Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата

Кьолн - Хамбургер ШФ
Стадион: "Райн-Енерги", Кьолн
Дата: 25.08.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Отборът на Кьолн започна с минимална загуба новия сезон в Бундеслигата. В първия кръг от календара клубът от едноименния град падна с 0:1 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах. Кьолн се представи много задоволително през изминалия сезон и "козлите" успяха да завършат на 5-то място в крайното класиране с 49 точки. Така играчите на Петер Щьогер се класираха в груповата фаза на Лига Европа и Кьолн отново ще има европейски мачове след повече от 20-годишна пауза. До момента "козлите" се подсилиха с Кордоба (от Майнц 05), Мере (от Спортинг Хихон) и Хорн (от Волфсбург). Звездата на клуба Модест пък пое към посока Китай.

Хамбургер ШФ стартира с домакинска победа с 1:0 над Аугсбург. Любопитен, че дори комичен момент от срещата бе голът, който вкараха домакините. Единственото попадение за ХШФ бе дело на Николай Мюлер, като непосредствено след това скъса кръстни връзки на коляното, празнувайки попадението, и сега ще извън терените в следващите 7 месеца. Иначе победата над прекия конкурент Волфсбург с 2:1 в последния кръг от миналогодишния сезон гарантира оцеляването на Хамбургер ШФ и така "динозаврите" за пръв път от две последователни кампании не играха на бараж за оцеляване. Северняците завършиха на 14-то място в подреждането с 38 пункта. Новите в състава на ХШФ са Дронгелен (от Спарта Ротердам), Пападопулос (от Байер Леверкузен), Хан (от Борусия Мьонхенгладбах) и Тьолке (от Карлсруе).

Прогноза: Кьолн - Хамбургер ШФ 1:1


Байер Леверкузен - Хофенхайм
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Съставът на Байер Леверкузен допусна очаквано поражение в първия кръг от новия сезон. В него "аспирините" отстъпиха с 1:3 при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. Тимът на Байер Леверкузен изпрати крайно посредствен миналогодишен сезон. Доскорошният постоянен участник в Шампионската лига завърши на незавидното за него 12-то място с актив от 41 пункта от 11 успеха, 8 ремита и 15 поражения. По време на кампанията от ръководството на "аспирините" правиха няколко треньорски рокади като след уволнението на Роджър Шмид клубът бе поет от Тайфун Коркут, а сега начело на Байер е Хайко Херлих. Новите в редиците на "аспирините" са Свен Бендер (от Борусия Дортмунд) и Доминик Кор (от Аугсбург). С Байер се разделиха Хавиер Ернандес, Хакан Чалханоглу, Йомер Топрак и Сьонг-воо.

Хофенхайм откри новия футболен календар с победа с 1:0 над Вердер Бремен. "Сините" бяха една от най-приятните изненади през миналогодишния сезон. Играчите на ненавършилия 30-годишна възраст Юлиан Нагелсман финишираха на 4-то място в крайното класиране с 62 точки. Така клубът от Зинсхайм си гарантира участие в плейофната фаза на Шампионската лига. В историческия си дебют в турнира на богатите Хофе нямаше късмет на жребия на плейофите и бе елиминиран от английския гранд Ливъепул. Иначе новите в тима са Нордвайт (от Уест Хем), Гриличш (от Вердер Бремен), Шулц (от Борусия Мьонгегладбах) и Гнарби (под наем от Байерн Мюнхен).

Прогноза: Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:2


Айнтрахт Франкфурт - Волфсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Тимът на Айнтрахт Франкфурт стартира с нулево реми при гостуването си на Фрайбург. Освен това, Айнтрахт записа и посредствен миналогодишен сезон. Клубът от Франкфурт можеше да спечели трофей в самия край на кампанията, но хората на Нико Ковач загубиха финала за купата на Германия от Борусия Дортмунд с 1:2. Иначе Айнтрахт завърши на 11-то място с 42 точки. Новите в клуба са Де Гузман (от Аякс), Фернандеш (от Рен), Йович (под наем от Бенфика), Салседо (от Гуадалахара), Уилемс (от ПСВ Айндховен).

