Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.04.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фритц

Байер Леверкузен със сигурност няма да търпение сезонът да приключи възможно по-скоро. В предишния кръг "аспирините" допуснаха втора поредна загуба далеч от дома. Този път селекцията на Тайфун Коркут падна с 1:2 от Фрайбург след гол две минути преди края, като по този начин Байер остава с 32 точки и дори може да се каже, че е застрашен от изпадане, тъй като 4 кръга преди края първия от отборите под чертата е на дистанция от 4 пункта и е на 12-то място. Бендер е контузен, а Чалханоглу е с наказание.

Шалке 04 почти се прости с мечтата си за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. В предишния кръг "кралскосините" направиха 1:1 у дома срещу сензацията РБ Лайпциг, но тази точка едва ли ще се окаже достатъчна за играчите на Маркус Вайнцийрл да се преборят с голямата конкуренция предвид оставащите 4 кръга до края на кампанията. Шалке е с 38 пункта и е на 11-та позиция. Налдо, Рахман, Емболо, Настасич и Чупо-Мотинг са контузени.

Прогноза: Байер Леверкузен - Шалке 04 1:1


Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 29.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Майнц 05 стигна до скъпоценна точка при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен за крайното 2:2. "Червените" на два пъти повеждаха в резултата, но баварците съумяваха да изравнят. В момента хората на Мартин Шмид имат 33 пункта и са на 13-то място, но позицията, която изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия, е на разстояние от едва 1 пункт. Бусман, Йозстуналъ, Кордоба, Шверко и Мюлер са аут за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах преживя тежка седмица. Първо "жребчетата" отстъпиха у дома с 2:3 от съименника си от Дортмунд в шампионатен двубой, въпреки че играчите на Дитер Хекинг водеха с 2:1. Така Гладбах остава с 39 точки и е на 10-то място. Няколко дни по-късно тимът бе елиминиран по драматичен начин на полуфиналите в турнира за Купата на Германия след загуба от Айнтрахт Франкфурт след изпълнение на дузпи. Веднт, Дърмич, Крамер, Янтшке, Рафаел, Джонсън и Дукуре са с контузии.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Дармщат - Фрайбург
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 29.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Едва в заключителната фаза на сезона тимът на Дармщат започна да печели. В предишния кръг "лилиите" записаха втора поредна победа, надигравайки с 2:1 като гости състава на Хамбургер ШФ. Въпреки успеха, възпитаниците на Торстен Фрингс продължават да са здраво закотвени на последното 18-то място с 21 точки и е въпрос на време да бъде официализирано изпадането на Дармщат от елитната дивизия.

Новакът Фрайбург пък продължава своята борба за участие в Лига Европа наесен. В предишния кръг южняците записаха трета победа за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път хората на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:1 у дома над Байер Леверкузен след победен гол в 88-ата минута. В момента Фрайбург заема 6-ото място в колоната с 44 точки.

Прогноза: Дармщат - Фрайбург 1:2


Борусия Дортмунд - Кьолн
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 29.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Борусия Дортмунд победи Борусия М'Гладбах с 3:2 като гост в мач от 30-я кръг на Бундеслигата. Гостите поеха инициативата от първите минути и още до третата минута можеше да води, но удари на Марко Ройс минаха покрай вратата. В 10-та минута Дауд събори Паулишич на тревата, извън наказателното поле, но съдията отсъди дузпа, която Ройс превърна в гол. Впоследствие домакините стигнаха до обрат за 2:1, но в 59-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг успя да изравни, а три минути преди края Рафаел Герейро донесе победния гол за Дортмунд. Така хората на Томас Тухел са вече 3-ти в Бундеслигата с актив от 56 точки - една повече от четвъртия Хофенхайм и на шест пункта от РБ Лайпциг. През седмицата вестфалци победиха с 3:2 като гости Байерн Мюнхен в полуфинален двубой за Купата на Германия и така "жълто-черните" ще спорят за трофея с Айнтрахт Франкфурт в края на месец май. Гьотце, Щюрле, Бартра и Роде са контузени за домакините.

Кьолн бе много близо до това да прекъсне серията от три поредни мача без победа в първенството, започнала с две последователни поражения, но в предишния кръг "козлите" изтърваха успеха в добавеното време на срещата при домакинството си на приятната изненада Хофенхайм за крайното 1:1. По този начин хората на Петер Щьогер добавиха само 1 точка към баланса си и към момента Кьолн има 41 пункта и запазва, макар и малки, шансове за място в Лига Европа. Рисе, Рауш, Гираси, Цолер и Йоич са контузени.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Кьолн 2:0


РБ Лайпциг - Инголщат
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 29.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Серията от четири поредни победи на сензацията РБ Лайпциг приключи в предишния кръг, когато "червените бикове" направиха 1:1 като гости на Шалке 04. По този начин възпитаниците на Ралф Хазенхютъл не успяха да скъсят изоставането си от лидера Байерн на 6 точки и дистанцията от 8 пункта се запази, като тимът от Източна Германия е 2-ри с 62 точки.

След трите поредни победи, които вдъхновиха Инголщат, че битката за оцеляване не изгубена, сега баварците са в лоша поредица от две последователни поражения. В последния си мач от Бундеслигата хората на Майк Валпургист отстъпиха с 2:4 у дома от намиращия се в много силна форма състав на Вердер Бремен. Поражението остави Инголщат с 28 точки, а баварците са на предпоследното 17-то място. Грос е наказан, а Хартман и Йунг са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг - Инголщат 3:1


Вердер Бремен - Херта Берлин
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 29.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

Супер формата на Вердер Бремен продължава да впечатлява. "Бременските музиканти" нямат загуба вече в 10 поредни кръга, като в тази поредица от срещи северняците постигнаха осем победи и две ремита. Този път играчите на Александър Нури победиха с 4:2 намиращия се в зоната на изпадащите тим на Инголщат. След тази победа Вердер има 42 точки и заема 7-мо място в подреждането, като "зелените" са с реални шансове за участие в Лига Европа. Фртиц, Калдирола, Хайрович, Егщайн и Дилейни са с травми.

Отборът на Херта постигна втори пореден домакински успех. В предишния кръг "старата дама" се наложи с минималното 1:0 над Волфсбург. Така столичани продължават да следват курса към посока европейските клубни турнири и в момента играчите на Пал Дардай заемат 5-то място с 46 точки. Аут за берлинчани са за визитата край река Везер срещу набралия скорост тим на Вердер са Щарк, Щокер, Вайзер, Шибер, Платенхардт, Дарида и Курт.

Прогноза: Вердер Бремен - Херта Берлин 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333