Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 - Щутгарт
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 24.11.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Новакът Хановер 96 инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента на сметката си. Този път тимът от Долна Саксония отстъпи донякъде изненадващо при визитата си на намиращия се в зоната на изпадащите тим на Вердер Бремен с 0:4. По този начин играчите на Андре Брайтенрайтер остават с актив от 18 точки и са на 8-ма позиция. Преди настоящия двубой контузени за домакините са Фелипе, Приб, Корб и Бех.

Щутгарт, който също е със статут на новак през настоящия сезон, отново показа домакинската си мощ. Този път "швабите" сразиха с 2:1 доскорошния лидер Борусия Дортмунд. Така предвожданият от Ханес Волф тим вече е с 16 пункта и към момента Щутгарт се намира на 11-то място в класирането. "Швабите" изпитват колебания далеч от дома, а преди настоящия мач с травми са Дони, Аколо, Гинчек, Майер и Цимерман.

Прогноза: Хановер 96 - Щутгарт 2:2


Борусия Дортмунд - Шалке 04
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Борусия Дортмунд продължава да ядосва феновете си със слаби игри. Хората на Петер Бош допуснаха поражение с 1:2 при визитата си на Щутгарт. Това бе трета поредна загуба за "жълто-черните" в Бундеслигата, като те нямат победа вече пет поредни двубоя. BVB до скоро дори бяха лидери в класирането, но допуснаха големия им съперник Байерн да ги задмине. В момента вестфалци са на 5-то място с 20 точки. През седмицата Борусия отново загуби от Тотнъм, само че този път у дома, допускайки пълен обрат за крайното 1:2. Така като евентуална опция за участие на тима в евротурнирите напролет остава Лига Европа. За големия регионален сблъсък отсъстващи са Ройс, Пишчек, Роде и Дурм, а Бюрки е под въпрос.

Шалке постигна седма си победа от началото на шампионата. "Кралскосините" надделяха над Хамбургер ШФ с 2:0 в среща от 12-ия кръг на Бундеслигата. В 16-ата минута Франко ди Санто откри резултата, след като бе точен от дузпа. Десетина минути преди края Бургщалер беше забравен от защитата на съперника и успя да се разпише, фиксирайки крайния резултат. Шалке вече има 23 точки в актива си - с шест по-малко от лидера Байерн, а хората на Доменико Тедеско заемат 2-ро място в подреждането. За дербито с Борусия аут са Инсуа, Бенталеб, Горетцка и Хемерих.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Шалке 04 1:1


Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

Гол в добавеното време лиши добре представящия се напоследък тим на Айнтрахт Франкфурт да запише втора поредна победа. "Орлите" водеха с 1:0 като гости на амбициозния Хофенхайм, но в крайна сметка си тръгнаха само с точка, след като срещата завърши наравно 1:1. Въпреки ремито, играчите на Нико Ковач са в серия от шест поредни кръга без поражения, като в момента Айнтрахт има 19 точки и е на 7-мо място в класирането. Отсъстващи за домакините са Чандлър, Майер, Де Гузман, Маскарел, Регясел и Рус, а Боатенг е под въпрос.

Подобно на настоящия съперник, тимът на Байер Леверкузен също е в добра поредица от седем последователни мача без поражение. Играчите на Хайко Херлих постепенно започнаха да напомнят за реномето на "аспирините" от последните сезони в Бундеслигата. В предишния кръг Байер направи 2:2 у дома срещу вицешампиона РБ Лайпциг, въпреки че отборът игра и с човек по-малко, като на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка спечели точка. Така Байер в момента има 17 пункта и е на 9-то място. За визитата във Франкфурт на Майн Хенрихс е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 1:1


Аугсбург - Волфсбург
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Отборът на Аугсбург допусна четвърта загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг селекцията на Мануел Баум очаквано си тръгна с празни ръце при гостуването на шампиона и лидер във временното класиране Байерн Мюнхен. Тимът от едноименния град отстъпи с 0:3, като в момента Аугсубрг е с 16 точки и се намира на 10-то място в колоната. Кордова и Кедира продължават да лекуват травми.

Волфсбург успя да най-накрая да измъкне от лабиринта на равенства. В предишния кръг "вълците" прекъснаха поредицата от седем последователни ремита и постигнаха едва втори успех от началото на сезона и първи под ръководството на Мартин Шмид, надигравайки с 3:1 у дома Фрайбург. Волфсбург има 14 точки и е на 13-та позиция в таблицата. Блашчиковски, Камачо, Траш и Юнг пропускат предстоящия мач.

