Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Хамбургер ШФ - РБ Лайпциг
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 08.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Тимът на Хамбургер ШФ започна много добре новия сезон в Бундеслигата. В предишния кръг "динозаврите" постигнаха втора поредна победа, като този път надвиха с 3:1 като гости участника в Лига Европа Кьолн. Така северняците вече имат актив от 6 точки и след първите два кръга се намират на 3-то място в класирането. Иначе победата над прекия конкурент Волфсбург с 2:1 в последния кръг от миналогодишния сезон гарантира оцеляването на Хамбургер ШФ и така "динозаврите" за пръв път от две последователни кампании не играха на бараж за оцеляване. Северняците завършиха на 14-то място в подреждането с 38 пункта. Новите в състава на ХШФ са Дронгелен (от Спарта Ротердам), Пападопулос (от Байер Леверкузен), Хан (от Борусия Мьонхенгладбах) и Тьолке (от Карлсруе).

След като започна кампанията с поражение с 0:2 като гост на Шалке 04, в предишния кръг вицешампионът РБ Лайпциг успя да се върне бързо към победния ритъм и разби с 4:1 на собствен терен състава на Фрайбург. Безспорно РБ Лайпциг бе голямата сензация през последния сезон в Германия. Клубът от източната част на страната, който бе новак през миналогодишната кампания, завърши на 2-ото място в крайното класиране в историческото си първо участие в елитната дивизия. "Червените бикове" събраха 67 точки, което бе с 15 по-малко от първенеца Байерн Мюнхен след 20 победи, 7 ремита и 7 загуби. Така хората на Ралф Хазенхютъл очакват и своя исторически дебют в групите на Шампионската лига, който ще идната седмица срещу френския първенец Монако. Новите в редиците на РБ Лайпциг са Конате (от Сошо), Мвого (от Йънг Бойс), Брума (от Спортинг Брага), Аугустин (от ПСЖ).

Прогноза: Хамбургер ШФ - РБ Лайпциг 1:2


Майнц 05 - Байер Леверкузен
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 09.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Майнц 05 започна колебливо новия сезон в Бундеслигата. В предишния кръг "червените" допуснаха второ поредно поражение с 0:1. Този път Майнц отстъпи с минималния резултат при визитата си на другия от новаците - Щутгарт. Така след първите два кръга тимът е на 16-то място в таблицата. Отминалият сезон бе много колеблив за "червените", които завършиха на заветното 15-то място в крайното класиране с актив от 37 точки, като Майнц не игра бараж заради по-добрата си голова разлика спрямо Волфсбург. Мартин Шмид напусна клуба и сега начело на "червените" е Сандро Шварц. Новите в редиците на Майнц са Рене Адлер (от Хамбургер ШФ), Абду Диало (от Монако), Кенан Кодро (от Осасуна), Александру Максим (от Щутгарт) и Виктор Фишер (от Мидълзбро).

Въпреки че повеждаше на два пъти в резултата, тимът на Байер Леверкузен не съумя да запише първа победа за новата кампания. В предишния кръг "аспирините" направиха 2:2 у дома срещу Хофенхайм. Байер Леверкузен изпрати крайно посредствен миналогодишен сезон. Доскорошният постоянен участник в Шампионската лига завърши на незавидното за него 12-то място с актив от 41 пункта от 11 успеха, 8 ремита и 15 поражения. По време на кампанията от ръководството на "аспирините" правиха няколко треньорски рокади като след уволнението на Роджър Шмид клубът бе поет от Тайфун Коркут, а сега начело на Байер е Хайко Херлих. Новите в редиците на "аспирините" са Свен Бендер (от Борусия Дортмунд) и Доминик Кор (от Аугсбург). С Байер се разделиха Хавиер Ернандес, Хакан Чалханоглу, Йомер Топрак и Сьонг-воо.

Прогноза: Майнц 05 - Байер Леверкузен 1:2


Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 09.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Гол в 89-ата минута лиши отбора на Борусия Мьонхенгладбах от втора поредна победа за сезона. Този път "жребчетата" изтърваха успеха при гостуването си на Аугсбург. Въпреки че след по-малко от 1 минута игра изоставаха в резултата, вестфалци стигнаха до пълен обрат, който не успяха да запазят. Иначе Борусия се представи под очакванията преди година, макар и "жребчетата" да бяха много колебливи в отделни части на кампанията. В крайна сметка, Гладбах се стабилизира след назначаването на Дитер Хекинг. Опитният специалист дори имаше шанс да класира Борусия в зона "Европа", но в крайна сметка тимът завърши на 9-та позиция с 45 пункта. Новите в отбора са Оксфорд (под наем от Уест Хем), Закария (от Йънг Бойс), Гинтер (от Борусия Дортмунд), Грифо (от Фрайбург) и Раул Бобадия (от Аугсбург).

