Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Байерн Мюнхен - Фрайбург
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Байерн Мюнхен постигна впечатляваща победа с 5:4 при визитата си на РБ Лайпциг. До 84-ата минута шампионите губеха с 2:4, но в оставащото време успяха да реализират три гола и да спечелят двубоя, с което показаха на напористия съперник, че все още не е достоен да се бори с него за титлата. Левандовски на два пъти, Алаба, Алкантара и Робен бяха големите герои за предвождания от Карло Анчелоти тим. Байерн има 79 точки, като шампионската Сребърна салатиера е единственият трофея на баварците за кампанията.

Фрайбург пък се препъна в последното си домакинство за кампанията. В него хората на Кристиан Щрайх не успяха да победят вече изпадналия тим на Инголщат за крайното 1:1. Въпреки ремито, южняците запазиха 6-ото място в Бундеслигата с актив от 48 точки, което е с 2 повече от преследвача Кьолн, като сега Фрайбург ще има нелеката задача да не губи точков актив в Мюнхен. Нилсен и Нидемайер са контузени за гостите.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:1


Борусия Мьонхенгладбах - Дармщат
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах записа второ поредно шампионатно реми от 1:1. Този път "жребчетата" поделиха точките при визитата им на борещия се за оцеляване тим на Волфсбург. По този начин играчите на Дитер Хекинг вече имат на сметката си 44 пункта и са на 9-то място. Ремито срещу Волфсбург пък окончателно довърши и без това малките шансове на Гладбах за място в Лига Европа.

Последният и изпадналия вече тим на Дармщат инкасира втора поредна загуба, след като преди седмица "лилиите" отстъпиха с 0:2 у дома от Херта Берлин. Селекцията на Торстен Фринг ще се състезава във втория ешелон през следващата кампания, като отсега е ясно, че главната цел пред Дармщат ще е да се завърне бързо в елитната дивизия.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Дармщат 2:0


Борусия Дортмунд - Вердер Бремен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Борусия Дортмунд и Хофенхайм ще решат спора за третото място в Бундеслигата в последния кръг на първенството. И двата отбора имат по 61 точки. В предишния 33-ти кръг "жълто-черните" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Аугсбург. Финбогасон откри за домакините в 28-ата минута, но Обамеянг изравни в 32-ата, а освен това имаше шанс да направи и пълен обрат в срещата, но пропусна златен шанс малко по-късно. Гьотце, Вайгъл и Шюрле са контузени. Победата за вестфалци е от огромно значение, тъй като 3-ото място ще гарантира място на Борусия директно в групите на Шампионската лига. След седмица "жълто-черните" излизат в най-важния си мач за кампанията, който е финал в турнира за Купата на Германия срещу Айнтрахт.

Вердер Бремен почти се лиши с шансовете си за участие в Лига Европа. В последния си мач от първенството "бременските музиканти" паднаха 3:5 у дома от Хофенхайм, като играчите на Александър Нури поне успяха да направят поражението почетно, след като по едно време резултатът бе 0:5. Така северняците остават с актив от 45 точки и са на 8-мо място, като участието в Европа минава през успех в Дортмунд и загуби на конкурентите Фрайбург и Кьолн.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 2:1


Айнтрахт Франкфурт - РБ Лайпциг
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Тимът на Айнтрахт инкасира трета последователна загуба и общо 14-та до момента за отиващата си кампания. В предишния кръг "орлите" паднаха с 2:4 при визитата си на Майнц 05. Възпитаниците на Нико Ковач са 11-ти с 41 точки, като в последни ден от сезона ще се опитат да не завършват със загуба. След седмица Айнтрахт се изправя срещу Борусия Дортмунд във финала за Купата на Германия.

РБ Лайпциг си намери майстора, в лицето на шампиона Байерн Мюнхен, който показа на "червените бикове", че още им е много рано да мерят сили с него. В предишния кръг играчите на Ралф Хазенхютъл паднаха драматично с 4:5 у дома от баварците, въпреки че РБ Лайпциг водеше по-малко от 10 минути преди края на мача с 4:2. Тимът от Източна Германия си гарантира сребърните медали в дебютния си сезон в елитната дивизия, като в момента "биковете" са със 66 пункта.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - РБ Лайпциг 0:2


Кьолн - Майнц 05
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Кьолн се препъна във възможно най-неподходящия момент от сезона, след като в последния си мач от първенството "козлите" пропиляха аванс от два гола при гостуването си на Байер Левркузен, а двубоят завърши наравно 2:2. С добавената само 1 точка играчите на Петер Щьогер имат в актива си 46 пункта и са на 7-мо място, като са с 2 точки по-малко от Фрайбург, който в последния ден от сезона гостува на Байерн. Ето защо победа за Кьолн е повече от належаща.

