РБ Лайпциг се е надявал Ливърпул да вземе Кейта през зимата


Н. Гавазов

РБ Лайпциг се е надявал Ливърпул да вземе Кейта през зимата

РБ Лайпциг се е надявал да се договори с Ливърпул за сделка по отношение на Наби Кейта. Напомняме, че футболистът ще стане част от мърсисайдския клуб след края на сезона, като този трансфер бе договорен и официално обявен през август миналата година. Стойността на прехода е 48 милиона паунда, но клубът от Бундеслигата се е надявал да ускори сделката след продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона. Разбира се, срещу повече пари.


"Биковете" са били толкова сигурни, че Ливърпул желае Кейта сега, че в разговор с колегите си от "Анфийлд" спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник е казал: "Трансферът може да стане в случай, че бъде постигнато мирно решение по отношение на допълнително трансферно плащане".

Нещо повече, немските босове са подвели самия играч с информацията, че той ще бъде продаден на Ливърпул през зимата. Още в първите дни на новата година Кейта е регистрирал свой бизнес във Великобритания - фирмата NK8 Limited. Освен това Наби се е сбогувал със съотборниците си след победата над Шалке 04 с 3:1 в събота.

На поредната среща между представителите на двата клуба немците озвучали исканата допълнителна сума в размер на 18 милиона паунда. Англичаните са били готови да дадат допълнителни пари и да имат футболиста още през януари, но не и такава сума за играч, който вече им е гарантиран през лятото. Последвал отказ, а след като станало ясно, че зимният трансфер на Кейта е провален, дойде официалното изявление на РБ Лайпциг по отношение на играча.

 

  Сподели
123