Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата

Волфсбург - РБ Лайпциг
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 12.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Гидо Винкман

Отборът на Волфсбург записа девето равенство от началото на сезона и по този показател "вълците" продължават да са едноличен лидер. Този път играчите на Мартин Шмид направиха 0:0 като гости на Хамбургер ШФ, а двубоят между тези два тима завърши за пръв път при този резултат. С добавената нова точка Волфсбург вече има 18 и за момента се намира на 11-то място в класирането.

Гол три минути преди края лиши вицешампиона РБ Лайпциг от домакинска победа срещу непретенциозния състав на Майнц 05. "Червените бикове" направиха 2:2, като въпреки ремито играчите на Ралф Хазенхютъл запазиха заеманото от тях 2-ро място с 27 точки, но вече изостават на 8 от лидера Байерн Мюнхен.

Прогноза: Волфсбург - РБ Лайпциг 1:2


Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 12.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Отборът на Фрайбург постигна изключително важна победа в предишния кръг. В него южняците сътвориха истински подвиг и успяха да си тръгнат пълния комплект точки при гостуването си на последния Кьолн, след като изоставаха в резултата с 0:3, но в крайна сметка спечелиха срещата с 4:3 след гол от дузпа в четвъртата минута на добавеното време. По този начин играчите на Кристиан Щрайх изковаха трети успех до момента, като с него Фрайбург е отново на 16-то място, но вече има 15 точки.

Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в среща от 15-я кръг на Бундеслигата. В 24-ата минута Кристоф Крамер откри резултата, след като бе точен от близка дистанцията. 13 минути по-късно попадение на Ларс Щиндъл беше отменен заради засада. В крайна сметка "миньорите" стигнаха до равенството в 62-ата минута, когато автогол си отбеляза Яник Вестегор. Така Борусия е на 4-та позиция в класирането с 25 точки в актива си. Дукуре, Елведи, Янчшке, Бенес, Херман, Хофман, Джонсън, Стрьобъл и Траоре са контузени за гостите.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 12.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Съставът на Хамбургер ШФ записа второ поредно нулево реми в първенството. Този път "червените шорти" поделиха точките при домакинството си на Волфсбург, като любопитното в този мач бе, че тези два съперника за пръв път не си отбелязват гол в двубоите помежду им. С добавена точка ХШФ продължава да е на спасителното 16-то място в подреждането, като северняците имат по-добри показатели от Фрайбург.

Айнтрахт оказа сериозен отпор при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен в последния си мач от Бундеслигата, но в крайна сметка "орлите" загубиха с 0:1. Поражението остави хората на Нико Ковач с 22 точки, като в момента Айнтрахт е на 9-та позиция в таблицата. За визитата в пристанищния град контузени са Де Гузман, Маскарел, Майер и Мбухом.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 12.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Майнц 05 успя да стигне до престижно реми за крайното 2:2 при гостуването си на вицешампиона РБ Лайпциг. Героят за "червените" бе Бергрийн, който отбеляза последното попадение в срещата три минути преди края. Така селекцията на Сандро Шварц вече има 16 точки и е на 14-то място в колоната, като клубът от едноименния град е само на точка от първия от отборите под чертата. Адлер и Онисиво са аут за домакините.

Вердер Бремен стигна до впечатляваща победа с 2:1 като гост на Борусия Дортмунд в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата. Борусия продължава да разочарова верните си фенове и вече е на 7-о място с 22 точки в актива си, като "жълто-черните" нямат успех в първенството от септември месец, което е поредица от осем последователни мача. Напълно логично, от ръководството на вестфалския клуб решиха да освободят Петер Бош от треньорския пост, но малко очаквано новият наставник, който ще ръководи BVB до края на сезона, ще е Петер Щьогер. Австриецът за последно бе начело на Кьолн, а "козлите" са здраво закотвени на последното място във временното класиране.

За настоящия двубой с травми за Борусия са Рой, Гьотце, Дурм, Пишчек, Роде, Ларсен и Филип.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 0:1


Хофенхайм - Щутгарт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 13.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Бибиана Стейнхаус

Амбициозният тим на Хофенхайм допусна втора поредна загуба в първенството. Този път възпитаниците на младия Юлиан Нагелсман отстъпиха с 0:2 при гостуването си на новака Хановер 96. Така Хофе остана с 23 точки, заемайки 6-то място в колоната, като пропусна възможността да се намести в Топ 4, което е зона "Шампионска лига".

