Суарес и Меси разубеждавали Неймар за ПСЖ


Н. Гавазов

Суарес и Меси разубеждавали Неймар за ПСЖ

Луис Суарес и Лионел Меси се опитали да убедят Неймар да отхвърли трансфер от Барселона в Пари Сен Жермен.

Неймар предизвика буря в европейския футбол, когато избра да смени Каталуния с Париж като част от световен рекорден трансфер през 2017 г.

Въпреки че играеше решаваща роля за Барселона, като част от страховито нападателно трио, Неймар прие възможността да продължи напред.

Бразилецът бе критикуван за решението си на фона на слухове за разочарование от това, че е в сянката на Меси на "Камп Ноу", но смяната не му донесе нова титла в Шампионската лига.

Преминаването през 2023 г. в Саудитска Арабия само засили усещането, че кариерата на Неймар е пропусната възможност и Суарес твърди, че е направил каквото е могъл, за да го задържи в Барселона.

"Бяхме много добри приятели и знаехме, че ако изпълним ролите си на терена, ще направим Барселона страхотна.

Ако един от нас не играеше добре, другите двама щяха да направят разликата. Беше грандиозна връзка.

Казахме му, че е грешка да отиде в ПСЖ. Ако Ней искаше да бъде най-добрият, той трябваше да остане до Лео. Но той взе своето решение и това остави празнота в отбора, заяви Луис.

Суарес също предложи актуална информация за собственото си бъдеще през 2024 г., тъй като се готви да напусне Гремио и потенциално да се свърже с Меси в Интер Маями -  ветеранът нападател потвърди, че решението е неизбежно.

  Сподели
231