Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 17.11.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Франк Виленборг

Отчайващото представяне на новака Щутгарт далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "швабите" допуснаха шеста поредна загуба в своя визита. Този път играчите на Ханес Волф бяха надиграни за крайното 1:3 от колебливия Хамбургер ШФ. Поражението остави Щутгарт с актив от 13 точки, като към момента тимът от провинция Баден-Вюртемберг заема 12-то място в подреждането. Бурнич е наказан, а с травми за домакините са Донис, Майер, Гентнер и Цимерман.

Доскорошният лидер Бундеслигата Борусия Дортмунд се смъкна до 3-ото място във временното класиране. В последния си мач "жълто-черните" инкасираха втора поред и общо трета загуба от началото на сезона. Този път вестфалци отстъпиха с 1:3 от новия водач Байерн Мюнхен. Така хората на Петер Бош остават с 20 точки в класирането и трябва спешно да подобрят изявите си, които бележат голям спад в последните четири кръга. Ройс, Пишчек, Роде и Дурм са аут за Борусия.

Прогноза: Щутгарт - Борусия Дортмунд 0:2


Майнц 05 - Кьолн
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Отборът на Майнц 05 направи второ поредно реми с по 1:1. Този път "червените" поделиха точките при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах. Селекцията на Сандро Шварц е на 13-то място в колоната с 12 пункта. Отсъстващи за Майнц са Адлер, Онисиво, Фрай и Бергрийн.

Положението в редиците на Кьолн започва да придобива застрашителни измерения. В предишния кръг "козлите" инкасираха девета загуба от началото на кампанията, след като този път бяха сразени с 0:3 от амбициозния Хофенхайм. Засега от ръководството на Кьолн демонстрират пълна подкрепа към треньора Петер Щьогер, но ако тимът от едноименния град не започне скоро да печели, не е изключено швейцарецът да се раздели с поста си, тъй като Кьолн все още няма победа от началото на сезона и логично заема последното 18-то място с 2 точки. Контузени за гостите са Хайнтц, Хьогер, Хектор и Битенкур.

Прогноза: Майнц 05 - Кьолн 1:1


Байер Леверкузен - РБ Лайпциг
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Отборът на Байер Леверкузен започна да набира постепенно правилния ритъм. В предишния кръг "аспирините" записаха шести пореден двубой без поражение. Този път футболистите на Хайко Херлих направиха 1:1 като гости на Аугсбург. Със спечелената точка Байер вече има 16 и е на 9-та позиция, като "аспирините" са на дистанция от два пункта от зона "Европа". Бендер и Байли са аут за домакините.

Вицешампионът РБ Лайпциг обърна като домакин новака Хановер 96 с 2:1 и вече отново е 2-ото място, догонвайки шампиона Байерн Мюнхен. Гостите от Долна Саксония излязоха напред в резултата в 56-ата минута. Юсуф Поулсен изравни в 70-ата от близка дистанция, а в 86-ата минута Форсберг намери отлично Тимо Вернер, който с красив удар оформи крайния резултат. По този начин играчите на Ралф Хазенхютъл събраха 22 точки и са на 4 от върха. За визитата в Леверкузен с травми в редиците на "червените бикове" са Илсанкер и Колторти.

Прогноза: Байер Леверкузен - РБ Лайпциг 2:4


Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Коравият състав на Хофенхайм прекъсна серията от четири поредни мача без успех в първенството и в предишния кръг селекцията на младия Юлиан Нагелсман очаквано се наложи с 3:0 като гост над последния в класирането Кьолн. По този начин Хофе събра 19 точки и към момента се намира на 5-ата позиция. Контузени за съперника на Лудогорец в групите на Лига Европа са Кадерабек, Пош, Скендерович и Хюбнер.

Добрата серия на Айнтрахт продължи и в последния мач на "орлите" преди паузата за баражите за световното догодина. Тогава възпитаниците на Нико Ковач се наложиха с 2:1 у дома над намиращия се в зоната на изпадащите състав на Вердер, а големият герой за Айнтрахт бе Халер, който вкара победния гол минута преди края. Така "орлите" вече имат 18 точки и се придвижиха до 7-ата позиция в таблицата. За визитата в Зинсхайм с травми за Де Гузман, Чандлър, Майер, Маскарел, Фернандеш и Регясел.

