Форсберг: Лайпциг стана моето семейство


Н. Гавазов

Форсберг: Лайпциг стана моето семейство

Полузащитникът Емил Форсберг се сбогува с германския клуб РБ Лайпциг. Напомняме, че новото работно място на футболиста е Ню Йорк Ред Булс.

"Тук станах мъж. Лайпциг и аз си паснахме идеално. Преминахме през трудни моменти, преживяхме много невероятни събития и спечелихме титли заедно. Деветте години, които прекарах тук, бяха прекрасни за мен и семейството ми. Не можех да се надявам на по-добро. Лайпциг стана моето семейство. Не само отборът, но и целият клуб, всички негови служители и фенове. Много се гордея с това, което постигнахме заедно. Имаме два трофея: Купата на Германия и Суперкупата.

Лайпциг е нашият втори дом. Децата ми живееха само в Лайпциг. Винаги сме се чувствали много комфортно тук. Тъжен съм, но в същото време съм много благодарен. Това е сбогом, но не завинаги. Със сигурност ще се върна!“, цитира Форсберг пресслужбата на клуба.

На 16 декември 32-годишният швед подписа договор с Ню Йорк Ред Булс до 2026 г. с опция за продължаване с още един сезон. На следващия ден клубът от МЛС представи Емил като играч на своя отбор.

Форсберг игра за РБ Лайпциг от 2015 г. Този сезон той записа 21 мача във всички турнири, отбеляза 4 гола и направи 1 асистенция. Порталът Transfermarkt го оценява на 6 милиона евро.

  Сподели
148