Анонс на 6-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 6-ия кръг в Бундеслигата

Вече изминаха пет кръга от настоящия сезон в Бундеслигата, като лидер в класирането вече втора седмица продължава да бъде Байерн. Баварците се представят по впечатляващ начин от старта на кампанията, записвайки четири успеха и едно поражение при голова разлика 16:1. Именно благодарение на страхотното си голово съотношение състезателите на Юп Хайнкес водят пред втория Вердер, който също има 12 пункта на сметката си, но чиято голова разлика е 11:5. Място в челната тройка намира също и Гладбах. Кончетата са спечелили 10 точки до този момент, изоставайки с две от мюнхенци и бременци. В опасната зона пък продължават да гният отборите на Кайзерслаутерн и Хамбургер.

В последния рунд както Червените дяволи, така и Ротхозен не успяха да направят стъпка нагоре в класирането, след като момчетата на Марко Курц преклониха глава пред Гладбах (1:0), а хамбургци загубиха с 2:0 в дербито с Вердер. Без никакво съмнение обаче резултатът, който миналата седмица прикова най-голямо внимание към себе си, бе разгромът на Байерн срещу Фрайбург. Немският рекордьор по титли отнесе фрайбургци с разтърсващото 7:0, при положение че това не бе най-лошото, което можеше да сполети отбора на Маркус Зорг. Щутгарт също бе убедителен, но не толкова, колкото мюнхенци. Швабите биха Хановер с класическото 3:0. Предходният рунд обаче определено бе неуспешен за шампиона Дортмунд, препънал се вкъщи срещу Херта (1:2).

Все пак още тази седмица футболистите на Юрген Клоп ще получат възможност да се реваншират за допуснатата загуба. В неделя Черно-жълтите гостуват на Хановер и при всички положения те ще искат да си тръгнат с трите точки от "АВД-Арена". Пълния комплект пунктове ще иска да вземе и Байерн от визитата си на "Фелтинс-Арена", като Шалке посреща Червените в централния мач от този шести кръг.

Фрайбург - Щутгарт

16.09.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Гуидо Винкман

Започваме своя анонс с мача между Фрайбург и Щутгарт. Засега изявите на двата тима се движат в рамките на приличното и след като свършиха всички срещи от петия рунд, Щутгарт се изкачи до 10-ото място със седем пункта, докато Фрайбург се смъкна до 14-ата позиция с четири точки. Възпитаниците на Бруно Лабадия успяха да се издигнат с две места в таблицата, след като сразиха Хановер с класически резултат. Фрайбургци пък слязоха само с една позиция надолу в класирането, макар да бяха размазани от Байерн със 7:0. Тук предимството е на страната на Швабите, ала това по никакъв начин не може да бъде гарант, че те ще победят на "Баденова-Щадион". Едни по-настойчиви прояви от страна на гостите обаче могат да се окажат решаващият фактор за евентуален успех над фрайбургци, на които ще им трябва известно време, за да се отърсят от изживяния кошмар в Мюнхен.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фрайбург - 3.30/3.40
Равен - 3.50/3.40
Щутгарт - 2.10/2.05

Прогноза: Фрайбург - Щутгарт 0:1

 

Леверкузен - Кьолн

17.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Гюнтер Перл


Леверкузен приема Кьолн в мач, в който Аспирините са твърдият фаворит за спечелването на трите точки. Това е така не само заради по-големите възможности, които имат на свое разположение подопечните на Робин Дут, а също и заради чувствително по-добрата им форма спрямо тази на Козлите. Към момента Заводския отбор е четвърти със сбор от 10 пункта. Предната седмица Леверкузен разби Аугсбург с 1:4 и се доближи на само две точки от първия Байерн. През седмицата леверкузенци стартираха и кампанията си в Шампионската лига. Симон Ролфес и сие обаче не успяха да изтръгнат нещо от гостуването си на Челси и паднаха с 2:0.

В същото това време Кьолн се намира чак на 15-о място в Бундеслигата със скромния актив от четири точки. В предния рунд хората на Стале Солбакен бяха победени от Нюрнберг с 1:2 и сега те всячески ще се опитат да не загубят срещу Аспирините. За съжаление на Солбакен и неговите футболисти тази мисия не изглежда особено реализируема и най-логичното нещо, което може да се случи в съботната среща, е Леверкузен да запише своя четвърти успех за кампанията.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Леверкузен - 1.40/1.40
Равен - 4.60/4.50
Кьолн - 7.50/7.25

Прогноза: Леверкузен - Кьолн 2:0

 

Хамбургер - Гладбах

17.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Петер Зипел

Това ще бъде мач на живот и смърт за домакините от Хамбургер. Тимът спечели само една точка в първите пет рунда и ако състезателите на Михаел Йонинг не спечелят срещу Гладбах, то главата на наставника по всяка вероятност ще хвръкне. Наистина председателят на Управителния съвет на Ротхозен Карл-Едгар Ярхо подкрепи Михаел Йонинг и изключи всякави съмнения относно неговото бъдеще на "Имтех Арена". При още един неуспешен резултат обаче нещата ще станат доста мъчни за Хамбургер, а с това и сезонът бавно, но сигурно може да се превърне в пълен провал.

