Стана ясно защо Алонсо отказа на Челси, Ливърпул и Байерн


Н. Гавазов

Стана ясно защо Алонсо отказа на Челси, Ливърпул и Байерн

Станаха известни причините, поради които старши -треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо не пожела да премине в Челси, Ливърпул или Байерн. Това съобщи известният журналист и инсайдер  Санти Аун в социалната мрежа X (преди Twitter).

Според източника, Алонсо не е бил привлечен от варианта с Челси. Испанецът е имал интерес от Ливърпул, но не е пожелал да става заместник на Юрген Клоп. Байерн също привлече вниманието на младия треньор, но евентуален вариант с Реал Мадрид го интересува още повече. Сега Шаби е решил да остане в Леверкузен и да види какви предложения ще получи след година.

Припомняме, че по-рано бе съобщено, че решението на специалиста да остане в Байер за следващия сезон може да се дължи на факта, че той иска да стане следващият старши -треньор на Реал Мадрид след Карло Анчелоти. Испанецът ще поеме Байер Леверкузен през 2022 г. След 27 кръга на германското първенство този сезон Байер под ръководството на Алонсо води в класирането със 73 точки. Байерн е на второ място. Клубът от Мюнхен има 60 точки.

  Сподели
643