Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер ШФ
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 15.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Маркус Шмид

Амбициозният тим на Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна загуба като гост и вече в три последователни мача "жребчетата" са без победа. Този път вестфалци отстъпиха с 0:1 при визитата си на намиращия се в близост до зоната на изпадащите състав на Фрайбург. Поражението неминуемо се отрази на играчите на Дитер Хекинг, които вече заемат 8-мо място в подреждането с 25 точки. Контузени за Гладбах са Дукуре, Бенесе, Херман, Хофман, Джонсън, Стрьобъл и Траоре, а Закария е наказан.

Хамбургер ШФ допусна девета загуба от началото на сезона, след като в междинния кръг "червените шорти" паднаха с 1:2 от Айнтрахт и то след обрат. Поражението смъкна ХШФ на 16-ото място в класирането, като по всичко личи, че и през текущата кампания цел № 1 на северняците ще е да се спасят от изпадане. Отсъстващи за "динозаврите" са Тьолке, Мюлер и Ууд.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер ШФ 2:1


Аугсбург - Фрайбург
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 16.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Аугсбург допусна драматична загуба в междинния 16-ти кръг на Бундеслигата. В него баварците отстъпиха с 2:3 като гости на коравия Шалке 04. Играчите на Мануел Баум изоставаха с два гола пасив, като съумяха да изравнят, но в заключителните минути допуснаха трето попадение от дузпа. Така Аугсбург остава с актив от 23 точки, но баварците вече са на 9-та позиция в таблицата. Томи е контузен, а Качар е под въпрос за домакините.

Подемът за Фрайбург продължава. Допреди няколко кръга южняците бяха в зоната на изпадащите, но серията от четири поредни мача без поражение, в която хората на Кристиан Щрайх записаха три победи и едно равенство, даде резултат. В междинния кръг Фрайбург спечели с 1:0 над коравия Борусия Мьонхенгладбах. Благодарение на успеха, тимът вече е на 13-то място и има 18 пункта, като засега е на 3 от първия от отборите под чертата. За гостуването на Аугсбург с травми са Гулд, Кемпф, Нидерлехнер, Лайнхарт и Франц.

Прогноза: Аугсубрг - Фрайбург 0:0


Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 16.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Сравнително добре представящият се през настоящия сезон състав на Айнтрахт постигна втора поредна победа като гост. В междинния кръг "орлите" стигнаха до пълен обрат при визитата си на Хамбургер ШФ за крайното 2:1. Играчите на Нико Ковач свършиха своята част още преди почивката. С успеха Айнтрахт вече има 25 точки и е на 7-о място в класирането, като Топ 4 е на дистанция от едва два пункта. Майер, Де Гузман, Фабиан, Маскарел и Мбухом са контузени за домакините.

Шалке 04 записа десети пореден двубой без загуба в Бундеслигата. Този път "миньорите" спечелиха трудни, но важни, три точки при домакинството си на Аугсбург. Възпитаниците на Доменико Тедеско се наложиха с 3:2, въпреки че до средата на втората част бяха пропилели двата гола пасив, които имаха. С успеха Шалке 04 се придвижи до 2-ото място във временното класиране с актив от 29 точки, а "кралскосините" са на 9 от лидера Байерн Мюнхен. Отсъстващи за визитата на Айнтрахт са Инсуа, Бенталеб и Горецка.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04 2:2


Кьолн - Волфсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 16.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Закъсалият го Кьолн се опита да окаже някакъв отпор при визитата си на лидера Байерн Мюнхен, но в крайна сметка отбраната на "козлите" рухна след час игра. Клубът от едноименния град инкасира 13-та загуба от началото на сезона, като този път отстъпи с 0:1 от баварците. Поражението остави "козлите" на последното 18-то място, с едва 3 точки, а през пролетния полусезон отборът ще трябва да осъществи доста подвизи, за да си запази елитния статут. За последния шампионатен мач за настоящата календарна година контузени за Кьолн са Хектор, Кейрош, Марох, Битенкур, Хьогер, Рауш, Рисе, Кордоба, Гираси, Осако, Писаро и Цолер.

Волфсбург продължава заслужено да носи прозвището "царете на равенствата" в Бундеслигата. В междинния кръг "вълците" записаха 10-ото си реми до момента. Този път играчите на Мартин Шмид поделиха точките у дома срещу вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 1:1. В момента Волфсбург има 19 пункта и е на 12-та позиция в колоната. Блашчиковски и Камачо са отсъстващите за гостите.

