Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 29.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Гидо Винкман

Шалке 04 допусна втора поредна и общо трета загуба до момента в актива си. В предишния кръг "кралскосините" отстъпиха с 0:2 като гости на Хофенхайм. Поражението остави селекцията на Доменико Тедеско с 9 точки, а тимът от миньорския град се намира на 7-мо място в класирането. С контузии за домакините преди настоящия двубой са Коке, Шьопф, Бенталеб и Авдияй.

Байер Леверкузен пък постигна втора победа за кампанията, след като преди по-малко от седмица "аспирините" сразиха с 3:0 у дома Хамбургер ШФ. С този успех играчите на Хайко Херлих вече е със 7 точки и към момента Байер заема 10-то място в таблицата. Бендер е единственият контузен в състава.

Прогноза: Шалке 04 - Байер Леверкузен 3:2


Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора загуба за сезона, която бе повече от разгромна. В предишния кръг "жребчетата" бяха унизени с 1:6 при визитата си на съименника им от Дортмунд. Поражението дори развали головия баланс на предвождания от Дитер Хекинг тим, който вече е негативен. В момента вестфалци са на 9-то място с 8 точки. В лазарета на Гладбах са Бенес, Траоре, Стрьобъл, Хофман, Дукуре, Грифо и Дърмич.

Новакът Хановер 96 се представя над очакванията след първите шест кръга от сезона в Бундеслигата. В момента тимът от Долна Саксония е сред един от трите отбора, които все още са непобедени. В предишния кръг възпитаниците на Андре Брайтенрайтер записаха трето равенство, което бе малко изненадващо, предвид факта, че Хановер не успя да се наложи у дома срещу неубедителния Кьолн за крайното 0:0. В момента долносаксонци са с 12 точки и се намират на 4-то място. Приб, Сане, Швеглер, Джонатас, Базее и Бех са контузени за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хановер 96 2:2


Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Отборът на Айнтрахт допусна първа загуба като гост за сезона. В предишния кръг "орлите" очаквано не успяха да спечелят точки при визитата си на вицешампиона РБ Лайпциг и отстъпиха с 1:2. Така хората на Нико Ковач остават със 7 точки и към момента Айнтрахт е на 11-та позиция в подреждането. С травми за домакините са Алекса Майер, Да Коща, Маскарел, Фернандес, Регясел и Блум.

Новакът Щутгарт записа първо реми за кампанията, след като преди седмица тимът от провинция Баден-Вюртемберг направи 0:0 у дома срещу Аугсбург. Със спечелената точка възпитаниците на Ханес Волф също имат 7 пункта и са на 12-то място. За гостуването край река Рейн аут са Инсуа, Мане, Гентнер и Цимерман.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт 1:1


Аугсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фриц

Серията от три поредни победи на Аугсбург приключи в предишния кръг, но въпреки това - баварците отново не загубиха. Този път играчите на Мануел Баум направиха 0:0 като гости на новака Щутгарт. По този начин клубът от едноименния град вече има 11 точки и е на 5-то място в подреждането. Отсъстващи в състав на Аугсбург са Коо, Рийдер, Фрамбергер, Лайтнер и Фридрих.

Борусия Дортмунд записа разгромен успех с 6:1 при домакинството си на съименника от Мьонхенгладбах в среща от 6-ия кръг на Бундеслигата. Максимилиан Филип изпрати съперника в нокдаун с два гола в рамките на 10 минути през първата част, а след това Пиер-Емерик Обамеянг довърши гостите с хеттрик и то до 62-ата минута. Малко след това Ларс Щиндъл върна едно попадение, но крайната дума имаха BVB, след като Юлиан Вайгъл оформи крайния резултат в 79-ата минута. "Жълто-черните" водят в класирането с 16 точки, пред Хофенхайм - 14 точки и Байерн - 13 пункта. Ройс, Дурм, Шмелцер, Герейро и Шюрле са контузени за гостите.

През седмицата Борусия допусна първа загуба на собствен терен от Реал Мадрид (1:3) в Шампионската лига във втория кръг от груповата фаза и допълнително си усложни положението в най-престижния турнир на ранен етап.

