Байерн измъкна 3-те точки от Унион


FUTBOL-TV

Байерн измъкна 3-те точки от Унион

Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 1:0 в отложен мач от Бундеслигата, който се игра на "Алианц Арена". Така баварците съкратиха разликата от лидера Байер Леверкузен в класирането и изостават вече с 4 точки.

Байерн е шампион на Германия 11 пъти поред, като през този период е бил само два пъти на второ място след 18-ия кръг на първенството - през 2020, когато отборът и изостава на 4 точки от РБ Лайпциг, и през 2019, когато има 6 точки по-малко от Борусия Дортмунд.

Тимът на Томас Тухел бе под напрежение, след като загуби през уикенда у дома от Вердер Бремен (0:1), но успя да се измъкне с победа над тима от Берлин.

Единственото попадение в мача вкара Рафаел Герейро, който засече топката, която се отби в гредата след шут на Хари Кейн.

В края на мача треньорът на Унион Ненад Биелица получи червен картон за това, че удари с ръка в лицето германския национал на Байерн Лерой Сане.  

В събота Байерн ще гостува на Аугсбург. На 10 февруари се очертава да се изиграе истинският финал на сезона, като Байер Леверкузен приема Байерн на своя стадион. 

  Сподели
143