Тухел: Не мисля, че съм единственият проблем


Н. Гавазов

Тухел: Не мисля, че съм единственият проблем

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел заяви, че поема отговорност за представянето на отбора, въпреки че вината не е само негова.

"Никога не съм чувствал, че ние като треньорски екип сме спрели да достигаме до отбора. Но имаме разминаване между тренировките и мачовете, а треньорът е отговорен. Не мисля, че съм единственият проблем на Байерн, но поемам отговорност. Не съм доволен от начина, по който играем, и е така от известно време. Сега имаме нова ситуация, която вече беше решена и съобщена, но не мисля, че съм единственият проблем.

Няма значение дали аз разбирам решението на клуба и дали съм доволен от него. Единственото важно сега е, че има яснота. Яснотата носи свобода, а това е добре за мачовете и тренировките. Свобода на треньора как да действа. Вече не трябва да мислиш за дългосрочните последствия от решенията си. Може да си малко по-безразсъден", заяви Тухел.

Тухел пое Байерн през март 2023 г., като замени Юлиан Нагелсман. Той изведе тима до 11-ата поредна титла в Бунедслигата.

  Сподели
170