По диаметрално различен начин пък се представят досега играчите на Гладбах. Мьонхенгладбахци се намират на трета позиция с 10 точки, като в миналия рунд тимът пребори Кайзерслаутерн (1:0). Момчетата на Люсиен Фавр ще искат да продължат със силните си игри, което идва да покаже, че предстоящият двубой с Хамбургер обещава да се превърне в една завързана и много напрегната битка. Що се касае до това кой ще излезе победител от нея, бихме леко наклонили везните в полза на хамбургци, които вече са опряни до стената и нямат никакво право на грешка.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хамбургер - 2.40/2.30
Равен - 3.50/3.40
Гладбах - 2.80/2.80

Прогноза: Хамбургер - Гладбах 2:1

 

Херта - Аугсбург

17.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Съдия: Маркус Шмидт

Двата новака в елита се изправят един срещу друг в този рунд. Все пак разликата между Херта и Аугсург е много сериозна във всяко едно отношение. Финансовата мощ, традициите, потенциалът и амбициите на столичани са в пъти по-големи от тези на аугсбургци и всичко това засега намира своето изражение в класирането на двата отбора. След пет изиграни кръга Херта стигна до две победи, две ремита и една загуба, заемайки осмото място с актив от осем пункта. Предишната седмица Старата госпожа надделя с 1:2 над Дортмунд и по този начин успя да си тръгне с победа от негостоприемния "Сигнал Идуна Парк".

Този факт само потвърждава доброто състояние, в което понастоящем се намира Херта, тъй че задаващата се визита в Берлин надали идва в много приятен момент за Аугсбург. Футболистите на Йос Лухукай се намират на незавидната 16-а позиция с едва две точки на сметката си. В предния кръг аугсбургци бяха отупани от Леверкузен с 1:4. Разбира се, абсолютният дебютант в Бундеслигата ще се постарае максимално, за да измъкне поне точка от "Олимпиящадион", но, реално погледнато, в момента Херта трудно би направила грешна стъпка срещу този противник.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Херта - 1.57/1.55
Равен - 3.80/3.75
Аугсбург -  6.00/6.25

Прогноза: Херта - Аугсбург 3:0

 

Хофенхайм - Волфсбург

17.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Вирзол Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Марко Фритц

Миналата седмица Хофенхайм опука Майнц с 0:4 и благодарение на тази гръмка победа играчите на Холгер Станиславски се издигнаха с цели четири места в подреждането. Така в момента Хофенхайм заема петата позиция с девет пункта. Волфсбург също се поздрави с успех в предходния рунд, сломявайки Шалке с 2:1. Посредством спечелените три точки Вълците се изкачиха от 15-ото до 13-ото място в таблицата. При всички случаи във Волфсбург ще направят всичко по силите си, за да надградят постигнатото срещу Миньорите. Хофенхаймци обаче са достатъчно качествен и стабилен отбор и в крайна сметка може би хиксът е знакът, който е най-малко възможно да Ви подведе.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хофенхайм - 1.95/1.90
Равен - 3.60/3.50
Волфсбург - 3.60/3.75

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 1:1

 

Нюрнберг - Вердер

17.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: д-р Йохен Дреес

Нюрнберг и Вердер са два от силно представящите си отбори дотук през сезона. И докато домакините са седми с девет точки, то бременци са втори с 12. В предишния рунд и двата тима стигнаха до победи, като Вердер се справи с Хамбургер (2:0), а Нюрнберг победи Кьолн с 1:2. Очакваме да се получи един оспорван двубой на "ИзиКредит-Щадион", в който Вердер има сериозни шансове да добави нови три точки към своя актив.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 2.62/2.65
Равен - 3.50/3.40
Вердер - 2.50/2.50

Прогноза: Нюрнберг - Вердер 1:3

 

Кайзерслаутерн - Майнц

17.09.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Волфганг Щарк

Закъсалият Кайзерслаутерн домакинства на Майнц във вечерния мач от следобедната програма. След първите пет кръга в първенството Лаутерите завоюваха само две точки и логично сега тимът заема неприятната 17-а позиция в класирането. Майнц пък е 12-и със седем пункта. В последния кръг момчетата на Томас Тухел загубиха по катастрофален начин от Хофенхайм (0:4), докато Кайзерслаутерн падна от Гладбах с далеч по-поносимото 1:0. Със сигурност и двата отбора ще търсят добър резултат от този мач, но е крайно време Червените дяволи да запишат първата си победа през настоящата кампания.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кайзерслаутерн - 2.50/2.45
Равен - 3.40/3.40
Майнц - 2.70/2.65

