Ливърпул, Арсенал и Тотнъм се интересуват от Сане


Н. Гавазов

Ливърпул, Арсенал и Тотнъм се интересуват от Сане

Съобщава се, че крилото на Байерн Мюнхен Лерой Сане привлича широк интерес от страна на клубове от Висшата лига.

Германският национал вече прекара период, състезавайки се в най-високия дивизион на Англия, играейки за Манчестър Сити между 2016 и 2020 г.

Въпреки това, Сане изведе играта си на друго ниво с Байерн, като допринесе с 47 гола и 48 асистенции от своите 159 изяви във всички състезания.

Освен Хари Кейн , 28-годишният играч бе ключовият човек на Байерн през 2023-24 г., като се включи с осем попадения и 10 асистенции от 17 старта в Бундеслигата.

В настоящия момент обаче има съмнения относно дългосрочното му бъдеще на "Алианц Арена", следствие от оставащите по-малко от 18 месеца от договора му.

Въпреки че има възможност за нови условия, Байерн са наясно, че се намират в ситуация, в която ще трябва да спечелят от Сане, ако той не подпише подновяване в края на лятото.

Според Fichajes , Ливърпул , Арсенал и Тотнъм активно следят всяко развитие на ситуацията.

Въпреки че в Байерн не биха обмислили никакви такси за намаление, ако видяха ползата от задържането на Сане до 2025 г., трима от големите играчи на Висшата лига признават възможността, която може да възникне.

Босът на Ливърпул Юрген Клоп е дългогодишен почитател на своя сънародник и се твърди, че го разглежда като потенциална алтернатива на Мохамед Салах , който отново привлича интерес от саудитската професионална лига.

Междувременно Микел Артета държи Сане по подобен начин в момент, когато Арсенал понякога се бореше за голове в последната третина, а универсалният нападател можеше да бъде използван в редица роли.

Дори без Кейн да е все още в Северен Лондон, мениджърът на Спърс Анж Постекоглу показа, че наличието на такъв човек на негово разположение може да е много полезно, като според съобщенията, Сане се разглежда като още една опция, ако Спърс се класира за Шампионска лига.

Много ще зависи от това къде Сане вижда следващата фаза от кариерата си или дали може да предпочете да остане в Байерн до 2025 г., за да си осигури повече възможности.

Байерн се ангажира да плати 60 милиона евро за Сане през 2020 г., въпреки че не е ясно каква такса ще бъде необходима, за да осигури подписа му в този случай.

  Сподели
371