Мусиала почете Франц Бекенбауер с два гола при победа на Байерн Мюнхен


FUTBOL-TV

Мусиала почете Франц Бекенбауер с два гола при победа на Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен се наложи над Хофенхайм с 3:0 при подновяването на Бундеслигата и в мач, в който бе почетена паметта на легендата на клуба и на германския футбол Франц Бекенбауер. Срещата от 17-ия кръг на първенството се игра при температура от минус 8 градуса.

С този успех, при който Джамал Мусиала вкара два гола (18-ата и 70-ата минути), Байерн вече събра 41 точки и е само на една зад лидера в класирането Байер Леверкузен, като двата отбора имат равни мачове. Баварският отбор има отложен мач с Унион Берлин заради снеговалежите, който ще се играе на 24 януари.

Минусовите температури не разколебаха 75 000 зрители, които почетоха Бекенбауер, починал на 7 януари в Залцбург на 78-годишна възраст. Церемононията по поклонението му ще се състои следващия петък на стадион "Алианц Арена".

Играчите излязоха на терена на фона на запис на гласа на Кайзер Франц, когато е бил едва на 21 години. През есента на 1966 той е изпълнил песента "Добрите приятели никога не се разделят". Песента бе повторена и в 18-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Мусиала след асистенция на Лерой Сане.

Удар на Мусиала срещна гредата в 58-ата минута, което го лиши от заслужен хеттрик. Мануел Нойер също направи решаващо спасяване, а веднъж и гредата му помогна.

Мусиала вкара второ попадение в 70-ата минута, а Хофенхайм завърши мача с 10 човека в последния четвърт част след втори жълт картон на Гриша Промел за опасно нарушение срещу фрацузина Матис Тел.

В добавеното време Хари Кейн отбеляза своя 22-ри гол за сезона за Байерн в Бундеслигата, с което оформи крайния резултат 3:0. 

  Сподели
166