Прогноза: Аугсбург - Волфсбург 1:2


РБ Лайпциг - Вердер Бремен
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Вицешампионът РБ Лайпциг записа второ равенство на сметката си от началото на текущата кампания в Бундеслигата. В предишния кръг "червените бикове" на два пъти повеждаха в резултата от дузпи при гостуването им на Байер Леверкузен, но в крайна сметка хората на Ралф Хазенхютъл си тръгнаха само с точка за крайното 2:2. По този начин тимът от Източна Германия се смъкна до 3-ото място с актив от 23 пункта, с колкото е и съставът на Шалке 04, чийто показатели са по-добри. През седмицата РБ Лайцпиг записа разгромен успех с 4:1 като гост на Монако в двубой от Шампионската лига и запази живи шансовете си за участие напролет в най-реномирания клубен турнир. Иначе за настоящия двубой аут са Сабицер, Илсанкер и Колторти.

Трябваше да изминат 11 кръга от началото на сезона, за да успее тимът на Вердер Бремен да постигне първи успех за кампанията. Това се случи в предишния кръг, когато "бременските музиканти" разбиха с 4:0 у дома новака Хановер 96. Победата без съмнение вдъхна глътка въздух в редиците на северняците, като в момента Вердер е с 8 точки и е на 16-ото място в колоната. Ейлерс, Йохансон и Цетерер пропускат тежкото гостуване в Лайпциг.

Прогноза: РБ Лайпциг - Вердер Бремен 2:0


Фрайбург - Майнц 05
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 25.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Третата поред и общо шеста загуба от началото на сезона смъкна отбора на Фрайбург до предпоследното 17-то място в класирането. В предишния кръг южняците отстъпиха с 1:3 като гости на Волфсбург и така продължават да се намират в криза, която ги изпрати в зоната на изпадащите. За предстоящия двубой наставникът Кристиан Щрайх няма да може да се възползва от услугите на Франц, Абраши и Булут, като под въпрос са Сиеро, Гулд и Нидемайер.

След двете поредни равенства тимът на Майнц 05 постигна успех, който дойде с 1:0 у дома над слабака Кьолн. Така "червените" вече имат 15 пункта и са на 12-то място. За визитата на юг аут са Донати, Балгун, Адлер, Онисиво и Бергрийн.

Прогноза: Фрайбург - Майнц 05 0:0


Хамбургер ШФ - Хофенхайм
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 26.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

След домакинския успех над Щутгарт, в предишния кръг тимът на Хамбургер ШФ отново се върна към пораженията, инкасирайки осма загуба за сезона. Този път северняците отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Шалке 04. Така "червените шорти" продължават да са с актив от 10 точки и са на 15-то място в класирането. За настоящия двубой треньорът на ХШФ Маркус Гисдол, чието бъдеще продължава да е оставено под сериозна въпросителна, няма да може да разчита на Мюлер, Тьолке и Екдал.

Гол в 91-ата минута на Марк Ут спаси Хофенхайм от домакинска загуба срещу Айнтрахт Франкфурт. Селекцията на младия Юлиан Нагелсман завърши 1:1, а със спечелената точка Хофе вече има общо 20 и се смъкна на 6-та позиция във временното подреждане. За гостуването в далечния север с травми за тима от Зинсхайм са Хак и Скендерович.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Хофенхайм 1:3


Кьолн - Херта Берлин
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 26.11.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Бибиана Щайнхаус

Кьолн продължава уверено да затъва. В предишния кръг "козлите" инкасираха трета поредна загуба и общо 10-та от началото на сезона, като тимът от едноименния град продължава да е "боксовата круша" на Бундеслигата. Този път играчите на Петер Щьогер, който все още се ползва с доверието на ръководството, отстъпи с 0:1 като гост на Майнц 05. В момента "козлите" са на последното 18-то място с едва 2 точки и към днешна дата са на 8 пункта от спасението. За настоящия двубой аут за домакините са Хайнц, Сьоренсен, Битенкурт, Клеменс, Ектор, Хьогер, Рисе и Цолер. През седмицата Кьолн постигна престижен успех с 1:0 над Арсенал в групите на Лига Европа и запази шансовете си за продължаване напред.

Съставът на Херта Берлин допусна втора загуба на собствен терен и общо четвърта на сметката си, след като в предишния кръг "старата дама" отстъпих с 2:4 от Борусия Мьонхенгладбах. По този начин столични се смъкнаха до 14-ото място в класиране и продължават да са с актив от 14 точки. За визитата на притиснатия до стената тим на Кьолн треньорът Пал Дардай няма да може да разчита на Дарида, Стокер и Шибер. През седмицата Херта отстъпи с 2:3 като гост на Атлетик Билбао и отпадна от Лига Европа.

Прогноза: Кьолн - Херта Берлин 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260