Волфсбург започна с тежко домакинско поражение с 0:3 от Борусия Дортмунд новия сезон. През миналогодишната кампания отборът от Долна Саксония трябваше да играе бараж, за да си гарантира мястото в елитната дивизия през настоящия сезон. Тогава "вълците" завършиха на 16-ото място в крайното класиране и то след като загубиха с 1:2 в последния кръг визитата си на прекия претендент Хамбургер ШФ. Така Волфсбург завърши с 37 точки и отиде на бараж със завършилия на 3-то място от Втора Бундеслига тим на Брауншвайг, като играчите на Андриес Йонкер спечелиха и двете срещи с по 1:0. Сега целта пред "вълците" ще е да не допускат грешките от последния сезон и дори да се завърнат в първата половина на класирането. Новите за Волфсбург са Уилиам (от Интернасионал), Камачо (от Малага), Бруукс (от Херта Берлин) и Стефаниак (от Динамо Дрезден).

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Волфсбург 2:1


Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Аугсбург стартира с минимално поражение от 0:1 при гостуването си на Хамбургер ШФ. Въпреки че сезонът тепърва се започнал, целта пред тима ще е да не допуска развоя от миналия сезон. Аугсбург бе сред застрашените отбори преди година, но баварците успяха в последните кръгове да запазят елитния си статут. Играчите на Мануел Баум финишираха на 13-то място с 38 точки. Към Аугсбург се присъединиха Хелер (от Дармщат), Кедира (от РБ Лайпциг), Грегоричш (от Хамбургер ШФ) и Гифер (от Шалке 04).

Борусия Мьонхенгладбах спечели с 1:0 домакинството си на Кьолн в първия ден от новия сезон. Вестфалци се представиха под очакванията преди година, макар и "жребчетата" да бяха много колебливи в отделни части на кампанията. В крайна сметка, Гладбах се стабилизира след назначаването на Дитер Хекинг. Опитният специалист дори имаше шанс да класира Борусия в зона "Европа", но в крайна сметка тимът завърши на 9-та позиция с 45 пункта. Новите в отбора са Оксфорд (под наем от Уест Хем), Закария (от Йънг Бойс), Гинтер (от Борусия Дортмунд), Грифо (от Фрайбург) и Раул Бобадия (от Аугсбург).

Прогноза: Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Щутгарт - Майнц 05
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Щутгарт се завърна със загуба в елитната дивизия. В първия ден от сезона "швабите" отстъпиха с 0:2 при визитата си в столицата на местния Херта. Все пак, тимът на Щутгарт много бързо доказа, че мястото му е само и единствено в елитната Бундеслига и "швабите" бързо се завърнаха обратно сред най-силните в Германия. През изминалия сезон бившият тим на Красимир Балъков спечели Втора Бундеслига, след като играчите на Ханес Волф събраха 69 точки на сметката си. Сега целта пред Щутгарт ще е да не допуска отново да изпадне в долния ешелон. За целта до момента към "швабите" се присъединиха Аого (от Шалке 04), Донис (от Ница), Цилер (от Лестър), Мангала (от Андерлехт) и Бадщубер (от Байерн Мюнхен).

Майнц 05 се спаси на косъм от угрозата да играе баражен плейоф за запазване на мястото си в германския елит. Отминалият сезон бе много колеблив за "червените", които завършиха на заветното 15-то място в крайното класиране с актив от 37 точки, като Майнц не игра бараж заради по-добрата си голова разлика спрямо Волфсбург. Мартин Шмид напусна клуба и сега начело на "червените" е Сандро Шварц. Новата кампания също не започна добре за "червените", които допуснаха поражение с 0:1 у дома от новака Хановер 96. Новите в редиците на Майнц са Рене Адлер (от Хамбургер ШФ), Абду Диало (от Монако), Кенан Кодро (от Осасуна), Александру Максим (от Щутгарт) и Виктор Фишер (от Мидълзбро).

Прогноза: Щутгарт - Майнц 05 1:0


Борусия Дортмунд - Херта Берлин
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 26.08.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марко Фритц

Борусия Дортмунд стартира с победа в първия двубой на тима от новия сезон в Бундеслигата. BVB се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Волфсбург. Гостите си свършиха работата на терена още през първата част, когато и отбелязаха две от попаденията, дело на Кристиан Пулишич в 22-ата минута и на Марк Барта пет по-късно. Пиер-Емерик Обамеянг не остана по-назад и също записа името си сред голмайсторите, като той стори това след час игра. Иначе Борусия Дортмунд завърши на 3-то място с 64 точки в крайното класиране през миналогодишния сезон, като това бе напълно очакван развой на събитията, с оглед пълната доминация на шампиона Байерн Мюнхен. "Жълто-черните" успяха да завоюват Купата на Германия, след като на финала победиха с 2:1 състава на Айнтрахт Франкфурт. Малко след това, обаче, треньорът Томас Тухел напусна. Младият специалист влезе в остра конфронтация с ръководството на вествалския клуб, което доведе и до раздялата. Сега начело на Борусия е бившият треньор на Аякс Петер Бош. Новите за Борусия са Дауд (от Борусия Мьонхенгладбах), Филип (от Фрайбург) и Топрак (от Байер Леверкузен). Под въпрос е бъдещето на младия Усман Дембеле. По последни данни френският национал, който дори не тренира с тима, е спряган за трансфер в Барселона за сериозните 100 млн. евро.