Прогноза: Кайзерслаутерн - Майнц 3:2

 

Хановер - Дортмунд

18.09.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер

Десертът в нашия анонс този път без съмнение са двете неделни срещи. В първата от тях сили ще премерят Хановер и Дортмунд, които бяха два от най-добрите отбори в последното издание на Бундеслигата. Тогава подопечните на Клоп станаха първенец, докато хановерци финишираха на четвърто място. По този начин Черно-жълтите се класираха директно за групите на Шампионската лига, а Хановер - за плейофния кръг на Лига Европа.

Хората на Мирко Сломка вече преодоляха първото стъпало във втория по сила евротурнир, отстранявайки Севиля с общ резултат 3:2. Тегленият жребий за груповата фаза на Лига Европа отреди Хановер да играе в Група B заедно с тимовете на Копенхаген, Ворскла Полтава и Стандард Лиеж. Вчера, в първия си мач от тази група, отборът завърши при нулево реми със Стандард Лиеж. В първенството нещата за хановерци вървят малко по-зле. След като паднаха с 3:0 от Щутгарт в предишния рунд, те слязоха до деветата позиция с осем точки.

От друга страна, дортмундци пък се намират още по-назад в подреждането, заемайки 11-ото място с актив от седем пункта. В последния кръг Черно-жълтите се подхлъзнаха срещу Херта (1:2), заради което отборът се свлече с цели пет места в таблицата. С това пасивът на Дортмунд спрямо лидера Байерн набъбна до пет точки, което не е толкова малко, и затова шампионът трябва да навлезе в победна серия, ако иска да доближи Баварците.

Индикация за подобряването на играта на тима бе мачът с Арсенал, с който дортмундци започнаха участието си в групите на Шампионската лига. И въпреки че Черно-жълтите не съумяха да се доберат до нещо повече от равенство 1:1 срещу лондончани, те определено могат да бъдат доволни от своето представяне. Така че срещата с Хановер се явява добра възможност за отбора да започне изкачването си в таблицата и трябва да признаем, че Дортмунд има възможностите, за да вземе мача в Хановер.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер - 4.20/4.33
Равен - 3.50/3.50
Дортмунд - 1.85/1.80

Прогноза: Хановер - Дортмунд 1:2

 

Шалке - Байерн

18.09.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен

Сблъсъкът между Шалке и Байерн е черешката на тортата тази седмица. Срещите между Кралскосините и Червените винаги са били едни от най-интересните в немския елит и вярвам, че и този път тази традиция ще се потвърди. Най-малкото предпоставки за това изобщо не липсват. Баварците победиха в четири от досегашните си пет шампионатни срещи, благодарение на което вече втори пореден кръг оглавяват таблицата. В предходния рунд хората на Юп Хайнкес унищожиха Фрайбург със 7:0 и дадоха ясен знак на конкурентите си за титлата, че тази кампания може да бъде много успешна за тима.

Нещо повече, в сряда Байерн срази Виляреал с 0:2 в първия си мач от Група A на Шампионската лига. Въобще можем спокойно да заявим, че началото на сезона за Байерн е просто страхотно.

Сега обаче въпросът е тази възходяща тенденция да бъде задържана и продължена, което няма да лесна задача предвид програмата, която чака Баварците в следващите седмици. Непосредствено след двубоя с Шалке отборът среща последователно Леверкузен и Манчестър Сити, затова неслучайно Хайнкес не спира да повтаря, че неговият тим в никакъв случай не е достигнал своя таван. Ясно е какво цели Дон Юп с тези думи. Баварците не могат да си позволят отпускане.

Именно пределната концентрация ще бъде от ключово значение в дуела с Миньорите, които в момента са шести със сбор от девет точки. В миналия кръг възпитаниците на Ралф Рангник допуснаха поражение с 2:1 от Волфсбург и това им коства цели четири позиции в подреждането.

Междувременно Шалке започна участието си в групите на Лига Европа, регистрирайки нулево реми като гост на Стяуа в мач от Група J на надпреварата. Надали това е най-впечатляващият резултат, който гелзенкирхенци някога са записвали, но пределно ясно е, че Шалке ще се бори преди всичко за добро класиране в Бундеслигата и едва тогава ще преследва силно представяне на международната сцена. Отборът ще се опита да сложи прът в колата на Байерн, но покажат ли гостите формата си от последния месец, то не виждам как Кралскосините ще спрат своя съперник.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 5.00/4.60
Равен - 3.80/3.75
Байерн -  1.66/1.70

Прогноза: Шалке - Байерн 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186