Прогноза: Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 2:1


Волфсбург - Фрайбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Играчите на Волфсбург заслужено си спечелиха прозвището "царете на равенството". В предишния кръг "вълците" записаха седмо последователно реми. Този път играчите на Мартин Шмид сътвориха истински голов трилър в мач, преминал през редица обрати, за крайното 3:3 у дома срещу Херта Берлин. Волфсбург има 11 точки и е на 14-то място в колоната. Стефаниа, Камачо и Траш са аут за домакините.

Фрайбург пък допусна втора поредна и общо пета загуба на сметката си до момента. Този път южняците отстъпиха с 0:1 у дома от амбициозния Шалке 04. Хората на Криситан Щрайх се намират под чертата, заемайки 16-то място в класирането. Франц, Лайнхарт, Геде, Сиеро и Меферт пропускат визитата на север.

Прогноза: Волфсбург - Фрайбург 2:0


Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 18.11.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Съставът на Херта сътвори истински голов трилър в мач, преминал през редица обрати, за крайното 3:3 като гост на Волфсбург. Това бе пето равенство на сметката за столичани, като в момента футболистите на Пал Дардай заемат 11-то място с 14 пункта. За настоящия двубой аут за "старата дама" са Щарк, Дарида, Рекик, Стокер, Леки и Лустенбергер.

Коравият тим на Борусия Мьонхенгладбах донякъде изненадващо не успя да се справи в предишния кръг на собствен терен срещу Майнц 05. Двубоят завърши наравно 1:1, като с добавената точка "жребчетата" вече имат общо 18 и се смъкнаха на 8-мо място в колоната. За визитата в столицата наставникът Дитер Хекинг няма да може да разчита на Бенес, Стрьобъл, Траоре, Хофман и Бобадия.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Моьнхенгладбах 2:2


Шалке 04 - Хамбургер ШФ
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Шалке 04 се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Фрайбург в среща от 11-я кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в срещата реализира Даниел Калигури след малко повече от час игра. Като цяло двубоят бе равностоен, но в крайна сметка "кралскосините" успяха да отмъкнат трите точки към Гелзенкирхен. След успеха Шалке се изкачи на четвърто място в Бундеслигата. В лазарета на домакините са Инсуа, Бенталеб, Горецка и Хемерих.

Хамбургер ШФ пое глътка въздух и прекъсна ужасната серия от осем поредни кръга без победа в първенството, в която северняците допуснаха цели седем загуби. В предишния кръг "червените шорти" се наложиха с 3:1 у дома над новака Щутгарт. По този начин Маркус Гисдол запази поста си начело на клуба от пристанищния град, като ХШФ вече извън опасната зона, заемайки 15-то място с 10 точки. С контузии за гостите са Мюлер, Екдал, Ууд, Тьолке, Хирцел и Ласога.

Прогноза: Шалке 04 - Хамбургер ШФ 3:1


Вердер Бремен - Хановер 96
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Бенямин Кортус

Гол в 89-ата минута нанесе шеста загуба за колебливия от началото на сезона тим на Вердер. Този път "бременските музиканти" отстъпиха с 1:2 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт. Поражението остави северняците на предпоследното 17-то място в класирането с актив от 5 точки. За настоящия двубой наскоро назначения уж временно треньор на Вердер - Флориан Кохфелд, ще гони първи успех за сезона без Ейлерс, Гондорф, Калдирола, Сане и Цетерер.

Добре представящият се до момента новак Хановер 96 записа трета загуба за сезона. В предишния кръг клубът от Долна Саксония допусна пълен обрат при гостуването си на вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 1:2. Играчите на Андре Брайтенрайтер имат 18 точки и са на 6-то място в колоната. За гостуването край река Везер аут са Фелипе, Приб, Антон и Бех.

Прогноза: Вердер Бремен - Хановер 96 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196