Дортмунд спечели само точка срещу Айнтрахт Франкфурт (видео)


В. Мухарски

Дортмунд спечели само точка срещу Айнтрахт Франкфурт (видео)

Борусия Дортмунд стигна само до равенство - 2:2 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в среща от 9-ти кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" могат да съжаляват, тъй като изпуснаха два гола аванс на стадион "Комерцбанк Арена".

Възпитаниците на Петер Бос откриха резултата чрез Нури Шахин, който се възползва от изключително неточния шут на Марк Бартра и успя да се разпише. След почивката Обамеянг на два пъти бе близо до това да се разпише, но пропусна от добри позиции. Все пак след близо час игра Максимилиан Филип поправи грешките му и удвои. Нападателят получи от Гьотце, напредна и отправи прецизен удар в долния десен ъгъл - 0:2.

Малко след това Обамеянг все пак вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. Преподписалият вчера с Борусия Роман Бюрки обаче върна "орлите" в мача, правейки безумна дузпа, а Алер я превърна в гол. Малко по-късно Мариус Волф получи на добра позиция и вкара по диагонала с помощта на страничната греда.

След ремито Дортмунд остана на върха с 20 точки, но вече води само с една на втория РБ Лайпциг, а по-късно може да сдаде лидерството след мача на Байерн. Айнтрахт е седми с 14 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109