Новакът Щутгарт инкасира първа домакинска загуба през настоящия сезон. В предишния кръг "швабите" отстъпиха с 0:2 от набиращия скорост тим на Байер Леверкузен. Съставът от провинция Баден-Вюртемберг е със 17 пункта, които му отреждат 13-то място. Проблемите за Ханес Волфс са свързани с факта, че неговите възпитаници са най-слабият гост до момента за сезона, като дори последният в подреждането Кьолн има по-добри показатели.

Прогноза: Хофенхайм - Щутгарт 3:1


Байер Леверкузен - Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 13.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Байер Леверкузен напомня все повече на отбора, който феновете на футбола са свикнали да наблюдават. "Аспирините" са в серия от 10 поредни мача без поражения, като от от 6-я кръг насам възпитаниците на Хайко Херлих 5 победи и 5 ремита. Преди няколко дни Байер спечели с 2:0 като гост на Щутгарт, като нанесе първо домакинско поражение на новака. С добавените нови три точки "аспирините" вече имат 24 и се изкачиха до 5-ата позиция в таблицата.

Вердер Бремен стигна до впечатляваща победа с 2:1 като гост на Борусия Дортмунд в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата. Егестейн даде аванс на "бременските музиканти" в 26-ата минута. Обамеянг изравни за Дортмунд в 57-ата минута, но в крайна сметка гостуващият тим стигна до успеха с гол на Гебре Селасие, който бе точен с глава в 65-ата минута. Победата бе важна за северняците, които вече имат 14 точки и са на 16-та позиция, като продължават да правят опити да се отлепят от последните места в класирането.

Прогноза: Байер Леверкузен - Вердер Бремен 2:0


Херта Берлин - Хановер 96
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 13.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Роберт Хартман

Гол в добавеното време на Калу донесе точка за Херта при гостуването на Аугсбург за крайното 1:1. Така играчите на Пал Дардай вече са с 18 пункта и заемат 12-ото място в класирането. Дарида и Щокер продължават да са в лазарета на "старата дама".

Новакът Хановер 96 пък сложи край на серията от четири поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг клубът от Долна Саксония срази с 2:0 у дома амбициозния състав на Хофенхайм. Предвожданият от Андре Брайтенрайтер тим има 22 точки и е на 10-то място в колоната.

Прогноза: Херта Берлин - Хановер 96 1:1


Шалке 04 - Аугсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 13.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Свен Яблонски

Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата. В 24-ата минута Кристоф Крамер откри резултата. 13 минути по-късно попадение на Ларс Щиндъл беше отменен заради засада. В крайна сметка "миньорите" стигнаха до равенството в 62-ата минута, когато автогол си отбеляза Яник Вестегор. Шалке е на 3-та позиция с точка повече от последния си съперник, като "кралскосините" са с 26 пункта.

Гол в добавеното време лиши Аугсбург от това да се намести в Топ 4 на временното класиране. Баварците водеха до 91-ата минута срещу Херта, но в крайна сметка двубоят завърши 1:1. Така футболистите на Мануел Баум добавиха само точка и с нея Аугсбург вече има 23 пункта, като е на 7-мо място в класирането.

Прогноза: Шалке 04 - Аугсбург 2:1


Байерн Мюнхен - Кьолн
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 13.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Даниел Сиберт

Байерн Мюнхен се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата. Артуро Видал вкара единственият гол в мача. Той бе точен с глава след 20 минути игра. Доста спорно положение бе в 53-ата минута, когато реферът можеше да изгони Видал за втори жълт картон. Халфът умишлено фаулира устремилият се към наказателното поле Мариус Волф, но в крайна сметка съдията реши да не го предупреждава официално. До края баварците се отбраняваха добре. Така Байерн задържаха аванса си, спечелвайки трите точки, като след грешните стъпки на РБ Лайпциг южняците вече имат комфортен аванс от осем пункта с техните общо 35 точки.

В лазарета на Байерн са Нойер, Робен, Алкантара и Бернат.

Кьолн продължава все така устремено да затъва и да се запътва към Втора Бундеслига. "Козлите" са единственият отбор, който дори след 15 кръга, няма победа в актива си. Преди няколко дни Кьолн разочарова по много тежък начин темпераментните си привърженици, след като не само че пропиля аванс от 3:0, но и загуби от Фрайбург с 3:4. Поражението остави "козлите" с мизерните 3 точки, като към момента тимът е на 12 от спасението.

За предстоящата в може би най-неподходящия момент визита в дома на шампиона аут са Кейрош, Мере, Марох, Битенкур, Хектор, Хьогер, Рауш, Рисе, Кордоба, Писаро и Цолер.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Кьолн 5:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223