Аудел, Траоре, Делпиере и Гебхарт, което означава, че на лявото крило ще отиде Шинджи Оказаки, а Лабадия ще използва схема на игра 4-4-2 с Каку и Ведад Ибишевич отпред.

Херта се намира в още по-лоша форма и е без победа в девет поредни мача. През миналата седмица бе назначен нов мениджър, който не успя да помогне да бъде избегната домакинската загуба от Хановер 96. Така „Старата дама" вече се намира само на две точки от опасната зона и след този мач може да се превърне в кандидат за изпадане. Гостите са без Майк Франц, Кристиан Лел и Себастиан Нойман. Алфредо Моралес може да започне отдясно и да замести Лел, а Лустербергер да застане в опорната зона. Рафаел се завръща в строя и вероятно ще бъде в центъра на полузащитата.

И двата тима ще започнат предпазливо. Щутгарт е с леко предимство най-вече заради фактора домакинство, но не е изключено мачът да завърши и реми

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.80
Равен - 3.50
Херта- 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 1.80
Равен - 3.40
Херта- 4.33

Прогноза за: Щутгарт - Херта 2:1

Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04

Това е едно от дербитата на кръга, дори спокойно може да кажем, че мачът на „БОРУСИЯ - ПАРК" ще бъде най-завързаният през уикенда. И двата отбора се намират в топ 4, като гелзенкирхенци са на точка пред м'гладбахци, но Шалке и Борусия са също така и в борбата за титлата, изоставайки съответно на три и четири точки от лидера Борусия Дортмунд. Домакините след три поредни победи в миналия кръг се издъниха при гостуването си на Волфсбург, завършвайки 0:0 с тима на Феликс Магат. Издънката на Шалке 054 обаче бе по-голяма - домакинско равенство срещу кандидата за изпадане Майнц 05.

Старши-треньорът Фавре има щастието да е без контузени и наказани играчи, което означава, че няма да предприема някакви особени промени. Вероятно схемата на игра ще бъде отново 4-4-2, като Щранцл и Броуверс ще се конкурират за място в центъра на отбраната.

Шалке 04 ще пристигне без контузените Фьохрман, Клуге, Холтби, Баумйохан и наказания Джоунс. Ако Джоел Матиц се върне в центъра на отбраната, тогава Кристоф Мориц ще започне в опорната зона заедно с Хьогер. Вероятно Фарфан ще бъде титуляр, а това няма да бъде добра новина за Джулиан Дрекслер, който отива на пейката.

Очакванията са двата тима да бъдат много търпеливи и внимателни и да чакат своите шансове. Почти сигурно е, че ще видим много контраатакуващи действия, а кой ще поеме първи инициативата - може само да гадаем.

Коефициенти от bet365:
Борусия М. - 2.37
Равен - 3.40
Шалке04- 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М. - 2.40
Равен - 3.25
Шалке04- 2.80

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Шалке 04 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147