Байерн вкара само един на Кьолн


FUTBOL-TV

Байерн вкара само един на Кьолн

Байерн Мюнхен успя да победи с минималното 1:0 Кьолн в първия мач от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Баварците се добраха до успеха, без да блестят, а единственият гол в мача бе дело на тяхната деветка - Хари Кейн.

В 20-ата минута Лерой Сане намери Ерик Максим Чупо-Мотинг в наказателното поле. Камерунският нападател излъга вратаря на Кьолн и стреля към празната врата, но защитник успя да изчисти топката от голлинията. За нещастие на "козлите" тя попадна в краката на Хари Кейн, който нямаше как да пропусне.

Само две минути по-късно Чупо-Мотинг направи огромен пропуск, след като остана очи в очи с Марвин Швебе. Вратарят на Кьолн показа отличен рефлекс и успя да избие топката в ъглов удар. В 28-ата минута Сане също пропусна да удвои резултата. Той отново остана сам срещу вратаря, но и този път не показа самообладание.

През втората част темпото на игра падна. Най-доброто положение се откри пред Кингсли Коман в 78-ата минута. Крилото обаче нацели напречната греда.

Байерн излезе поне временно на върха в класирането с актив от 32 точки, с една повече от Байер Леверкузен, който утре гостува на Вердер Бремен. Кьолн продължава да е на дъното в класиране с едва 6 точки от началото на сезона. 

  Сподели
208