Прогноза: Аугсбург - Борусия Дортмунд 1:3


Волфсбург - Майнц 05
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Отборът на Волфсбург записа второ поредно и общо трето равенство до момента на сметката си. В предишния кръг "вълците" показаха характер под ръководството на наскоро назначения Мартин Шмид и успяха да си тръгнат с точка от гостуването си на Байерн Мюнхен, след като заличиха и пасив от два гола за крайното 2:2. В момента Волфсбург е на 13-то място с 6 точки. С травми за домакините са Гомес, Брума, Бруукс и Герхард.

Майнц 05 пое глътка въздух и записа втора победа за сезона, след като се наложи с 1:0 у дома над Херта Берлин след гол от дузпа през втората част. Със спечелените три точки "червените" вече имат 6 пункта и са на 14-та позиция в колоната. За гостуването на Волфсбург треньорът Сандро Шварц няма да разчита на Онисиво, Бунгерт, Клемент, Бергрийн и Бусман.

Прогноза: Волфсбург - Майнц 05 1:0


Хамбургер ШФ - Вердер Бремен
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 30.09.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Хамбургер ШФ започна сезона с две поредни победи, но сега "динозаврите" са в негативна поредица от четири последователни загуби. Последното поражение на ХШФ бе с 0:3 като гост на Байер Леверкузен, като за последните си четири мача играчите на Маркус Гисдол допуснаха 10 гола и не вкараха нито един. Логично клубът от пристанищния град се срина до 15-то място във временното класиране и засега изглежда, че и през настоящия сезон "червените шорти" ще треперят за мястото си в елита. За голямото Дерби на Севера аут за домакините са Костич, Мюлер, Шпилок и Ласога.

Вердер Бремен също не започна добре новия сезон в Бундеслигата. След първите шест кръга "бременските музиканти" са един от трите отбора, които все още нямат победа в актива си. Преди седмица възпитаниците на Александър Нури направиха 0:0 у дома срещу Фрайбург. Със спечелената точка Вердер има 3 пункта и в момента е на предпоследното 17-то място в колоната. За дербито с Хамбургер ШФ контузени за гостите са Крузе, Йунузович, Ейлерс и Сане.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Вердер Бремен 1:1


Фрайбург - Хофенхайм
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 01.10.2017 г.
Час: 14:30
Съдия: Даниел Сиберт

Фрайбург не започна добре новия сезон в германския шампионат. След първите шест кръга южняците са един от трите отбора, които все още нямат победа в актива си. Преди седмица възпитаниците на Кристиан Щрайх направиха 0:0 като гости на Вердер Бремен. В момента Фрайбург има 4 точки и е на 16-то място в класирането. Абраши, Кемпф, Гулде и Сиеро са контузени, а Раве е наказан.

Хофенхайм продължава с доброто си представяне в Бундеслигата. Тимът от Зинсхайм надви Шалке 04 с 2:0 вкъщи и все още няма поражение от старта на сезона в Германия. 13-ата минута се оказа фатална за "кралскосините", тъй като тогава Денис Гайгер откри резултата. До края на мача имаше куп пропуски и пред двете врати, а решаващият втори гол падна в последните секунди на втората част и беше реализиран от Лукас Руп. Хората на Юлиан Нагелсман са на 2-ро място във временното класиране и са с 14 точки, като изостават на два пункта от лидера Борусия Дортмунд. Контузени за Хофе за Бичакчич, Демирбай, Грилитш, Жул и Салай.

Прогноза: Фрайбург - Хофенхайм 0:1


Кьолн - РБ Лайпциг
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: Дата: 01.10.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Феликс Цвайер

Кьолн започна кошмарно сезона и инкасира пет загуби. В предишния кръг "козлите" успяха да сложат край на тази крайно негативна серия, но отново не победиха. Този път клубът от едноименния град направи 0:0 като гост на новака Хановер 96, който до момента се представя много по-добре от участника в Лига Европа. Играчите на Петер Щьогер са на последното 18-то място с актив от 1 точка. Хектор, Нартей, Цоле, Рисе и Рудневс са контузени за домакините.

Вицешампионът РБ Лайпциг прекъсна серията от два поредни мача без успех в първенството и в предишния кръг "червените бикове" надиграха с 2:1 у дома Айнтрахт Франкфурт. По този начин възпитаниците на Ралф Хазенхютъл имат 10 точки и към момента заемат 6-то място. През седмицата РБ Лайпциг допусна загуба с 0:2 при визитата си на Бешикташ в двубой от Шампионската лига. В лазарета на гостите е Колторти, а звездата Кейта е наказан.

Прогноза: Кьолн - РБ Лайпциг 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243