С два гола на Матю Леки съставът на Херта започна новия сезон с успех с 2:0 у дома над новака Щутгарт. Берлинчани се представиха сравнително добре през последния сезон. В средата на кампанията "Старата дама" дори се бореше за участие в Шампионската лига, но поредица от колебливи изяви смъкна столичани в подреждането. В края на сезона хората на Пал Дардай завършиха на 6-то място в колоната с 49 точки, като това гарантира на берлинчани място в групите на Лига Европа. Новите в Херта са Рекик (от Олимпик Марсилия), Леки (от Инголщат), Ласаро (от РБ Залцбург) и Селке (от РБ Лайпциг).

Прогноза: Борусия Дортмунд - Херта Берлин 2:1


РБ Лайпциг - Фрайбург
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 27.08.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Вицешампионът РБ Лайпциг започна с поражение новия сезон. В първия кръг "червените бикове" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Шалке 04. Безспорно РБ Лайпциг бе голямата сензация през последния сезон в Германия. Клубът от източната част на страната, който бе новак през миналогодишната кампания, завърши на 2-ото място в крайното класиране в историческото си първо участие в елитната дивизия. "Червените бикове" събраха 67 точки, което бе с 15 по-малко от първенеца Байерн Мюнхен след 20 победи, 7 ремита и 7 загуби. Така хората на Ралф Хазенхютъл очакват и своя исторически дебют в групите на Шампионската лига. Новите в редиците на РБ Лайпциг са Конате (от Сошо), Мвого (от Йънг Бойс), Брума (от Спортинг Брага), Аугустин (от ПСЖ).

Фрайбург също надскочи очакванията през последния сезон. Тимът, който беше със статут на новак, завърши на 7-мо място в крайното класиране с актив от 48 точки. Това гарантира на южняците участие в Лига Европа през новата кампания, но липсата на опит в европейските клубни турнири оказа своето влияние и Фрайбург не успя да стигне до групите на втория по сила турнир на Стария континент, където тимът бе отстранен от словенския Домжале. Иначе южняците стартираха с нулево реми у дома срещу състава на Айнтрахт Франкфурт. Новите в редиците на предвождания от Кристиан Щрайх тим са Терацино (от Хофенхайм) и Капустка (под наем от Лестър).

Прогноза: РБ Лайпциг - Фрайбург 2:0


Хановер 96 - Шалке 04
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 27.08.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Патрик Итрих

Отборът на Хановер 96 бързо си взе поправителния и се завърна обратно в елитната дивизия след само един сезон във Втора Бундеслига. Клубът от Долна Саксония завърши на 2-ро място в крайното класиране в ешелона с 67 пункта на сметката си. Сега целта пред селекцията на Андре Брайтенрайтер ще е да запазят мястото си сред най-добрите. В първия ден от настоящия вече сезон долносаксонци спечелиха с минималното 1:0 гостуването си на Майнц 05. Новите в редиците на Хановер са Юлиан Корб (от Борусия Мьонхенгладбах), Матиас Остроцолек (от Хамбургер ШФ), Есер (от Дармщат) и Ердинч (от Метц).

Шалке 04 започна новия сезон в Бундеслигата с победа. "Кралскосините" сразиха с 2:0 втория от миналата година РБ Лайпциг. Гостите от Лайпциг задържаха нулевото равенство до 42-ата минута, когато Набил Бенталеб отбеляза гол от дузпа. След почивката слабата игра от страна на гостите продължи и тимът от Гелзенкирхен се възползва от това, когато Коноплянка оформи крайния резултат. Очакванията пред Шалке са големи, предвид факта, че тимът се представи много под възможностите си през последния сезон. "Кралскосините" завършиха на незавидното за тях 10-то място в крайното класиране с актив от 43 пункта. От ръководството на тима от област Рур направиха треньорска рокада и сега начело на Шалке е Доменико Тедеско. Другите нови в клуба са Инсуа (от Депортиво Ла Коруня), Очипка (от Айнтрахт Франкфурт), Харит (от Нант) и Лангер (от Норкьопинг).

Прогноза: Хановер 96 - Шалке 04 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145