Вацке: След няколко дни Обамеянг няма да е достъпен за трансфер


Вацке: След няколко дни Обамеянг няма да е достъпен за трансфер

Генералният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке увери, че клубът все още не е получавал предложения за нападателя Пиер-Емерик Обамеянг. В същото време функционерът уточни, че няма намерение дълго да чака предложения от други клубове за габонеца, тъй като Борусия ще има нужда от време, за търсене на заместник на нападателя, ако той напусне клуба.

"Казахме на Обамеянг, че ако иска да нещо да промени, той трябва да дойде при ръководството на клуба и да го обсъди. Обърнахме му внимание, че има малък отрязък време от трансферния прозорец, тъй като трябва да се реши проблема с неговото напускане, което не е лесно. Малко са клубовете в света, които могат да го имат. Той проведе четири години тук, отношенията ни с него са отлични. Но засега няма оферти. Ще изчакаме няколко дни, но след това повече няма да чакаме", заяви Вацке.

Отчитайки, че трансферният прозорец в Китай затвори, на практика остават два клуба, които от по-рано проявяваха интерес към нападателя - Милан и Челси. Според последни данни, Борусия иска за своя футболист 80 милиона евро.

Контрактът на африканеца е до лятото на 2020 година, а заплатата му е в размер на 10 милиона евро на година.

 


5905