Нойер: Клоп е потенциален кандидат за работа в Байерн


Н. Гавазов

Нойер: Клоп е потенциален кандидат за работа в Байерн

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е потенциален кандидат за работа в германския клуб.

"Мисля, че зависи от него. Съмнявам се, че Байерн има нещо против Клоп, защото той е известен, много добър, опитен, тактически проницателен треньор, който е спечелил голямо уважение от всички футболисти и спортисти. Вярвам, че той определено е потенциален кандидат, който може да работи за Байерн в даден момент.

Дали той иска да направи това, разбира се, е негова работа. Може би първо иска да си вземе почивка. Може вече да не иска да извършва ежедневни дейности. Мога да си представя, че един ден може да стане треньор на националния отбор. Разбира се, това зависи основно от него“, заяви Нойер.

Припомняме, че на 26 януари Юрген Клоп обяви, че ще напусне Ливърпул след края на този сезон. В изявлението си германският специалист даде да се разбере, че вече няма сили да тренира тима.

56-годишният германски специалист пое английския Ливърпул на 8 октомври 2015 г. През това време Юрген Клоп спечели седем трофея с "червените“. Ливърпул под ръководството на Клоп спечели Шампионска лига, Висшата лига, Купата на лигата, ФА Къп, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

  Сподели
214