Прогноза: Кьолн - Волфсбург 0:2


Вердер Бремен - Майнц 05
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 16.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Серията от две поредни победи, която вдъхна малко спокойствие на Вердер, приключи в междинния кръг, когато "бременските музиканти" отстъпиха с 0:1 от намиращия се в отлична форма тим на Байер Леверкузен. Поражението остави северняците под чертата, като Вердер е на предпоследното 17-то място с 14 точки. Цетерер, Бартелс и Егстайн са отсъстващи за домакините.

Серията от двубои без успех за Майнц 05 вече се равнява на четири, като за този период "червените" инкасираха три поражения. В междинния кръг хората на Сандро Шварц отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Дортмунд. Така клубът от едноименния град е на спасителното 15-то място с 16 точки, но е в непосредствена близост до зоната на изпадащите. Адлер, Бамен, Кодро и Онисиво за аут за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен - Майнц 05 1:0


Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 16.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Харм Осмерс

Борусия Дортмунд сложи край на неприятната серия от осем мача без победа за първенство. "Жълто-черните" спечелиха с 2:0 при визитата на Майнц 05 в среща от междинния 16-ти кръг на Бундеслигата. Мачът бе дебют за новия треньор на BVB Петер Щьогер, заменил на поста освободения преди дни Петер Бос. Попаденията паднаха след почивката. "Жълто-черните" поведоха с попадение на Сократис Папастатопулос в 55-ата минута, а малко преди края чрез Шинджи Кагава оформи крайния резултат. Вестфалци са на 6-то място с 25 точки и са на два пункта от Топ 4. В лазарета на тима са Ройс, Гьотце, Пишчек, Кастро, Роде, Ларсен и Филип.

Амбициозният тим на Хофенхайм постигна втора поредна домакинска победа. В междинния кръг играчите на младия Юлиан Нагелсман се наложиха трудно с минималното 1:0 над новака Щутгарт. Така Хофе вече има 26 точки и е на 5-то място в подреждането. За тежката визита в Дортмунд отсъстващи са Гигер и Скендерович.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 1:1


Хановер 96 - Байер Леверкузен
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 17.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Сьорен Щоркс

Новакът Хановер 96 записа четвърта поредна загуба кат гост. Така клубът от Долна Саксония вече има шест поражения на сметката си от началото на сезона. В междинния кръг играчите на Андре Брайтенрайтер отстъпиха с 1:3 като гости на Херта Берлин. Така Хановер 96 остава с 22 точки, които смъкнаха тима на 10-ото място в колоната. Фелипе, Приб и Бех са аут за домакините.

Байер Леверкузен напомня все повече на отбора, който феновете на футбола са свикнали да наблюдават. "Аспирините" са в серия от 11 поредни мача без поражения, като от от 6-я кръг насам възпитаниците на Хайко Херлих 6 победи и 5 ремита. Преди няколко дни Байер срази с 1:0 непостоянния тим на Вердер. Така "аспирините" вече са в зона "Шампионска лига", заемайки 4-то място в класирането с 27 точки. Вендел е наказан, а Арангис е контузен.

Прогноза: Хановер 96 - Байер Леверкузен 2:3


РБ Лайпциг - Херта Берлин
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 17.12.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Франк Виленборг

Вицешампионът РБ Лайпциг отново не победи и по този начин записа трети пореден двубой без успех в Бундеслигата. През седмицата "червените бикове" стигнаха до 1:1 като гости на Волфсбург. Така играчите на Ралф Хазенхютъл отново пропиляха възможността да се утвърдят на 2-ото място във временното подреждането, като към момента клубът от Източна Германия се намира на 3-та позиция с 28 точки. За предстоящия двубой Упамекано е наказан, а с травми са Сабицер и Колторти.

Отборът на Херта записа пети успех за сезона. В междинния кръг "старата дама" се наложи с 3:1 у дома над новака Хановер 96. Така столичани вече имат 21 точки и са на 11-то място в класирането. За тежката визита в Лайпциг наставникът на тима Пал Дардай няма да може да разчита на Щокер, Дарида и Шибер.

Прогноза: РБ Лайпциг - Херта Берлин 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209