Тимът на Майц 05 записа много важна победа, надигравайки с 4:2 у дома Айнтрахт. Хората на Мартин Шмид са на 13-та позиция в колоната имат 37 точки и са с 2 пункта повече от 16-я Хамбургер ШФ. Сметките показват, че точка ще е достатъчна на "червените" да си гарантират оставането в Бундеслигата и през следващия сезон и да избегнат евентуално участие на баражите за оставане в елитната дивизя.

Прогноза: Кьолн - Майнц 05 2:1


Хамбургер ШФ - Волфсбург
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Хамбургер ШФ запази живи надеждите за спасение и избягване на баражите за оставане в Бундеслигата. В последния си мач от шампионата "червените шорти" стигнаха до драматично реми за крайното 1:1 като гости на Шалке 04 след гол на Холтби в 92-ата минута. Така северняците продължават да са на 16-то място с актив от 35 точки, което е само на 2 от настоящия съперник. Треньорът Маркус Гисдол няма да може да разчита на Адлер и Дикмайер.

Волфсбург пристига в Хамбург с нагласата да не загуби. Всеки един друг резултат ще означава, че "вълците" нямат да играят плейоф за оставане. В предишния кръг тимът от Долна Саксония направи 1:1 у дома с Борусия Мьонхенгладбах. Възпитаниците на Андриес Йонкер са на спасителната 15-та позиция в таблицата с 37 точки. За най-важния мач за сезона аут за Волфсбург са Брума, Родригес и Азаоуи.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Волфсбург 0:0


Херта Берлин - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Отборът на Херта направи решителна крачка към участие директно в групите на Лига Европа. В предишния кръг "старата дама" се наложи с 2:0 при визитата си на вече изпадналия състав на Дармщат и прекъсна крайно негативната поредица от 9 последователни загуби далеч от дома. Така столичани имат 49 точки и са на 5-то място, но преследвачите на отбора продължават да са в непосредствена близост зад селекцията на Пал Дардай.

Отборът на Байер Леверкузен успя да запази мястото си в Бундеслигата и през следващия сезон. В последния си двубой от първенството "аспирините" стигнаха до домакинско 2:2 срещу Кьолн и то след като успяха да заличат пасив от два гола. Байер има 38 точки и е на 12-то място. След срещата стана ясно, че от ръководството на клуба няма да подновят договора на треньора Тайфун Коркут, който се задържа начело на състава от Леверкузен едва три месеца.

Прогноза: Херта Берлин - Байер Леверкузен 1:0


Хофенхайм - Аугсбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фриц

Сензацията Хофенхайм запаси шансовете за директна промоция за групите на Шампионската лига след разгромен успех като гост на Вердер Бремен с 5:3. Възпитаниците на 29-годишния Юлиан Нагелсман водеха с 5:0 в резултата, но допуснаха отслабване в редиците и домакините успяха да направят загубата си малко по-почетна. В момента Хофе продължава да е на 4-то място с актив от 61 точки, с колкото е и Борусия Дортмунд.

Аусбург спечели важна точка в борбата за оцеляване, която гарантира оставането в елита за следващия сезон. Баварците направиха 1:1 срещу Борусия Дортмунд у дома, като след ремито хората на Мануел Баум са с 37 пункта и заемат 14-то място в подреждането. Положителното за Аугсбург е, че със същия актив, но с по-лоша голова разлика, е Волфсбург, а с 2 точки по-малко е Хамбургер ШФ, но двата отбора се изправят един срещу друг в последния ден от сезона и както и да завърши срещата в Хамбург Аугсбург ще остане в елита.

Прогноза: Хофенхайм - Аугсубрг 3:0


Инголщат - Шалке 04
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 20.05.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Изпадането на Инголщад стана факт, след като Хамбургер спечели точка след 1:1 при гостуването си на Шалке 04 и то след гол в 92-ата минута. В същото време баварците направиха 1:1 като гости на Фрайбург, но ремито се оказа недостатъчно за селекцията на Майк Валпургис, които от следващия сезон ще трябва да играят във Втора Бундеслига. Баварците ще завършат на предпоследното 17-то място, като към момента имат 31 точки.

Амбициозният тим на Шалке 04 изпраща посредствен сезон, който не съответства на целите на "кралскосините". В момента селекцията на Маркус Вайнцийрл има 42 точки и е на 10-та позиция в подреждането. В предишния кръг Шалке направи 1:1 у дома срещу Хамбургер ШФ, след като изтърва успеха в добавеното време.

Прогноза: Инголщат - Шалке 04 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
394