Колебливите изяви на Айнтрахт се пренесоха и през текущия сезон. В предишния кръг тимът от Франкфурт на Майн отстъпи с 0:1 у дома от Волфсбург и продължава да няма победа от началото на кампанията. Освен това, Айнтрахт записа и посредствен миналогодишен сезон. Клубът от Финансовата столица на Европа можеше да спечели трофей в самия край на кампанията, но хората на Нико Ковач загубиха финала за купата на Германия от Борусия Дортмунд с 1:2. Иначе Айнтрахт завърши на 11-то място с 42 точки. Новите в клуба са Де Гузман (от Аякс), Фернандеш (от Рен), Йович (под наем от Бенфика), Салседо (от Гуадалахара), Уилемс (от ПСВ Айндховен).

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт 1:0


Аугсбург - Кьолн
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 09.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Аугсбург спечели първа точка за сезона. В предишния кръг баварците успяха да стигнат до реми при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах след гол в заключителните минути на двубоя за крайното 2:2. Въпреки че сезонът тепърва е започнал, целта пред тима ще е да не допуска развоя от миналата кампания. Аугсбург бе сред застрашените отбори преди година, но баварците успяха в последните кръгове да запазят елитния си статут. Играчите на Мануел Баум финишираха на 13-то място с 38 точки. Към Аугсбург се присъединиха Хелер (от Дармщат), Кедира (от РБ Лайпциг), Грегоричш (от Хамбургер ШФ) и Гифер (от Шалке 04).

Кьолн също не започна убедително новия сезон в Германия. В последния си мач от първенството "козлите" записаха втора загуба. Този път клубът от едноименния град отстъпи у дома с 1:3 от Хамбургер ШФ. Така след първите два кръга селекцията на Петер Щьогер се намира на предпоследното 17-то място в колоната. Иначе Кьолн се представи много задоволително през изминалия сезон и "козлите" успяха да завършат на 5-то място в крайното класиране с 49 точки. Така Кьолн отново ще се радва на европейски мачове след повече от 20-годишна пауза. До момента "козлите" се подсилиха с Кордоба (от Майнц 05), Мере (от Спортинг Хихон) и Хорн (от Волфсбург). Звездата на клуба Модест пък пое към посока Китай.

Прогноза: Аугусбург - Кьолн 1:1


Фрайбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 09.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Фрайбург продължава да търси първа победа за новия сезон. Южняците започнаха с нулево реми у дома срещу Айнтрахт Франкфурт, а в последния кръг футболистите на Кристиан Щрайх бяха разбити с 1:4 при визитата им на вицешампиона РБ Лайпциг. Фрайбург надскочи очакванията през последния сезон. Тимът, който тогава бе със статут на новак, завърши на 7-мо място в крайното класиране с актив от 48 точки. Това гарантира на южняците участие в Лига Европа през новата кампания, но липсата на опит в европейските клубни турнири оказа своето влияние и Фрайбург не успя да стигне до групите на втория по сила турнир на Стария континент, където тимът бе отстранен от словенския Домжале.

Германският гранд Борусия Дортмунд оглави временното класиране в Бундеслигата след първите два кръга. "Жълто-черните" записаха втора поредна победа, като този път сразиха с 2:0 у дома столичния Херта. Така играчите на новоназначения Петер Бош имат 6 точки и най-добра голова разлика измежду останалите състави, които също са с пълен актив от точки. Борусия Дортмунд завърши на 3-то място с 64 точки в крайното класиране през миналогодишния сезон, като това бе напълно очакван развой на събитията, с оглед пълната доминация на шампиона Байерн Мюнхен. "Жълто-черните" успяха да завоюват Купата на Германия, след като на финала победиха с 2:1 състава на Айнтрахт Франкфурт. Малко след това, обаче, треньорът Томас Тухел напусна. Сега начело на Борусия е бившият треньор на Аякс Петер Бош. Новите за Борусия са Дауд (от Борусия Мьонхенгладбах), Филип (от Фрайбург) и Топрак (от Байер Леверкузен). Борусия осъществи няколко бързи трансфера в последните дни на август. Усман Дембеле бе продаден на Барселона за 100 млн. евро, а на негово място бе привлече капитанът на Динамо Киев Андрий Ярмоленко. Емре Мор пък бе продаден на Селта Виго.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Дортмунд 1:3


Волфсбург - Хановер 96
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 09.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Съставът на Волфсбург стигна до първи успех за сезона. В първия ден от кампанията "вълците" бяха разбити с 0:3 у дома от Борусия Дортмунд. В предишния кръг, обаче, Вофлсбург спечели гостуването си във Франкфурт на местния Айнтрахт с минималното 1:0. През миналогодишната кампания отборът от Долна Саксония трябваше да играе бараж, за да си гарантира мястото в елитната дивизия през настоящия сезон. Тогава "вълците" завършиха на 16-ото място в крайното класиране и то след като загубиха с 1:2 в последния кръг визитата си на прекия претендент Хамбургер ШФ. Така Волфсбург завърши с 37 точки и отиде на бараж със завършилия на 3-то място от Втора Бундеслига тим на Брауншвайг, като играчите на Андриес Йонкер спечелиха и двете срещи с по 1:0. Сега целта пред "вълците" ще е да не допускат грешките от последния сезон и дори да се завърнат в първата половина на класирането. Новите за Волфсбург са Уилиам (от Интернасионал), Камачо (от Малага), Бруукс (от Херта Берлин) и Стефаниак (от Динамо Дрезден).

