Марсилия обяви за Кондогбия


Н. Гавазов

  Марсилия обяви за Кондогбия

Марсилия обяви трансфера на Жофри Кондогбия. 30-годишният халф напусна Атлетико Мадрид, за да се присъедини към бившия си треньор във Валенсия Марселино, който наскоро започна работа на “Велодром".

 "Благодаря на Бог, че ми позволи да нося тази фланелка и че ми каза отвътре какво е Атлетико Мадрид. През тези три години опознах неговите уникални ценности и разбрах защо това е толкова специално семейство.

Благодаря на всички мои партньори, технически персонал, мениджъри и, разбира се, феновете на "дюшекчиите“ за тези три сезона, които вече са част от моята история. Пожелавам им всичко най-добро в бъдеще“, написа Кондогбия на страницата си в Туитър преди преминаването си в лагера на провансалци.

Кондогбия изигра 20 мача през сезон 2022/2023 на испанската Ла Лига, в които направи две асистенции. Преди това Джефри игра за френските клубове Ланс и Монако, освен това 30-годишният Джефри успя да играе за Севиля, Валенсия и Интер. С Атлетико Кондогбия спечели златото от испанското първенство през 2021 г.

  Сподели
238