Ройс: Избрах Дортмунд, защото е по-добър клуб от Байерн


Н. Гавазов

Ройс: Избрах Дортмунд, защото е по-добър клуб от Байерн

Нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Марко Ройс призна, че причината той да избере да се присъедини към Борусия Дортмунд е по-добрата перспектива пред отбора воден от Юрген Клоп, както и това, че шампионите са по-добър тим от Байерн Мюнхен. Както е известно, „жълто-черните" платиха 17.5 милиона евро на Гладбах и от лятото трансферната цел на Байерн Мюнхен ще се завърне в Борусия Дортмунд.

Говорейки за първи път, откакто неговият трансфер след края на сезона бе потвърден официално, немският национал призна за опасенията си, че в състава на баварците няма да играе редовно.

"Каквото искат да си мислят - мен не ме притеснява нищо, но взех решението, защото чувствам, че в Дортмунд ще имам повече потенциал да играя в Европа. В моите очи Дортмунд е най-добрият клуб", заяви Ройс пред Sky  след края на тренировката в Белек.

"В личен план аз не знам дали струвам 5 или 17 милииона евро и този въпрос не повлия на решението ми. Но за клубът е далеч по-добре да получи няколко милиона в повече. Така Гладбах ще може да потърси нов футболист", продължи звездата.

 

  Сподели
223