Отборът на Хановер 96 бързо си взе поправителния и се завърна обратно в елитната дивизия след само един сезон във Втора Бундеслига. Клубът от Долна Саксония завърши на 2-ро място в крайното класиране в ешелона с 67 пункта на сметката си. Сега целта пред селекцията на Андре Брайтенрайтер ще е да запазят мястото си сред най-добрите. Засега по всички личи, че Хановер върви на прав път, тъй като долносаксонци са един измежду четирите отбора, които след първите два кръга на сезона са с пълен комплект точки. В предишния кръг "96" записа втори пореден успех, като този път се наложи с 1:0 у дома над амбициозния Шалке 04. Новите в редиците на Хановер са Юлиан Корб (от Борусия Мьонхенгладбах), Матиас Остроцолек (от Хамбургер ШФ), Есер (от Дармщат) и Ердинч (от Метц).

Прогноза: Волфсбург - Хановер 96 2:2


Херта Берлин - Вердер Бремен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 10.09.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бибиана Щайнхаус

С два гола на Матю Леки съставът на Херта започна новия сезон с успех с 2:0 у дома над новака Щутгарт. В последния си шампионатен двубой "Старата дама" отстъпи със същия резултат при гостуването си на гранда Борисуя Дортмунд. Иначе берлинчани се представиха сравнително добре през последния сезон. В средата на кампанията "Старата дама" дори се бореше за участие в Шампионската лига, но поредица от колебливи изяви смъкна столичани в подреждането. В края на сезона хората на Пал Дардай завършиха на 6-то място в колоната с 49 точки, като това гарантира на берлинчани място в групите на Лига Европа. Новите в Херта са Рекик (от Олимпик Марсилия), Леки (от Инголщат), Ласаро (от РБ Залцбург) и Селке (от РБ Лайпциг).

Вердер не започна особено убедително сезон и след първите два кръга "бременски музиканти" са на последното 18-то място. В последния си мач северняците отстъпиха с 0:2 у дома от първенеца Байерн Мюнхен. През последната кампания Вердер премина през няколко метаморфози. До средата на сезона северняците бяха в зоната на изпадащите, но след това "бременските музиканти" се преобразиха и записаха невероятен победен рейд, който дори приближи възпитаниците на Александър Нури до зона "Европа", но в крайна сметка Вердер завърши на 8-ата позиция с 45 точки. Новите край река Везер са Павленка (от Славия Прага), Аугустинсон (от ФК Копенхаген), Гондорф (от Дармщат) и Юнинг (под наем от Уест Бромич).

Прогноза: Херта Берлин - Вердер Бремен 2:2


Шалке 04 - Щутгарт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 10.09.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Франк Виленборг

Шалке 04 започна новия сезон в Бундеслигата с победа. "Кралскосините" сразиха с 2:0 втория от миналата година РБ Лайпциг. В предишния кръг, обаче, вестфалци отстъпиха донякъде изненадващо с 0:1 при визитата им на новака Хановер 96. Очакванията пред Шалке са големи, предвид факта, че тимът се представи много под възможностите си през последния сезон. "Кралскосините" завършиха на незавидното за тях 10-то място в крайното класиране с актив от 43 пункта. От ръководството на тима от област Рур направиха треньорска рокада и сега начело на Шалке е Доменико Тедеско. Другите нови в клуба са Инсуа (от Депортиво Ла Коруня), Очипка (от Айнтрахт Франкфурт), Харит (от Нант) и Лангер (от Норкьопинг). В последните дни на трансферния прозорец с клуба се раздели капитанът Хьвоедес, който премина в редиците на италианския колос Ювентус.

Щутгарт се завърна със загуба в елитната дивизия. В първия ден от сезона "швабите" отстъпиха с 0:2 при визитата си в столицата на местния Херта. В последния си мач от първенството тимът от едноименния град срази с 1:0 у дома състава на Майнц 05. Все пак, тимът на Щутгарт много бързо доказа, че мястото му е само и единствено в елитната Бундеслига и "швабите" бързо се завърнаха обратно сред най-силните в Германия. През изминалия сезон бившият тим на Красимир Балъков спечели Втора Бундеслига, след като играчите на Ханес Волф събраха 69 точки на сметката си. Сега целта пред Щутгарт ще е да не допуска отново да изпадне в долния ешелон. За целта до момента към "швабите" се присъединиха Аого (от Шалке 04), Донис (от Ница), Цилер (от Лестър), Мангала (от Андерлехт) и Бадщубер (от Байерн Мюнхен).

Прогноза: Шалке 04 - Щутгарт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241